• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  De ce NU mai practic metoda “Calatoria”, Brandon Bays

  www. coachingforchange.ro

  Epilog despre „Metoda Călătoria”

  de Acharya Leonard

  Dincolo de această analiză oferită de o persoană care pare credibilă, obiectivă şi înţeleaptă, se pune problema ce este „Călătoria” şi dacă are autenticitate în direcţia în care promite.

  Opinia noastra este următoarea.

  Călătoria” este o afacere şi o metodă.

  Aspectul de afacere comportă interpretări şi acţiuni specifice şi interese acestui domeniu care pot fi dezbătute şi concluziile folosite pentru a acţiona îneţelept referitor la organizatie şi aspecte financiare. Pe noi ne interesează mult mai mult semnificaţiile practice ale aceste metode şi a altor metode derivate din aceasta, indieferent cine le foloseşte si sub ce nume.

  Ca metoda „Călătoria” consta intr-o introspectie ghidata ce are loc intr-o stare profunda de relaxare; practicantul(sau clientul) îşi mentine deplina constienta, dar poate accesa într-o anumită măsură, limitată, şi subconstientul. În timpul procesului amintirile şi/sau trăirile suprimate, negate sau disociate sunt descoperite, exprimate si acceptate. Metoda vizeaza sa se ajunga la înţelegerea, acceptarea şi resemnificarea situaţiilor de viaţă şi la iertarea la un nivel profund. Drept urmare, are loc o eliberare interna, iar clientul experimenteaza fenomenul de closure.

  Din acest punct de vedere, „Călătoria” este, de fapt, o metodă binecunoscută şi practicată în psihologie de foarte mult timp, cu beneficii cunoscute, atâtea câte sunt, înainte de a fi îmbrăcată în aceste „haine” care au oferit atâta notorietate cu o abilitate remarcabilă.

  Deci: e nevoie să dispară „Călătoria”?

  Nu, nicidecum.

  Oamenii au nevoie de ea, asa cum nu toţi oamenii pot sau vor să practice yoga si merg la sport, fittness, yoga tip sport, sau …la nimic asa şi în acest domeniu, persoanele care nu se angrenează să practice metode avansate vor consulta psihologi, unii mai înţelepţi alţii mai puţin înţelepţi, vor beneficia de metodele cunoscute în psihologie, care , de obice, urmăresc să rezolve problemle minţii cu ajutorul minţii.

  Oferă metodele de tip „Călătoria” ceea ce promit?

  În opinia noastră oferă ceva ce poate fi bun deseori, dar nu oferă ceea ce promit.

  Iar acest lucru îl spunem din perspectiva că dacă ar fi oferit cea ce promit, cu hotărâre noi nu am mai fi făcut yoga ci metoda „Călătoria”.

  De ce nu oferă dar promit?

  E acelasi fenomen în care psihiatria nu vindecă bolile mentale, din acelasi motiv pentru care oncologia nu vindecă cancerul, medicina alopată diabetul şi totodată, nu spun aceasta din titlu ci îşi oferă serviciile pentru a ajuta, atât cât este posibil.

  Pe de altă parte, opinia noastră este că cine are acces la sistemul yoga nondualist Abheda, poate beneficia de un ansamblu de metode care creionează o serie de principii şi direcţii prin care traumele şi de asemenea „umbrele personalităţii” se pot ameliora şi în cel din urmă elimina complet, constituindu-se în linii directoare ce ar putea crea un nou sistem în psihologie.

  Am grupat aceste principii si metode sub denumirea de Psihologia Conştienţei.

  Psihologia câştigă întodeauna şanse în plus atunci când se inspiră să asimileze metode ale ştiinţei Conştiinţei care yoga autentică, metode milenare revelate dar şi verificate care merg până în transcendenţa supremă.

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...