Samadhi – Maya, Iluzia Sinelui, partea I - film documentar de excepție

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
< 1 minut
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

 

Acela care are această înțelegere (că Universul este identic cu Sine) și vede întreaga manifestare ca pe un joc al lui Dumnezeu cu El însuși, este, fără nici o îndoială, un eliberat în viață.

(Spanda Karika, V, 5) 

În Ashtanga Yoga (Yoga celor opt ramuri), Samadhi reprezintă ultima treptă spre desăvârșire, stadiul final al orcărei căi spirituale autentice, și fuzionarea cu Sinele Suprem Atman.

Starea de Samadhi (extazul divin) face ca obiectul concentrării mentale și al meditației profunde să strălucească doar el singur în câmpul lărgit al conștiinței yoghinului. Totodată, dualitatea subiect-obiect, cunoscător-cunoscut dispare în totalitate.

Yoghinul experimentează o stare de conștiință non-duală, beatifică, în care percepe substratul unic și nediferențiat al tuturor lucrurilor, creaturilor și universurilor. Acum apare cunoașterea directă sau fenomenul dublei incluziuni, adică ceea ce înțelepții afirmă de milenii, și anume, că întregul Univers se află îConștiință Supremă șConștiința Supremă se regăsește în aboslut tot ce există în Univers.

Filmul Samadhi, producție 2017, realizat în Canada de Daniel Schmidt cuprinde mai multe părți. Prima parte se intitulează:  Maya, iluzia Sinelui, și ne invită să cunoaștem lumea iluzorie a formelor dintr-o perspectivă spirituală.

Pentru subtitrare vă rugăm să alegeți limba română de la butonul cu settings (rotița din dreapta jos).

 

 

 

 

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross