Geto-dacii ar putea fi strămoșii indienilor!

Geto-dacii ar putea fi strămoșii indienilor!

Îi mulțumim Dr. Lucian Iosif Cueșdean pentru munca sa și pentru adevărurile pe care le-a adus la lumină.
Suntem convinși că tot mai mulți cercetători vor contura adevăruri șocante și uimitoare despre originea popoarelor și a limbilor vorbite pe pământ, în raport cu limba și natura poporului român.
Dacă doriți, căutați!
Veti vedea că informațiile nu se ascund, ci ele vi se oferă.
Multe ipoteze sunt fantasmagorice, altele sunt inspirate dar exagerate și destule sunt timide, dar inspirate, dar Adevărul devine din ce în ce mai clar.
Păstrati-vă discernamântul și căutați Adevărul.

În Asia, 80.000.000 de oameni vorbesc limba română!


Dr. Lucian Iosif Cueșdean a detaliat toată cercetarea sa în cartea
Senzațional! Suntem români de peste 2500 de ani

Lucian Cueșdean: “Limba punjabi, din India, are 2.000 de cuvinte curat românești, iar multe altele seamănă foarte mult cu ale noastre. Asta pentru că ei sunt urmașii unui trib getic, ca și noi, deși distanța dintre români și punjabi este de 4.500 de kilometri”.

Noi am învățat la școală că daco-geții ar fi fost o ramură a neamului tracic, care trăia exclusiv în Dacia, pe actualul teritoriu al României și care vorbea o limbă diferită de latină. Imperiul Roman a cucerit Dacia, iar daco-geții ar fi renunțat parțial la limba lor pentru a învăța vorbirea cuceritorilor. Din combinația acestora ar fi apărut, în timp, româna. După 20 de ani de studiu, dr. Lucian Cueșdean a ajuns la concluzia că această teorie este falsă. Cueșdean spune că triburile getice, sub diferite nume, ocupau o arie geografică vastă, din Europa Centrală până în Asia, aproape de China și de India. Actuala populație punjabi, din nordul Indiei, de pildă, este urmașa unui trib de geți localizați în Asia Centrală cu peste 2.500 de ani în urmă. Acești urmași ai geților vorbesc o limbă asemănătoare cu româna. Dar multe din cuvintele punjabi comune cu româna sunt comune și cu latina. Problema este că acum 2.500 de ani nu exista Imperiul Roman. Asta înseamnă că geții vorbeau o limbă “latină” mult înainte de expansiunea romană.

Harta antică a Europei și Asiei, pentru anul 500 î.Hr., a fost realizată de Thomas Lessman. Triburile tracice ocupă un spațiu imens, din Europa Centrală până aproape de China

Războinicii geți au urmași în India

“Am pornit de la informațiile legate de marele trib al masageților, atestat în centrul Asiei de către istoricii antici și pomeniți în Evagrius Scholasticus, scris în secolul VI d.Hr. și tradus în formula Ecclesiastical History de către E. Walford în 1846, din care citez: «Actuala populație JAD din nordul Indiei este descendenta masageților.
În limba pahalavi, messagetae este tradus Marii Jats». Am plecat pe urmele acestei populații, Marii Jats. Chinezii îi numeau Yueci, adică Geți, consemnând dominația lor în Punjabi. Deci, geții au trăit cândva în Punjabi.
De reținut: neamurile geto-dacice vorbeau aceeași limbă, după cum spune geograful antic Strabon (60 î.Hr.-26 d.Hr.), adică de la Carpați până în centrul Asiei”, ne-a spus Lucian Cueșdean.

1. Așa arată iile românilor, urmașii daco-geților

…………………………………..

2. Așa arată iile punjabi, urmașii masageților

Dacă geții au stăpânit teritorii din Europa până în Asia, dacă populația punjabi este o urmașă a acestora, iar românii sunt, la rândul lor, urmași ai geților, dr. Cueșdean a fost curios să vadă dacă există vreo legătură lingvistică între noi și ei, comparând cuvintele din cele două limbi.

“După 20 de ani de studiu, am ajuns la concluzia că cele 80 de milioane de persoane ale comunității punjabi vorbesc o română arhaică. Au 2.000 de cuvinte identice, multe din ele comune și cu latina.
Dar dacă punjabi este o limbă vorbită cândva de geți, înseamnă că neamurile getice vorbeau o limbă «latină» înainte de apariția Imperiului Roman.
De unde rezultă că limba română e mai veche decât latina.
Concluzia e că într-un trecut imemorial exista o singură limbă europeană, cel mai probabil româna arhaică, sau getodaca
Această limbă, printr-o serie de migrații și modificări a născut toate limbile numite indo-europene, printre care și latina.
Iar războiul dacoroman a fost unul fratricid. Până în ziua de azi se vorbește româna sau aromâna din nordul Mării Adriatice, până la Volga.
Mai mult, în Kazahstan sunt acum, oficial, 20.000 de vorbitori de limbă română”, spune Cueșdean.A studiat 20 de ani problema masageților

Lucian Cueșdean are 70 de ani și și-a dat doctoratul în științe medicale. Înainte de 1989 a lucrat câțiva ani în Libia, fost teritoriu al Imperiului Roman. Acolo a început să caute explicații pentru faptul că dacii au renunțat la limba lor în favoarea latinei, iar libienii nu. În 1990, studiind toată istoriografia legată de geți, a ajuns la datele despre masageți, care l-au condus la urmașii lor, populația punjabi.

Herodot a scris despre masageții din Asia

Primele atestări ale tribului masageților în Asia le găsim la Herodot:
“Caucazul formează barierea parților (neam scitic – n.r.) dinspre apusul Mării Caspice, iar pe urmă spre vest și înspre răsăritul soarelui vine o câmpie de o întindere imensă (Asia Centrală, în apropiere de China – n.r.), care se pierde în depărtare;
această câmpie mare o ocupau masageții, în contra cărora avea Cirus poftă să pornească cu armata”. Cirus, regele perșilor, chiar a pornit împotriva masageților conduși de regele Tamyris, dar armata sa a fost nimicită, iar Cirus, decapitat.

Teoria se verifică pe internet

Ceea ce spune dr. Cueșdean se poate verifica pe internet.
Pentru lămurire, propunem un exercițiu: cititorul poate alege cuvântul în română, îi dă căutare pe dicționarul online în engleză, iar din engleză îl traduce, tot prin internet, în limba punjabi.
Nu putem da toate cele 2.000 de cuvinte comune. Vom arăta câteva dintre cele pe care le credeam de origine latină.
O să observați că sunetele sunt aproape identice, iar înțelesurile sunt absolut la fel.
La o privire mai atentă pare un fel de aromână.

Scroll to Top