Bhadrasana - postura tronului

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
2 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

Este considerată asana care vindecă toate bolile. Practicată suficient, oferă yoghinului posibilitatea de a elimina oboseala sau durerea. Oferă capacitatea interioară de a controla dorinţele inferioare sau nedorite.

Hatha yoga pradipika

Bhadrasana sau postura tronului este o postură de bază în yoga tradițională, potrivită chiar și pentru cei începători în practicile yoghine.

Este o asana confortabilă, foarte potrivită pentru meditație, fiindcă poate fi menținută perioade lungi de timp, dar avănd și numeroase beneficii asupra sănătății și corpurilor subtile.

Beneficiile posturii

Bhadrasana liniștește mintea și amplifică starea de stabilitate, de statornicie, dinamizănd intens Muladhara Chakra (centrul vitalității). Datorită acestei dinamizări, în urma practicării asanei vom putea sesiza și o amplificare a vitalității.

Datorită poziţiei picioarelor, se realizează o întindere accentuată a muşchilor din partea interioară a coapselor. Aceasta va exercita o influenţă binefăcătoare atât asupra muşchilor şi ligamentelor planşeului pelvian, cât şi asupra sistemului uro-genital.

Această postură este recomandată în special în cazul afecţiunilor ano-rectale. Este de un real folos şi celor care suferă de rinichi sau care se confruntă cu anumite afecţiuni urinare.

Pelvisul, abdomenul şi spatele sunt irigate cu o cantitate suplimentară de sânge şi sunt considerabil stimulate. Astfel, prin practica acestei posturi, rinichii, prostata şi vezica urinară sunt readuse sau menţinute într-o stare perfectă de sănătate.

Această postură este de o foarte mare utilitate pentru femei. În anumite texte yoghine, Bhadrasana mai este supranumită şi postura cea binefăcătoare pentru femei, deoarece ajută la vindecarea sterilităţii şi la eliminarea anumitor forme de frigiditate.

La femeile însărcinate care vor realiza această postură zilnic, timp de minim 15 minute, durerile din timpul naşterii vot fi mult atenuate, în anumite cazuri fiind chiar posibil să nască fără dureri.

Tehnica de execuție

Ne aşezăm la sol cu picioarele întinse în faţă şi uşor îndepărtate. Îndoim genunchii apropiind simultan tălpile. Le lipim una de alta şi, apucând cu palmele împreunate cu degetele întreţesute zona degetelor de la picioare, apropiem cât mai mult călcâiele de perineu.

Partea exerioară a labelor picioarelor trebuie să stea pe sol iar partea posterioară a călcâielor, dacă este cu putinţă, trebuie să atingă perineul.

Urmărim să apropiem genunchii de sol, întocmai ca aripile unui fluture, de unde vine şi una din denumirile acestei posturi.

Coloana vertebrală trebuie să fie cât mai dreaptă, cu capul în prelungirea coloanei.

.....................................................................................................

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross