Putem slăbi ușor prin Anaharin 23 de ore sau postul intermitent? Avantaje și riscuri.

Prezentare

Există o modalitate ușoară de a deveni mai sănătoși (uneori, chiar, mult mai sănătoși) fără să ne supunem unor acțiuni ceva mai dificile cum ar fi Anaharin – postul negru sau repausul alimentar de mai lungă durată – de la 32 de ore la 49 de zile sau cât de mult dorim să realizăm.

Anaharin 23 de ore poate fi realizat în mod continuu și poate, chiar, toată viața.

Această descoperire a valorii unor principii străvechi este prețioasă în acest moment, când hrana de proastă calitate, chimicalele, hormonii de creștere din alimentele vegetale și animale ne îmbolnăvesc si cresc posibilitatea de a avea un exces alimentar dar mai ales un exces alimentar dăunător.

De frica schimbărilor climatice multi sunt hotărâți să genereze scăderea drastică a populației și să regizeze o foamete ce ar putea determina oamenii să consume chiar și insecte. Dar nu este nevoie de așa ceva.

Este suficient să se realizeze regimul vegetarian

și Anaharin în formele sale și

vom constata rapid o îmbunătățire a sănătății, a nivelului de conștiință și a frumuseții oamenilor.

Fereastra alimentară redusă

Yoshinori Ohsumi, un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care duce la încetinirea procesului de îmbătrânire și la scăderea în greutate.

Totodată previne cancerul de piele, scade riscul cancerului de sân și al apariției tensiunii arteriale.

Descoperirea sa a fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie și Medicină în 2016.

Când creștem perioada în care simțim senzația de foame, celulele reciclează tot ce este vechi și inutil și reîntineresc.

Până la Ohsumi se credea că mâncatul puțin și des ar duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism în timp ce mâncatul rar și mai hrănitor ar fi dus la acumularea de grăsimi.

Ohsumi contrazice această teorie.

Perioada de timp dintre prima masă și ultima masă a zilei se numește fereastră alimentară.

El a constatat că dacă mâncăm cu o fereastră alimentară redusă, avem un efect de însănătoșire, detoxifiere și reglare a greutății pe care îl simțim foarte firesc.

Conform cercetărilor efectuate în 2017,

cei care mănâncă între orele 8.00 și 20.00 sunt mai predispuși la probleme de sănătate

decât cei care mănâncă între orele 8.00 și 14.00.

Când fereastra alimentară este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet, anemie sau obezitate este mai mic.

S-au testat schimbările produse în organismul oamenilor care și-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toți subiecții au consumat un număr egal de calorii.

Diferența a fost că cei care au avut ferestele alimentare mai mici, au reușit să scape mult mai repede de kilogramele în plus.

Acest fapt se datorează faptului remarcabil că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte și senzația de foame scade.

Conform teoriei cercetătorului japonez, fereastra alimentară redusă are următoarele beneficii:

– protecția împotriva luminii UV, a cancerului de piele și încetinirea procesului de îmbătrânire

– scade riscul cancerului de sân, tensiunea arterială și riscul bolilor de inimă

– crește calitatea somnului.

Fereastra alimentară mică, in care se mananca in timpul unei ferestre de 4-8 ore,

poate scadea nivelul glicemiei si

poate reduce greutatea la persoanele cu diabet zaharat de tip 2 (!).

In plus, abtinerea de la alimente pentru 15 ore pe zi timp de o luna

poate avea efecte benefice chiar și la persoanele care suferă de obezitate,

printre care și stimularea celulelor corpului de a rezista la boli.

Postul de acest tip poate activa si autofagia, adica un proces pe care celulele deteriorate sunt autoconsumate de organism pentru detoxifiere și regenerare.

Aceasta functie poate fi considerata o strategie valoroasa in prevenirea si tratarea multor afectiuni cronice legate de varsta.

Varianta cea mai simplă:

– luăm micul dejun la 30-60 de minute după trezire

– începem lucrul la 2-3 ore după trezire

– mâncăm mai consistent la micul dejun decât la prânz

– reducem fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a modifica numărul de calorii.

Varianta cea mai eficientă!

Vă propunem cel mai eficient mod de a trăi sănătos … mâncând !

Pe scurt este vorba de Anaharin 23 de ore sau repausul alimentar absolut sau postul intermitent de 23 de ore

Simplu: mâncăm odată pe zi și gata!

