11 lucruri importante despre Kundalini în Abheda Yoga - Calea Inimii

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
3 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

1. Energia Kundalini îşi are Sursa în Muladhara – centrul rădăcină şi ea alimentează toate procesele vitale şi toate trăirile noastre, conferindu-le INTENSITATE.

2. Ea este de natură feminină, indiferent dacă suntem bărbaţi sau femei, este infinită şi necreată, manifestându-se ca un „izvor” în corpul nostru şi ea există astfel chiar şi dacă o ignorăm sau nu o dorim (din diverse motive, in general – nejustificate)

3. Trezirea ei înseamnă manifestarea ei cu o intensitate uriașă, ceea ce reprezintă, cu sigurantă o experienţă interioară de excepţie. Cum se trezeşte? Prin naştere, prin unele accidente (căderi pe spate, de exemplu), prin unele emoţii foarte puternice ori, mai ales, prin anumite exerciţii din Yoga.

4. Ce se face cu ea? Este ridicată, prin diverse metode, pe canalul subtil central din coloană şi ea va energiza fiecare centru întalnit, până când ajunge în Sahasrara, „centrul cu o mie de petale”, centrul spiritual al ființei, la nivelul căruia vom simți totul cu o intensitate foarte mare – chiar infinită, la un moment dat. Ea oferă astfel:

- stări de conştiinţă modificate,
- conştienţă superioară,
- stări de transă spontane şi
- experienţe mistice,
- experienţe de iluminare,
- cunoaştere directă a unei realităţi mai vaste,
- conştiinţă transcendentă.

5. Nu este înțelept să trezim această energie uriașă fără a avea la îndemână o ghidare calificată din partea unui Maestru spiritual în care avem încredere; există putine persoane în lume care pot oferi în mod autentic o astfel de ghidare pentru a evita PERICOLELE unui astfel de eveniment şi pentru a ne bucura doar de avantajele pe care ni le oferă.

 

ÎN MOD SPECIAL AVERTIZĂM ASUPRA PERICOLULUI FOLOSIRII INFORMAȚIILOR CITITE DIN CĂRȚI SAU AFLATE DIN DIVERSE SURSE DE PE INTERNET – FĂRĂ O GHIDARE AUTENTICĂ. DECI – „NU SE POATE ÎNVAȚA DIN CĂRȚI”.

6. Manifestarea Energiei Kundalini poate genera anumite kriya-uri sau mişcări aparent mai greu de controlat şi persoana respectivă poate părea neobişnuită, dar aceste kriya-uri sunt trecătoare, sunt din ce în ce mai uşor de controlat şi putem să evităm manifestarea lor – dacă dorim.

7. Este posibil să ca în urma trezirii lui Kundalini să se reducă mult nevoia reală de somn, să avem mult mai multă putere de muncă ori pentru a realiza orice, în indiferent ce direcţie.

8. Pot apărea experienţe psihice, percepţii extrasenzoriale, experienţe extracorporale, amintiri din vieţi anterioare, călătorii astrale, conştientizarea directă a aurelor şi chakrelor, contact telepatic cu îndrumători spirituali prin intermediul vocilor interioare, viselor sau viziunilor. În cazul anumitor persoane pot apărea creativitate sporită, noi capabilităţi şi aspiraţii în autoexprimare şi comunicare prin ştiinţă, muzică, artă şi poezie şi sport. Fie că ştiau, fie că nu ştiau, foarte mulți sfinţi, artişti, oameni de ştiinţă sau sportivi au experimentat stări deosebite şi au avut realizări excepţionale datorate energiei Kundalini trezită (fie şi într-un mod inconştient) şi ascensionată .

9. Persoanele care au această energie fundamentală trezită este posibil să manifeste o energie erotică debordantă şi o nouă perspectivă şi înţelegere asupra acestei laturi a fiinţei umane. Trezirea energiei Kundalini este posibil să fie pierdută dacă nu este menţinută continenţa sexuală perfectă, dacă ne folosim posibilităţile făcând rău, neglijând sentimentele şi suferinţele altor fiinţe sau încălcând nonviolenta.

10. Care este cel mai mare pericol în cazul trezirii lui Kundalini? Să întrerupi legătura de inimă dar şi cea concretă cu Calea şi cu Maestrul. În această situaţie există pericolul regresului spiritual deoarece este ca şi când un operat pleacă de pe masa de operaţie fără a fi încheiată operaţia.

11. Stăpânul Suprem al lui Kundalini este Sinele Suprem Atman ori Shiva din Sahasrara şi parţial sufletul nostru cel viu. Ego-ul NU ESTE.

 

Acharya Leonard

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross