"Cartea tibetana a mortilor: un mod de viata" – film documentar

bardo-thodol-Filmul documentar “Cartea tibetana a mortilor: un mod de viata” a fost realizat de Barrie McLean, avand ca informatie cartea cu acelasi titlu, Bardo Thödol, sau Cartea tibetana a mortilor. Acesta este un text ezoteric, straniu, profund, tulburator, insa pe care am fi tentati sa-l catalogam, conform culturii noastre occidentale, ca fiind lipsit de credibilitate si de-o indrazneala fara margini.

Cu toate acestea, in masura in care a patruns pana acum la noi, prin traduceri in limbile de larga circulatie, dar mai ales in Occident, Cartea tibetana a mortilor se bucura de o mare audienta, si aceasta nu numai datorita valentelor poetice deosebite ale scriiturii.

Facand parte din scrierile sacre orientale, Cartea tibetana a mortilor este textul cel mai direct implicat asupra fenomenului mortii, ca aplicatie fidela a doctrinei buddhismului tantric tibetan.

Textul documentarului este narat de Leonard Cohen ceea ce confera informatiei o energie in plus. FIlmul contine intercalat si un interviu cu Dalai Lama al XIV-lea, Tenzin Gyatso – care ofera clarificari importante despre aceasta trecere in lumea de dincolo.

Vizionare placuta!

Sursa: http://adinaamironesei.blogspot.ro

Scroll to Top