Bhairava, ipostaza teribilă a lui Shiva "Protectorul"

Acharya Leonard03/12/2018
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

Dacă treceti pe „pause” radio-ul „așteapta” pana cand il reporniți. Dacă doriti sa ascultati apoi transmisia din momentul prezent, faceti „refresh” la pagină.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Știm că aspectul teribil este dat de un acces evident atât la imanență cât și, mai ales, la transcendență.

Când vizitezi orice templu dedicat zeului Shiva, vedem forma mai specială a zeului Bhairava.
El este o fațetă foarte benefică a lui Shiva și reprezintă protecția și securitatea.
Cuvântul Bhairava înseamnă literalmente cel care strigă sunetul "bai". "Bai" este o onomatopee; este în esență echivalentul indian pentru sunetul "ruff" folosit în parlamentele comune, pe care le asociem cu un lătrat de câine.
Acesta este un nume potrivit pentru această formă de Shiva, deoarece el este fie reprezentat ca un câine, fie ca fiind însoțit de un câine. Pentru a intra într-un templu dedicat lui Shiva, trebuie să aveți permisiunea lui Bhairava.

El funcționează ca divinitate protectoare și ca gardian al templului.
De fapt, există o convingere populară că, de exemplu, orașul Varanasi (cunoscut și sub numele de Benares și Kashi) este un templu în sine și Bhairava în forma lui ca Kalabhairava este portarul.
Intrarea în orașul Varanasi este considerată a fi foarte dificilă, astfel încât acei pelerini care intră în oraș oferă lordului Kalabhairava flori, ulei și mâncare ca un semn de apreciere. Kala înseamnă atât timpul, cât și culoarea negru.
În multe folcloruri populare, Kalabhairava se maifestă în orașul Varanasi ca un câine negru.
Există 64 de diferite fațete ale lui Shiva Bhairava.
Dintre aceste 64 Bhairavas există opt forme distincte și opt Bhairava care se încadrează în fiecare dintre aceste categorii.
Formula populară de meditație descrie această divinitate ca fiind roșie la nivelul pielii cu puncte de roșu împrăștiate.
El are trei ochi și poartă un capac de craniu, trident, tobă damaru și fâșia de pânză.
Într-un templu, această formă de Bhairava ar fi plasată într-o nișă pe peretele exterior, înconjurată de sculpturi de diferite forme de însoțitori ai lui Shiva. Această formă a zeului este nudă și vehiculul său este un câine.
În timp ce mulți oameni cred că Bhairava este o formă violentă a lui Shiva, el este într-adevăr o formă binevoitoare pentru sincerul devot. Fâșia din mâna stângă superioară înseamnă legăturile pe care le avem în lume. Familia, averea, dorințele și obiectele materiale sunt toate lucrurile care leagă un om în lume.
Ca atare, bărbații și toate celelalte creaturi legate de aceste obiecte și relații sunt cunoscute sub numele de "pashu" sau literalmente cele legate de fâșie.

Fiind nevăzută și fără posesiuni, Bhairava este cunoscută sub numele de "Pashupathi" sau Domnul celor rătăciți prin furtună. Cunoscătorii care îL invocă pe Bhairava în viața lor sunt binecuvântați de el și primesc protecția lui.
În unele gospodării din India, în grădină sau lângă ușa din față se instalează o statuie a unui câine sau a lui Bhairava. Așa cum protejează templul, el protejează, de asemenea, casa de spiritele rele și energia „rea”.

Radio OM BUN - un radio pentru suflet, minte și spirit

  „ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard
Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross