De ce NU mai practic metoda “Călătoria”, Brandon Bays

De ce NU mai practic metoda “Calatoria”, Brandon Bays

www. coachingforchange.ro

Epilog despre „Metoda Călătoria”

de Leo Radutz

Dincolo de această analiză oferită de o persoană care pare credibilă, obiectivă și înțeleaptă, se pune problema ce este „Călătoria” și dacă are autenticitate în direcția în care promite.

Opinia noastra este următoarea.

Călătoria” este o afacere și o metodă.

Aspectul de afacere comportă interpretări și acțiuni specifice și interese acestui domeniu care pot fi dezbătute și concluziile folosite pentru a acționa înețelept referitor la organizatie și aspecte financiare. Pe noi ne interesează mult mai mult semnificațiile practice ale aceste metode și a altor metode derivate din aceasta, indieferent cine le folosește si sub ce nume.

Ca metoda „Călătoria” consta intr-o introspectie ghidata ce are loc intr-o stare profunda de relaxare; practicantul(sau clientul) își mentine deplina constienta, dar poate accesa într-o anumită măsură, limitată, și subconstientul. În timpul procesului amintirile și/sau trăirile suprimate, negate sau disociate sunt descoperite, exprimate si acceptate. Metoda vizeaza sa se ajunga la înțelegerea, acceptarea și resemnificarea situațiilor de viață și la iertarea la un nivel profund. Drept urmare, are loc o eliberare interna, iar clientul experimenteaza fenomenul de closure.

Din acest punct de vedere, „Călătoria” este, de fapt, o metodă binecunoscută și practicată în psihologie de foarte mult timp, cu beneficii cunoscute, atâtea câte sunt, înainte de a fi îmbrăcată în aceste „haine” care au oferit atâta notorietate cu o abilitate remarcabilă.

Deci: e nevoie să dispară „Călătoria”?

Nu, nicidecum.

Oamenii au nevoie de ea, asa cum nu toți oamenii pot sau vor să practice yoga si merg la sport, fittness, yoga tip sport, sau …la nimic asa și în acest domeniu, persoanele care nu se angrenează să practice metode avansate vor consulta psihologi, unii mai înțelepți alții mai puțin înțelepți, vor beneficia de metodele cunoscute în psihologie, care , de obice, urmăresc să rezolve problemle minții cu ajutorul minții.

Oferă metodele de tip „Călătoria” ceea ce promit?

În opinia noastră oferă ceva ce poate fi bun deseori, dar nu oferă ceea ce promit.

Iar acest lucru îl spunem din perspectiva că dacă ar fi oferit cea ce promit, cu hotărâre noi nu am mai fi făcut yoga ci metoda „Călătoria”.

De ce nu oferă dar promit?

E acelasi fenomen în care psihiatria nu vindecă bolile mentale, din acelasi motiv pentru care oncologia nu vindecă cancerul, medicina alopată diabetul și totodată, nu spun aceasta din titlu ci își oferă serviciile pentru a ajuta, atât cât este posibil.

Pe de altă parte, opinia noastră este că cine are acces la sistemul yoga nondualist Abheda, poate beneficia de un ansamblu de metode care creionează o serie de principii și direcții prin care traumele și de asemenea „umbrele personalității” se pot ameliora și în cel din urmă elimina complet, constituindu-se în linii directoare ce ar putea crea un nou sistem în psihologie.

Am grupat aceste principii si metode sub denumirea de Psihologia Conștienței.

Psihologia câștigă întodeauna șanse în plus atunci când se inspiră să asimileze metode ale științei Conștiinței care yoga autentică, metode milenare revelate dar și verificate care merg până în transcendența supremă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top