12 lucruri importante despre Kundalini în Abheda Yoga – Calea Inimii

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

1. Energia Kundalini îşi are Sursa in Muladhara – centrul rădăcină şi ea alimentează toate procesele vitale şi toate trăirile noastre, conferindu-le INTENSITATE.

2. Ea este de natură feminină, indiferent dacă suntem bărbaţi sau femei, este infinită (exact ca o manifestare a free energy, dar la nivelul viului) şi necreată, manifestându-se ca un „izvor” în corpul nostru şi ea există astfel chiar şi dacă o ignorăm sau nu o dorim (din diverse motive, in general – nejustificate)

3. Trezirea ei inseamnă manifestarea ei cu o intensitate uriasă, ceea ce reprezintă, cu sigurantă o experienţă interioară de excepţie. Cum se trezeşte? Nativ, prin unele accidente (căderi pe spate, de exemplu), uniune amoroasă cu continenţă sexuală, prin unele emoţii foarte puternice ori, mai ales, prin anumite exerciţii din Yoga.

4. Ce se face cu ea? Este ridicată, prin diverse metode, pe canalul subtil central din coloană şi ea va energiza fiecare centru întalnit, până când ajunge în Sahasrara, „centrul cu o mie de petale”, centrul sacrului, la nivelul căruia vom simti totul cu o intensitate foarte mare – chiar infinită, la un moment dat – (Kundalini Sadhana).

5. Ea oferă astfel

– conştiinţă superioară,

– stări de transă spontane,

– experienţe mistice,

– experienţe de iluminare și fericire absolută, stări spontane de orgasm ce apar fără un motiv aparent

– conştiinţă transcendentă

– experienţe psihice neobişnuite și puteri paranormale, telepatie, telekinezie, levitație, clarviziune

– percepţii extrasenzoriale şi experienţe extracorporale, călătorii astrale

– amintiri din vieţi anterioare,

– puteri vindecătoare si întărirea exceoțională a sistemului imunitar

– contact telepatic cu îndrumători spirituali prin intermediul vocilor interioare, viselor sau viziunilor

– creativitate sporită, noi capabilităţi şi aspiraţii în autoexprimare şi comunicare prin ştiinţă, muzică, artă şi poezie şi sport; fie că ştiau, fie că nu ştiau, foarte multi sfinţi, artişti, oameni de ştiinţă sau sportivi au experimentat stări deosebite şi au avut realizări excepţionale datorate energiei Kundalini trezită (fie şi într-un mod inconştient) şi ascensionată.

5. Nu este înțelept să trezim această energie uriașă fără a avea la îndemână o ghidare calificată din partea unui Maestru spiritual în care avem încredere; există putine persoane în lume care pot oferi în mod autentic o astfel de ghidare pentru a evita PERICOLELE unui astfel de eveniment și pentru a ne bucura doar de avantajele pe care ni le oferă.

 

ÎN MOD SPECIAL AVERTIZĂM ASUPRA PERICOLULUI FOLOSIRII INFORMAȚIILOR CITITE DIN CĂRȚI SAU AFLATE DIN DIVERSE SURSE DE PE INTERNET – FĂRĂ O GHIDARE AUTENTICĂ. DECI – „NU SE POATE ÎNVAȚA DIN CĂRȚI”.

7. Manifestarea Energiei Kundalini poate genera banumite kriya-uri sau mişcări aparent mai greu de controlat şi persoana respectivă poate părea neobişnuită, dar aceste kriya-uri sunt trecătoare, sunt din ce în ce mai uşor de controlat şi putem să evităm manifestarea lor – dacă dorim. De asemenea, mai pot apărea stări de amorțeală trecătoare, modificarea semnificativă a ritmului respirației și al bătăilor inimii, senzații neobișnuite de cald-rece și de arsură, senzații de „curenți electrici” și prurit neobișnuit in anumite locuri din corp, lumini iși sunete interioare, emoții neobișnuite și gânduri obsesive, migrene, depresii, dilatarea sau congestia trecătoare a vaselor sanguine, insomnie, dureri de cap sau de spate, nevoia de a căsca, transpirație neobișnuit de abundentă sau, din contră, absentă. Toate trecătoare dar semnificative pentru un timp.

8. Este posibil să ca în urma trezirii lui Kundalini să se reducă mult nevoia reală de somn, şi hrană, să avem mult mai multă putere de muncă ori pentru a realiza orice, în indiferent ce direcţie. Puterea realizatoare foarte mare, puterea de a iubi, extazul spiritual în meditaţie şi, în unele cazuri, aspiraţia spirituală foarte mare sunt aspecte care pot binecuvânta existenţa fiinţelor care au şansa de a accede la o astfel de realizare spirituală deosebită.

9 . Persoanele care au această energie fundamentală trezită este posibil să manifeste o energie erotică debordantă şi o nouă perspectivă şi înţelegere asupra acestei laturi a fiinţei umane.
 Trezirea energiei Kundalini este posibil să fie pierdută dacă nu este menţinută brahmacharia – continenţa sexuală perfectă, dacă ne folosim posibilităţile făcând rău, neglijând sentimentele şi suferinţele altor fiinţe sau încălcând nonviolenta.

10. Sunt pericole în cazul trezirii lui Kundalini ?

– dacă trezirea este bruscă şi nepotrivită iar structura subtilă nu este pregătită, pot apărea dureri stranii, stări de dezechilibru energetic şi toate acestea au nevoie de la început de supravegherea unui maestru spiritual competent

– deoarece Kundalini amplifică totul, ea poate amplifica şi fericirea dar şi durerea ori depresia; dacă trezirea este bruscă şi nepotrivită se pot activa impurităţi psihice ce pot genera stări neplăcute şi toate acestea au nevoie de supravegherea unui maestru spiritual competent

– poate genera amplificarea ego-ului şi de aici apare necesitatea unei încrederi excepţionale în persoana pe care am ales-o ca ghid şi ne-a acceptat ca elevi sub aceste aspecte.

11. Care este cel mai mare pericol în cazul trezirii lui Kundalini?

Întreruperea legăturii de inimă dar şi cea concretă cu Calea şi cu profesorul. În această situaţie există pericolul regresului spiritual si chiar al apariţiei unor probleme de sănătate deoarece este analogic ca şi situaţia în care un operat pleacă de pe masa de operaţie fără a fi încheiată operaţia.

1 2. Stăpânul Suprem al lui Kundalini este Sinele Suprem esențial Atman (noi înșine la nivel esențial) şi parţial – sufletul nostru cel viu. Ego-ul NU ESTE.

 

 

 

Acharya Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top