Canabis sau cânepa indiană nu ajută Kundalini

Cannabis sau cânepa indiană nu ajută Kundalini.
De fapt, Cannabis sau drogurile nu pot trezi Kundalini, dar ne pot face mult rău.

Majoritatea cunoaștem cânepa comună, așa-zis domestică – planta cultivată pe vremuri în Europa pentru fibrele ei, dar și pentru semințe – Cannabis sativa. Aceasta are proprietăți deosebite și putem vorbi despre ea ca fiind uluitorul dar divin al belșugului si sănătății

O cu totul altă abordare

este necesara atunci cand evaluăm proprietățile unei alte plante, numită Cannabis indicum (așa-numita marihuana), înrudită cu cânepa comună. Cânepa indiană crește spontan și peste tot în India, așa cum crește urzica în România.
Suntem foarte fermi împotriva folosirii cânepei indiene pentru efecte psihedelice în yoga. Sublinem că toți maeștrii autentici au avertizat practicanții asupra interzicerii folosirii varietății indicum pentru efectele asupra psihicului uman în yoga.
Din ce în ce mai mulți oameni mă întreabă daca e bine sa foloseasca droguri usoare, cum este Cannabis indicum ori marihuana pentru meditatii profunde și trezirea lui Kundalini.

De ce nu e bine?

Pentru că:

– nu e necesar – starile meditative profunde se pot obtine perfect prin metode care nu apelează la asa ceva iar trezirea lui Kundalini este, deja, demonstrat că se produce in mod eficient, spiritual si lipsit de pericole prin Abheda Yoga

– există și efecte secundare nedorite și chiar periculoase

– este posibil să avem o stare placuta dar si o stare neplăcută în funcție de predominanța noastră aurică din acel moment

– este posibil să „prindem si posturi străine”, adică să intrăm în comuniune cu entități ori lumi astrale inferioare, să dezvoltăm o stare interioară demoniaca or satanică

– apropierea de acest circuit al drogurilor este ilegală și pasibilă cu închisoarea

– unele pot genera dependență ori depresie, scăderea puterii realizatoare, reducându-ne la nivelul de „legumă” umană.

Leo Radutz

Un extras tradus de noi (scuze pentru unele stângăcii) din lucrarea

„Teachings of Swami Satyananda” :

