Menirea spirituala si Vocea Inimii - (Alchimistul - fragment despre „Legenda Personala”)

Acharya Leonard30/11/2012
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă treceti pe „pause” radio-ul „așteapta” pana cand il reporniți. Dacă doriti sa ascultati apoi transmisia din momentul prezent, faceti „refresh” la pagină.


Fiecare om are o menire spirituala, care are o componenta interioara si una exterioara.
Menirea spirituala interioara este realizarea scopului ultim al oricarei fiinte : creatura sa il cunoasca pe Creator. Aceste deziderat este cunoscut de oameni sub diferite forme: fericirea suprema noduala, eliberarea, iluminarea, starea de samadhi cea mai inalta, nirvana, moksha, mantuirea.

Cea exterioara este ajutorul pe care noi il oferim celorlalte fiinte, conștient sau inconștient, în multiplele existente, pentru ca si ele sa isi implineasca menirea spirituala. Cele doua sunt legate, fiindca ii putem ajuta pe ceilalti doar in functie de propria realizare interioara.

Abheda Yoga este o metoda extrem de inalta si, in acelasi timp, foarte directa si concretă de a ne implini Menirea Spirituala, acesta fiind, de fapt, și scopul declarat in aceasta forma de yoga fundamentala.
Acharya Leonard

.............................................................
„Când îţi doreşti un lucru, tot Universul conspiră pentru ca tu să-ţi realizezi visul, spuse Alchimistul, repetând cuvintele bătrânului rege.

Flăcăul înţelese. Altcineva apăruse în drumul lui pentru a-l conduce spre Legenda lui Personală.

― Atunci o să mă învăţaţi?

― Nu. Ştii tot ce e nevoie. O să te ajut doar să găseşti drumul spre comoară.

― E război între clanuri, repetă flăcăul.

― Eu cunosc deşertul.

― Eu mi-am găsit deja comoara. Am o cămilă, banii de la magazinul de cristaluri şi cincizeci de monede de aur. Pot fi un om bogat la mine acasă.

― Dar nimic din lucrurile acestea nu este aproape de Piramide, spuse Alchimistul.

― O am pe Fatima. E o comoară mai mare decât tot ce am izbutit să strâng.

― Nici ea nu este aproape de Piramide.[…]

Flăcăul nu voia să audă de Piramide. Sufletul lui era greu de tristeţe încă din noaptea precedentă. Dacă-şi continua căutarea comorii însemna s-o părăsească pe Fatima.

― Te voi călăuzi prin deşert, spuse Alchimistul.

― Vreau să rămân în oază, răspunse flăcăul. Am întâlnit-o pe Fatima. Iar ea, pentru mine, înseamnă mai mult decât comoara.

― Fatima este o femeie a deşertului, spuse Alchimistul. Ştie că bărbaţii trebuie să plece pentru a putea să se întoarcă. Ea şi-a găsit comoara: pe tine. Acum aşteaptă ca tu să găseşti ceea ce cauţi.

― Şi dacă mă hotărăsc să rămân?

― Vei fi sfetnicul Oazei.
Ai aur destul ca să cumperi multe oi şi multe cămile.
Te vei însura cu Fatima şi veţi trăi fericiţi în primul an.
Vei învăţa să iubeşti deşertul şi vei cunoaşte fiecare din cei cincizeci de mii de curmali.
Vei observa cum cresc, dezvăluind o lume care se schimbă mereu.
Şi vei înţelege din ce în ce mai mult semnele, pentru că deşertul este un magistru mai bun ca toţi.
În al doilea an, îţi vei aminti că există o comoară.
Semnele vor începe să vorbească insistent despre asta, şi tu vei încerca să le treci cu vederea. Îţi vei folosi cunoştinţele numai pentru binele oazei şi al locuitorilor ei. Şefii de triburi îţi vor mulţumi pentru asta.
Cămilele îţi vor aduce bogăţie şi putere.
În al treilea an semnele vor continua să-ţi vorbească despre comoară şi despre Legenda Personală.
O să stai nopţi în şir rătăcind prin oază, iar Fatima va deveni o femeie tristă pentru că a făcut ca drumul tău să fie întrerupt.
Dar îi vei dărui iubire şi ea îţi va răspunde cu iubire. Îţi vei aminti că ea nu ţi-a cerut niciodată să rămâi, fiindcă o femeie a deşertului ştie să-şi aştepte bărbatul.
De asta nu o să-i găseşti nici o vină. Dar vei umbla multe nopţi prin nisipul deşertului şi printre curmali gândindu-te că poate ai fi putut să-ţi urmezi calea, să te încrezi mai mult în iubirea ta pentru Fatima.

Pentru că ceea ce te ţine în oază este propria ta frică de faptul că nu te vei mai întoarce niciodată. Şi-n acel moment, semnele îţi vor arăta că acea comoară a ta este îngropată pe vecie. În al patrulea an semnele te vor părăsi pentru că n-ai vrut să le asculţi. Şefii de triburi vor înţelege asta şi vei fi destituit din Sfat. În acel moment vei fi devenit un negustor bogat, cu multe cămile şi multe mărfuri.

Dar îţi vei petrece restul zilelor rătăcind printre curmali şi prin deşert, ştiind că nu ţi-ai împlinit Legenda Personală şi că în acel moment va fi prea târziu pentru asta. Şi nu vei înţelege că Iubirea nu-l împiedică niciodată pe un om să-şi urmeze Legenda Personală. Iar când se întâmplă asta, este pentru că nu era Iubirea Adevărată, aceea care vorbeşte Limbajul Lumii.

Alchimistul şterse cercul de pe nisip, iar şarpele fugi şi dispăru printre pietre. Flăcăul îşi aminti de Negustorul de cristaluri care a vrut mereu să meargă la Mecca, şi de Englezul care căuta un Alchimist. Flăcăul îşi mai aminti şi de o femeie care s-a încrezut în deşert şi deşertul i-a adus într-o bună zi pe omul pe care-l dorea ca iubit.

Au încălecat, şi de data asta băiatul îl urma pe Alchimist. Vântul aducea zgomotele oazei, iar el încerca să ghicească vocea Fatimei. În ziua aceea nu fusese la fântână din cauza luptei.

Dar în noaptea aceasta, când priveau la un şarpe închis într-un cerc, straniul călăreţ cu şoimul pe umăr îi vorbise de iubire şi comori, de femeile deşertului şi de Legenda sa Personală.

― Merg cu dumneavoastră, spuse flăcăul. Şi deodată îşi simţi inima împăcată.

― Plecăm mâine în zori, înainte de răsăritul soarelui, fu singurul răspuns al Alchimistului.”

 

Fragment din romanul ,,Alchimistul'' de Paolo Coelho

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross