CONFIRMAREA STIINTIFICA A IPOTEZEI ANULUI 2012 – ESTE FINALUL UNUI CICLU IMENS DE ANI,CU SCHIMBARI PE TOATE PLANURILE

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

http://www.jurnalul.ro/stire-jurnalul/nasa-avertizeaza-urmeaza-furtuni-solare-de-proportii-546855.html

http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2009/21jan_severespaceweather/
Îngrijorarea principala cu privire la 2012 a crescut, de la recentul raport al Consiliului National de Cercetare, finantat de NASA si eliberat de Academia Nationala de Stiinta sub denumirea de ”Severe Space Weather Events: Understanding Economic and Societal Impact”, care detaliaza potentialele dezastre care se pot produce in urma furtunilor solare din 2012, asupra retelelor de energie existente si, datorita societatii super-tehnologizate, asupra intregii civilizatii umane.

Potrivit New Scientist, ingrijorarea oamenilor de stiinta se refera la o posibila repetare a zilei a 8-a din 1859, “Evenimentul Carrington”, o masiva eruptie solara insotita de fenomenul CME, care arunca tone de plasma solara inspre stratul magnetic al Pamantului (Magnetosfera).

New Scientist sustine ca : “Raportul descrie cela mai rau scenariu pentru SUA. “Furtuna Perfecta” este cel mai probabil sa aibe loc intr-o noapte de primavara sau toamna, intr-un an cu o activitate solara sporita – ceva de genul 2012. In jurul echinoctiilor, orientarea Pamantului vis-a-vis de Soare ne face deosebit de vulnerabili la o eruptie de plasma”.

Urmatorul maxim solar este asteptat sa apara in 2012. New Scientist spune ca Mike Hapgood, seful Agentiei Spatiale Europene, sustine ca: “Ne aflam intr-un echivalent al unei zile de vara idilice. Soarele este foarte linistit, cel mai linistit in ultimii 100 de ani”, dar se poate transforma dintr-o data in alt mod.

Retelele electrice moderne pot amplifica impactul eruptiilor solare. Deoarece reteaua este in stransa legatura cu societatea moderna, efectele unui astfel de eveniment “Carrington” ar fi devastatoare. Raportul Academiei Nationale de Stiinte spune: “Un eveniment major petrecut in SUA ar putea induce un curent ce ar distruge transformatoarele de mare putere in mai putin de 90 de secunde, intrerupand curentul pentru mai mult de 130 de milioane de oameni.” New Scientist sustine ca: “In conformitate cu raportul NAS, impactul, cunoscut sub denumirea de “severe geomagnetic storm scenario”, ar putea costa 2 trilioane de dolari. Si aceasta inseamna doar primul an dupa furtuna. NAS spune ca recuperarea ar putea dura intre 4 si 10 ani”.

China, care isi instaleaza o retea electrica de mare putere, este mult mai vulnerabila decat SUA. Europa si alte tari dezvoltate vor fi afectate intr-un mod similar.

Coronal Mass Ejection datate in urma evenimentului Carrington din 1859, au atins Pamantul in mai putin de 15 minute, mai rapid decat sistemul de alerta al NASA, Advanced Composition Explorer (ACE).

Seful Agentiei Spatiale Europene, Mike Hapgood sustine : “Nu cred ca raportul NAS este infricosator. Oamenii de stiinta sunt conservatori prin natura lor, iar acest grup este foarte precaut”, spune el. “Acesta este un raport echitabil si echilibrat”.

O gaura in campul magnetic al Pamantului

In conformitate cu raportul din 16 decembrie 2008, naveta THEMIS a descoperit o gaura in campul magnetic al pamantului, care este de 10 ori mai mare decat se credea la inceput. Magnetosfera, care are rolul de a proteja Pamantul de eruptiile de plasma provenite de la Soare, are o bresa in diametru de patru ori mai mare decat Pamantul.

Maximul activitatii solare este asteptat sa aibe loc in 2012. Omul de stiinta Jimmy Raeder, de la Universitatea din New Hampshire sustine: “Intram in Ciclul Solar 24. Din motive care nu sunt pe deplin intelese, fenomenul CME din ciclurile solare pare (ciclul solar 24) au tendinta de a lovi Pamantul cu un varf care este magnetizat in partea de N. Aceste CME ar deschide o bresa si ar incarca magnetosfera cu plasma, chiar inainte de a incepe furtuna. Aceasta este o secventa ideala pentru un eveniment major”.

Furtunile solare, consecințe negative asupra sănătății oamenilor

Oamenii de stiință susțin că Pământul va fi “lovit” de niveluri ridicate de energie magnetică, în urma exploziilor solare ce vor avea loc în jurul anului 2012, informează Telegraph.

Cel mai grav, însă, este că furtuna solară ar putea avea consecințe negative pentru sănătatea oamenilor, în cazul în care autoritățile nu vor lua măsuri excepționale.

Echipamentele din spitale, sistemele bancare, echipamentele destinate controlului traficului aerian, calculatoarele, sistemele de navigație sunt numai câteva dintre aparatele a căror activitate va fi grav perturbată sau chiar întreruptă. De asemenea, furtunile solare ar putea afecta grav Pământul și din punct de vedere financiar.

NASA: Trebuie să ne pregătim din timp

“Ştim că vin, dar nu știm cât grave vor fi consecințele” , a declarat dr. Richard Fisher , directorul diviziei de Heliofizică a NASA, referitor la furtunile solare. “Vor fi distruse echipamentele de comunicații, sateliții, sistemele GPS, sistemele necesare traficului aerian, sistemul bancar, computerele noastre, orice este electronic. Vor fi probleme uriașe pentru omenire”. “Zone întinse de pe Glob vor rămâne fără electricitate și repararea rețelelor electrice va dura enorm. Cel mai important este că efectul va fi instantaneu, iar câmpul magnetic va fi perturbat cu viteza fulgerului”, a adăugat Richard Fisher.
În opinia reprezentantului NASA, viitoarele explozii solare vor afecta într-o măsură atât de mare oamenii pentru că dependența de aparate electronice este mult mai mare decât ultima oară când un astfel de eveniment a avut loc. “Dacă ne pregătim din timp pentru ceea ce urmează, atunci efectele nu vor fi atât de grave”, a concluzionat cercetătorul NASA.

Nota Academiei AdAnima

”Să ne pregatim?” – Cercetatorul nu a precizat ceva în acest sens, lăsând să se înțeleagă că măsurile trebuie să și le stabilească fiecare organism guvernamental.
Totuși, nimic în acest sens nu se produce, nici măcar o recunoaștere oficială a evenimentului.
Guvernele se ocupă acum cu alte sarcini, printre care cea mai importantă pare pentru ele generarea crizei economice.
Acum nu ne permitem să precizăm aici măsurile posibile.
Faptul că tehnologia nu va mai funcționa pentru o vreme va genera consecințe enorme, dar fiecare trebuie să înțeleaga aici urmarile și cum ar putea să se pregătească individual sau in grup pentru a rezista o vreme în absența tehnologiei.
………………………………………….
Informatie neasteptată sau necunoscută de mulțe persoane – Cea mai bună pregătire este, cu siguranță, elevarea nivelului spiritual, aspect care va fi crucial în respectiva situație.
Celelalte pregătiri sunt ușor de intuit.
………………………………………….
Precizăm că laptopul și electronicele la care țineți pot fi însă protejate într-o cutie sau cameră metalică, care le va putea ecrana față de influențele electromagnetice. De asemenea, o cameră metalică sau acoperită cu suprafețe metalice poate fi de ajutor pentru protecția persoanelor.

Scroll to Top