In tantre multe metode sunt recomandate pentru trezirea lui kundalini.
Una dntre ele se bazează pe plante. Totusi, acesta nu inseamna folosirea drogurilor.
Cuvantul folosit in texte este „aushadi”, care este tradus ca si „plante” (medicinale).
In vede si in istoria Indiei si a arienilor puteti gasi unele conexiuni legate de ceva ce poarta numele de soma.
Oamenii obisnuiau sa extraga sucul unei anumite plante agatatoare numită soma si să o ingereze pentru a-si induce anumite experiente spirituale.
Planta era culeasa numai in anumite zile in timpul chenzinei intunecate a lunii; apoi ea era pusă într-un ulcior de lut si ingropata în pamant pana in perioada de luna plina.
De luna plina, vasul era dezgropat si sucul băut. Aceasta oferea viziuni si anumite experiente de trezire a conștiinței iluminate.
Asemănătoare cu soma există încă niște plante cunoscute în India.
În decursul timpului, acestea au fost în mod nepotrivit folosite de oameni, care nu erau pregătiți să le utilizeze corect.
Pentru a eradica acest pericol, cunoasterea lui aushadhi a fost retrasa. Astăzi noi incă stim despre anumite ierburi care au cu sigurantă efecte în expansionarea minții.
Totuși,  nu răspândim această cunoastere deoarece a face aceasta este interzis [de către maestrii autentici].
Multi oameni sunt fascinati să obțină trezirea lui kundalini. Însă omul nu este (de obicei) suficient de pregatit si controlat mental, emotional, fizic si la nivel nervos pentru a realiza aceasta.
Daca el utilizează droguri, kundalini a sa s-ar putea sa fie „zgaltaita” si s-ar putea ca brusc sa se ridice. Dar daca mintea si emotiile sale nu coopereaza cu el, este posibil sa aiba o experienta dureroasa.
Traditional, cunoasterea lui „aushadi” a fost realizată de la guru la discipol. Astazi însă, nu predau aceste informatii nici macar celor mai apropiati discipoli sannyasini.
Candva, cand omenirea se va schimba si vom observa un mai bun comportament la nivel emotional, intelectual, fizic si mental, atunci acestă știinta s-a putea sa fie din nou revelata.
Din cauza ingrijorarii fata de droguri, am auzit si am citit multe despre ele. Singurul contact pe care l-am avut vreodata cu drogurile a fost marihuana.
Nu am luat-o pentru a-mi trezi energia kundalini, pentru ca am considerat si consider in mod ferm că nici marihuana si nici altceva asemanator nu pot trezi kundalini.
Totusi, am avut un motiv atunci cand am luat marihuana sau ganja.
In acea perioada nu eram in Rishikesh in ashramul maestrului meu.
Trăiam in Gangotri, la 10.000 de picioare deasupra nivelului marii, acolo unde izvorăste Gangele. Aici ninge aproape noua luni pe an si apa e inghetata.
Am trait in acel loc pentru noua luni si fiecare zi in care am fumat ganja si am practicat pranayama dela 7 la 9 ore pe zi deoarece era foarte frig.
Dupa aceasta, am racit foarte tare si am fost nevoit să cobor de pe munte doarece numai aveam bani si camera in care locuiam era rece si umeda.
Cand, in sfarsit, am ajuns jos s-a stabilit că aveam tuberculoză. In decursul timpului m-am tratat cu mijloace naturale. Din cauza folosirii marihuanei, am pierdut însă unul din cele mai speciale daruri cu care ma dotase natura.
In mod nativ, am avut cea mai fidela memorie fotografica si eram foarte mandru de ea. Cu ochii inchisi putea să vad pasaje din carti in acelasi mod in care le-as fi citit cu ochii deschisi.
Daca cineva mi-ar fi citit 55 de minute un text in engleza sau hindi puteam să-mi amintesc fiecare cuvant, accent, punct sau virgula.
Puteam chiar să repoduc textul la masina de scris.
Aceasta memorie era superioară si este fantastic sa fii in stare să reproduci o intrega conversatie, mentionand chiar si rasetele sau accentele din paranteze.
Datorita acestei memorii puteam sa invat foarte mult din textele antice.

Dupa experienta mea cu marijuana am pierdut complet aceasta memorie fotografica. De aceea, personal, nu am o parere buna despre folosirea drogurilor.
Sanniasinii, sadhusii si fachirii din India iau ganja din cand in cand. O pun intr-o pipa si o fumează.
Au observat că, folosind ganja, dorinta sexuală este eradicata, sublimata sau dezintegrata.
Chiar si gospodarii folosesc ganja pentru asa ceva. De asemenea, sunt convins ca ganja are multe proprietati medicinale si poate imbuntatati anumite aspecte ale sanatatii.
Cu toate acestea, va asigur ca este fara rost sa folositi acest drog pentru a va trezi kundalini.

Kundalini este o forta inconstienta si numai acele metode care ajung adanc in inconstient pot fi folosite.

Soma poate dezvolta experientele legate de subconstient si poate elibera o serie de arhetipuri din om dar nu cred ca soma poate trezi kundalini.
Sa presupunem ca aveti o bomba. Nu puteti sa faceti să explodeze pana cand nu o detonati.
Exista o metodă particulara pentru a detona o bomba; este o stiinta. Ea este folosita si la cartuse si gloante.
Daca aruncati dumneavoastra un glont in aer nu se petrece nimic. Se petrece ceva numai atunci cand un proces particular este angrenat si glontul este detonat si aprins.
In mod asemanator, trezirea lui kundalini nu se poate realiza cu droguri, deoarece nu o pot „detona” (initia).
Kundalini zace dormind in staturile inconstiente ale mintii si drogurile pot penetra doar straturile subconstientului.
Orice ar fi in mintea subconstienta, poate iesi la suprafata fie ca sunt arhetipuri, viziuni, cunoastere, telepatie sau orice altceva.
De aceea, cineva are nevoie de aptitudinea de a se putea scufunda in straturile inconstiente ale mintii pentru a-si putea trezi kundalini.”
Vom afla însă lucruri prețioase despre cânepa comună și vechimea ei pe Terra, dar și despre proprietățile miraculoase ale cânepei în articolele dedicate subspeciei Cannabis sativa.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top