"Cartea tibetana a mortilor: un mod de viata" - film documentar

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
04.07.2014
text de 
< 1 minut
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
04.07.2014
 - text de 
< 1 minut

bardo-thodol-Filmul documentar "Cartea tibetana a mortilor: un mod de viata" a fost realizat de Barrie McLean, avand ca informatie cartea cu acelasi titlu, Bardo Thödol, sau Cartea tibetana a mortilor. Acesta este un text ezoteric, straniu, profund, tulburator, insa pe care am fi tentati sa-l catalogam, conform culturii noastre occidentale, ca fiind lipsit de credibilitate si de-o indrazneala fara margini.

Cu toate acestea, in masura in care a patruns pana acum la noi, prin traduceri in limbile de larga circulatie, dar mai ales in Occident, Cartea tibetana a mortilor se bucura de o mare audienta, si aceasta nu numai datorita valentelor poetice deosebite ale scriiturii.

Facand parte din scrierile sacre orientale, Cartea tibetana a mortilor este textul cel mai direct implicat asupra fenomenului mortii, ca aplicatie fidela a doctrinei buddhismului tantric tibetan.

Textul documentarului este narat de Leonard Cohen ceea ce confera informatiei o energie in plus. FIlmul contine intercalat si un interviu cu Dalai Lama al XIV-lea, Tenzin Gyatso - care ofera clarificari importante despre aceasta trecere in lumea de dincolo.

Vizionare placuta!

Sursa: http://adinaamironesei.blogspot.ro

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross