11 lucruri importante despre Kundalini în Abheda Yoga - Calea Inimii

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
15.03.2016
text de 
3 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
15.03.2016
 - text de 
3 minute

1. Energia Kundalini își are Sursa în Muladhara – centrul rădăcină și ea alimentează toate procesele vitale și toate trăirile noastre, conferindu-le INTENSITATE.

2. Ea este de natură feminină, indiferent dacă suntem bărbați sau femei, este infinită și necreată, manifestându-se ca un „izvor” în corpul nostru și ea există astfel chiar și dacă o ignorăm sau nu o dorim (din diverse motive, in general – nejustificate)

3. Trezirea ei înseamnă manifestarea ei cu o intensitate uriașă, ceea ce reprezintă, cu sigurantă o experiență interioară de excepție. Cum se trezește? Prin naștere, prin unele accidente (căderi pe spate, de exemplu), prin unele emoții foarte puternice ori, mai ales, prin anumite exerciții din Yoga.

4. Ce se face cu ea? Este ridicată, prin diverse metode, pe canalul subtil central din coloană și ea va energiza fiecare centru întalnit, până când ajunge în Sahasrara, „centrul cu o mie de petale”, centrul spiritual al ființei, la nivelul căruia vom simți totul cu o intensitate foarte mare – chiar infinită, la un moment dat. Ea oferă astfel:

- stări de conștiință modificate,
- conștiență superioară,
- stări de transă spontane și
- experiențe mistice,
- experiențe de iluminare,
- cunoaștere directă a unei realități mai vaste,
- conștiință transcendentă.

5. Nu este înțelept să trezim această energie uriașă fără a avea la îndemână o ghidare calificată din partea unui Maestru spiritual în care avem încredere; există putine persoane în lume care pot oferi în mod autentic o astfel de ghidare pentru a evita PERICOLELE unui astfel de eveniment și pentru a ne bucura doar de avantajele pe care ni le oferă.

 

ÎN MOD SPECIAL AVERTIZĂM ASUPRA PERICOLULUI FOLOSIRII INFORMAȚIILOR CITITE DIN CĂRȚI SAU AFLATE DIN DIVERSE SURSE DE PE INTERNET – FĂRĂ O GHIDARE AUTENTICĂ. DECI – „NU SE POATE ÎNVAȚA DIN CĂRȚI”.

6. Manifestarea Energiei Kundalini poate genera anumite kriya-uri sau mișcări aparent mai greu de controlat și persoana respectivă poate părea neobișnuită, dar aceste kriya-uri sunt trecătoare, sunt din ce în ce mai ușor de controlat și putem să evităm manifestarea lor – dacă dorim.

7. Este posibil să ca în urma trezirii lui Kundalini să se reducă mult nevoia reală de somn, să avem mult mai multă putere de muncă ori pentru a realiza orice, în indiferent ce direcție.

8. Pot apărea experiențe psihice, percepții extrasenzoriale, experiențe extracorporale, amintiri din vieți anterioare, călătorii astrale, conștientizarea directă a aurelor și chakrelor, contact telepatic cu îndrumători spirituali prin intermediul vocilor interioare, viselor sau viziunilor. În cazul anumitor persoane pot apărea creativitate sporită, noi capabilități și aspirații în autoexprimare și comunicare prin știință, muzică, artă și poezie și sport. Fie că știau, fie că nu știau, foarte mulți sfinți, artiști, oameni de știință sau sportivi au experimentat stări deosebite și au avut realizări excepționale datorate energiei Kundalini trezită (fie și într-un mod inconștient) și ascensionată .

9. Persoanele care au această energie fundamentală trezită este posibil să manifeste o energie erotică debordantă și o nouă perspectivă și înțelegere asupra acestei laturi a ființei umane. Trezirea energiei Kundalini este posibil să fie pierdută dacă nu este menținută continența sexuală perfectă, dacă ne folosim posibilitățile făcând rău, neglijând sentimentele și suferințele altor ființe sau încălcând nonviolenta.

10. Care este cel mai mare pericol în cazul trezirii lui Kundalini? Să întrerupi legătura de inimă dar și cea concretă cu Calea și cu Maestrul. În această situație există pericolul regresului spiritual deoarece este ca și când un operat pleacă de pe masa de operație fără a fi încheiată operația.

11. Stăpânul Suprem al lui Kundalini este Sinele Suprem Atman ori Shiva din Sahasrara și parțial sufletul nostru cel viu. Ego-ul NU ESTE.

 

Leo Radutz

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross