Controlul vremii – o realitate?

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

taifun
Super Taifunul Haiyan deplasandu-se catre Insulele Filipine, 7 noiembrie 2013, conform NOOA (Administratia Nationala a Atmosferei si Oceanelor). Mai multe furtuni ca aceasta ar putea fi de domeniul trecutului sau o realitate intunecata a viitorului, pe masura ce experimentele de control al vremii trec de la teorie in practica! (Sursa foto: NOOA via Getty Image)

Inca din 1950, multe dintre tehnologiile care erau considerate de domeniul SF-ului, au devenit intre timp realitate. Visul imposibil de a controla vremea cu ajutorului tehnologiei ar putea nu numai sa fie posibil din punct de vedere tehnologic, dar chiar sa fie folosit de multe dintre guvernele din intreaga lume.

Folosirea tehnologiei pentru a modifica vremea nu este ceva nou. In 2007, guvernul chinez a creat un nor artificial de zapada in regiunea Nagqu din Tibet. Procesul implica dispersarea iodurii de argint in atmosfera. Norul de zapada din 2007 nu a fost singurul fenomen de acest gen, guvernul chinez a folosit de atunci incoace, metode similare in incercarea de a ameliora conditiile de seceta.

De fapt, aceasta metoda de modificare a vremii se desfasoara inca din anii 1940. Proiectul Cirrus in timpul anilor 1940, si Proiectul Stormfury din anii 1960 si ’70 au incerat sa foloseasca metoda de “insamantare” a uraganelor in scopul de a le slabi intensitatea sau de a le distruge.

Proiectele au fost realizate de catre US Navy si NOOA (Administratia Nationala a Atmosferei si Oceanelor) din Statele Unite, dupa cum a declarat USA Today. Conform celor declarate de NOOA, experimentele au avut succes datorita “restrictiilor geografice”. A fost, de asemenea, dificil sa se determine daca uraganele au slabit in mod natural sau ca rezultat al “insamantarilor”chimice.

Guvernul Statelor Unite ar fi putut merge cu un pas mai departe in influentarea vremii nu doar cu ajutorul balisticii sau a substantelor chimice, ci folosind energia electromagnetica!

800px-HAARP20lFaimosul proiect HAARP – sau High Frequency Active Auroral Research Program este un program de cercetare asupra frecventelor aurorale active desfasurat pe teritoriul Statelor Unite in localitatea Gakona, Alaska, si este gestionat de catre Air Force Navy inca de la inceputurile sale, adica din anul 1993 si pana anul trecut, cand s-a pretins ca acest program s-ar fi incheiat.

HAARP este alcatuit dintr-o retea de 180 de antene mari, fiecare avand o inaltime de aproximativ 72 de metri , care au folosit radiatiile electromagnetice ale undelor radio, avand o frecventa de 3,6 milioande de wati, pentru a energiza ionosfera.

In conformitate cu declaratiile Alaska Dispatch, proiectul a fost oprit in vara anului 2013 din lipsa de fonduri. Cu toate acestea, inchiderea sa trebuia sa fie doar temporara, insa foarte putine informatii mai sunt disponibile in acest moment, iar site-ul oficial este indisponibil.

Ceea ce se afirma despre HAARP, este faptul ca aceasta matrice de antene, poate fi folosita pentru a influenta vremea. Acest lucru poate fi adevarat, dupa cum arata experientele de laborator, care au demonstrat ca directionarea unui fascicul de radiatii de energie in ionosfera poate afecta foarte mult particulele de umiditate si electronii liberi din atmosfera. In teorie, modificarile din norii bombardati cu aceste radiatii, ar putea genera o miscare de curenti in atmosfera pamantului, ceea ce ar putea in mare masura sa afecteze conditiile meteorologice.

Scepticii au acuzat HAARP pentru mai multe dezastre naturale, cum ar fi cutremurul din Japonia din anul 2011, potrivit Alaska Dispatch. Adeptii teoriei conspiratiei au afirmat ca HAARP ar mai fi provocat o serie de cutremure, secete, furtuni si inundatii, precum si o serie de boli. Acestia au atribuit HAARP si accidentul de avion al zborului TWA 800 din 1996, precum si dezastrul navetei spatiale Columbia din anul 2003.

In prezent Statele Unite ale Amercii detine si opereaza cu 3 dintre cele 180 de antene HAARP: una in Gakona, Alaska, alta in Faribanks, Alaska si a treia in Arecibo, Puerto Rico. Rusia are si ea un sistem HAARP in Vasilsursk, iar Uniunea Europeana in Tromsø, Norvegia.

Teoretic, in cazul in care aceste sisteme ar functiona in tandem, ele ar putea schimba vremea oriunde in lume, conform unui documentar prezentat pe History Channel si intitulat „ Asta e imposibil: Razboiul Vremii”, dar efectele posibile ale acestui nivel de interferenta cu lumea naturala nu au fost inca descoperite.

Schimbarile de vreme care au loc in ultimul timp in intreaga Europa si in tara noastra, vin sa sustina aceste ipoteze, si sa traga un semnal de alarma asupra periculosului joc pe care oamenii de stiinta si respectiv guvernele lumii incearca sa-l impuna asupra unor forte ale naturii pe care nu le cunosc suficient, si care la un moment dat se pot intoarce impotriva celor care le-au generat, producand efecte de nedorit asupra mediului si a planetei.

 

sursa: http://www.theepochtimes.com

Scroll to Top