Bhadrasana - postura tronului

Scris de 
Ananda Kali
 in data de 
06.05.2019
text de 
2 minute
Scris de 
Ananda Kali
 in data de 
06.05.2019
 - text de 
2 minute

Este considerată asana care vindecă toate bolile. Practicată suficient, oferă yoghinului posibilitatea de a elimina oboseala sau durerea. Oferă capacitatea interioară de a controla dorințele inferioare sau nedorite.

Hatha yoga pradipika

Bhadrasana sau postura tronului este o postură de bază în yoga tradițională, potrivită chiar și pentru cei începători în practicile yoghine.

Este o asana confortabilă, foarte potrivită pentru meditație, fiindcă poate fi menținută perioade lungi de timp, dar avănd și numeroase beneficii asupra sănătății și corpurilor subtile.

Beneficiile posturii

Bhadrasana liniștește mintea și amplifică starea de stabilitate, de statornicie, dinamizănd intens Muladhara Chakra (centrul vitalității). Datorită acestei dinamizări, în urma practicării asanei vom putea sesiza și o amplificare a vitalității.

Datorită poziției picioarelor, se realizează o întindere accentuată a mușchilor din partea interioară a coapselor. Aceasta va exercita o influență binefăcătoare atât asupra mușchilor și ligamentelor planșeului pelvian, cât și asupra sistemului uro-genital.

Această postură este recomandată în special în cazul afecțiunilor ano-rectale. Este de un real folos și celor care suferă de rinichi sau care se confruntă cu anumite afecțiuni urinare.

Pelvisul, abdomenul și spatele sunt irigate cu o cantitate suplimentară de sânge și sunt considerabil stimulate. Astfel, prin practica acestei posturi, rinichii, prostata și vezica urinară sunt readuse sau menținute într-o stare perfectă de sănătate.

Această postură este de o foarte mare utilitate pentru femei. În anumite texte yoghine, Bhadrasana mai este supranumită și postura cea binefăcătoare pentru femei, deoarece ajută la vindecarea sterilității și la eliminarea anumitor forme de frigiditate.

La femeile însărcinate care vor realiza această postură zilnic, timp de minim 15 minute, durerile din timpul nașterii vot fi mult atenuate, în anumite cazuri fiind chiar posibil să nască fără dureri.

Tehnica de execuție

Ne așezăm la sol cu picioarele întinse în față și ușor îndepărtate. Îndoim genunchii apropiind simultan tălpile. Le lipim una de alta și, apucând cu palmele împreunate cu degetele întrețesute zona degetelor de la picioare, apropiem cât mai mult călcâiele de perineu.

Partea exerioară a labelor picioarelor trebuie să stea pe sol iar partea posterioară a călcâielor, dacă este cu putință, trebuie să atingă perineul.

Urmărim să apropiem genunchii de sol, întocmai ca aripile unui fluture, de unde vine și una din denumirile acestei posturi.

Coloana vertebrală trebuie să fie cât mai dreaptă, cu capul în prelungirea coloanei.

.....................................................................................................

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross