Cinci posturi din Yoga care te ajuta sa dormi mai bine!

yoga sleepDaca suferiti de diverse probleme legate de somn, sau de insomnie, atunci cu siguranta acest articol va va oferi cateva solutii, pe care yoga vine sa vi le propuna. Exista asane speciale care pot regla foarte bine somnul. Practicandu-le, veti observa o imbunatatire considerabila a calitatii somnului pe timpul noptii, mai ales pentru persoanele care sufera de insomnie.

 

1. Picioarele sus rezemate de perete.

Este o postura din yoga, care are rolul de a relaxa intregul organism si este benefica si in detoxifiere. Stati asezati langa un perete, intindeti ambele picioare, si sprijiniti-le de perete. Lasati bratele pe langa corp cu palmele in sus. Inchideti ochii si respirati usor pe nas, facand acest lucru, mintea va reveni usor catre momentul preent, de asemenea articulatiile vor fi mai putin solicitate, iar mintea si muschii se vor relaza, pregatindu-va pentru un somn profund.

 

2. Baga ata in ac!

Asezati pe spate, cu capul pe podea, indoiti genunchii sprijindu-va talpile de podea. Aduceti genunchiul drept la piept, si indoiti-l catre dreapta. Dupa aceea flexati piciorul drept catre exterior, fara sa fortati incheietura genunchiului care este foarte sensibila. Aduceti genunchiul stang la piept, folositi-va mainile pentru a va sprijini pe lateral, si impingeti usor piciorul drept care este asezat peste genunchiul stang (ca in foto de mai sus) , ar trebui sa simtiti o intindere usoara a soldului drept. In timp ce respirati trebuie sa incercati ca ambele soluduri sa ramana paralele pe sol. Dupa cateva minute, repetati postura pe partea opusa.

 

3. Balasana sau Postura Copilului

Aceasta asana este una dintre cele mai indragite posturi din yoga, fiind si foarte usor de executat. Cu genunchii indoiti pe sol, ne aplecam capul in fata sprijinindu-ne pe frunte, si aducem mainile pe langa corp cu fata in sus. In aceasta asana, vertebrele se relaxeaza si curbura coloanei revine la normal. Este o postura in care asa cum spune si denumirea asanei, redevenim copii, simtindu-ne din nou inocenti si plini de candoare.

 

3. Intoarcerea pe laterala

In postura culcat pe spate, aduceti ambii genunchi la piept. Intindeti-va bratul stang in sus pe langa cap, cu palma in sus, apoi aduceti genunchii incet catre sol in partea opusa, adica in partea dreapta, pana ating podeaua. Acum puteti sa sprijiniti mana dreapta pe genunchi. In timpul acestei posturi, uitati-va direct catre tavan, sau catre partea stanga. Dupa cateva minute, repetati postura pe partea opusa.

 

5. Savasana

Savasana, sau postura cadavrului, este o alta asana foarte binecunoscuta in yoga. De obicei cu ea se incheie o sedinta de asane. Asezati pe spate, cu bratele divergente pe langa corp, cu palmele in sus, si cu picioarele usor desfacute, ne relaxam treptat incepand de la talpi catre varful capului, atentia va fi orientata catre respiratie care va deveni din ce in ce mai superficiala.

Practicand aceste cinci posturi in fiecare seara, veti putea sa observati o imbunatatire considerabila a starii de relaxare a corpului si a mintii, astfel incat somnul va deveni mult mai profund si mai odihnitor.

 

Sursa: http://www.curejoy.com

 

 

 

Scroll to Top