Persanii, în perioada înfloririi civilizației lor spuneau că „cei care mănâncă mai mult de o masă pe zi sunt barbari ”(adică înapoiați, ignoranți).

Acest mod de hrănire firesc poate continua toată viața, cu unele excepții când dorim să susținem, pe perioade limitate, un alt regim sau Anaharin în mod continuu.

Avantaje și indicații:

– poate fi realizat în continuu și poate, chiar, toată viața

– capacitate mai bună de a ne raporta la ceea ce este transcendent, suprem sau sacru

– claritate și agerime mentală

– meditații ușor de susținut

– practica asanelor este mai eficientă

– eficiență mentală, emoțională și fizică mai bună în muncă și capacitate mai bună de a ne manifesta calitătile

– detoxifiere

– întărirea sistemului imunitar

– sănătate mai puțin sensibilă la factori exteriori

– prevenirea unor îmbonăviri cum ar fi cancerul de piele și de sân

– regenerare, uneori reîntinerire sau, cel puțin, prevenirea îmbătrânirii

– vindecarea obezității

– scade riscul de a dezvolta diabet, anemie sau obezitate

– scade tensiunea arterială și riscul bolilor de inimă

– crește calitatea somnului.

Mod de execuție

Se consumă o singură masă pe zi, în principiu în perioada temporală 13:00-15:00, după care nu se mai consumă altceva în afară de apă sau infuzii de ceai de ceai neîndulcit ori pulberi de plante medicinale, dacă avem nevoie de asa ceva.

Practic, este posibil să simțim mai multă sau mai puțină foame în apropierea mesei.

Foamea de dinaintea mesei este un ajutor. Cu cât este mai puternică, cu atât masa va fi mai plăcută și mai ușor digerată.

Dacă dorim, aceasta poate fi atenuată de consumul de apă sau infuzii de plante și care este relativ ușor de respectat dacă suntem activi.

După această masă urmează o perioadă ușor de susținut și doar seara, după 19-22 este posibil să mai simțim o nevoie de a ne hrăni mai semnificativă care poate fi susținută cu voința și, de asemenea prin activitate susținută.

După un timp de practică, apare un reglaj spontan iar foamea se manifestă doar pentru a pregati consumul eficient al unicei mese a zilei.

Este mai bine să consumăm la unica masă a zilei și alimente cu fibre ori cu volum mai mare la aceeași cantitate de calorii. In acest fel ne va fi mai ușor să susținem dieta.

Dacă practicăm yoga hrănirii în timpul acestei unice mese a zilei alimentele ne vor aduce multă bucurie fără să fie nevoie de cantități mari de calorii. Putem uneori constata că , deși mâncăm „pe săturatele”, nu ne îngrășăm și avem un proces spontan de armonizare corporală.

Este bine să avem o masă cu un conținut variat și cu cât mai multe condimente și mirodenii dar nu excesiv de picantă, ci intr-un mod care să permită să simțim gustul alimentelor.

Erori uzuale posibile

Nu trebuie să consumăm niciun fel de hrană în afara acestei mese unice, chiar și în cantități mici, deoarece este necesar ca trupul să intre într-un regim special de funcționare iar consumul a orice este hrană împiedică acest lucru.

Alte erori ar putea fi să nu fim activi ori să ne abținem de la a bea apă sau infuzii de plante.

Posibile riscuri ori contraindicații

Riscurile sunt rare și legate de cazuri particulare.

Există afecțiuni în care dieta este necesar să fie strictă, regulată și cu o anumită structură minimală. De exemplu, persoanele care au diabet zaharat de tip 1 sau cele cu hipoglicemie trebuie sa manance regulat pe parcursul fiecarei zile pentru a mentine un nivel constant de zahar in sange

Aceste persoane este necesar să manifeste prudență sau să ceară sfatul medicului pentru a urma acest regim.

Unele dintre persoanele care urmează acest mod de hrănire pot considera că simt la început foame, oboseala, tulburari de concentrare, agitatie, slabiciune si iritabilitate. Acestea sunt, doar pentru unele persoane, consecinte temporare banale ale dietei Anaharin sau post negru de 23 de ore.

De obicei, acolo unde apar, aceste simptome se estompează pe zi ce trece.

Pentru unii oameni, abtinerea de la mancare poate creste riscul de supraalimentare la masa permisa. Astfel, pot exista chiar si surprize pentru persoanele care doresc sa slabeasca, deoarece pot observa ca nivelul grasimii corporale este mai mare, dacă această supraalimentare este semnificativă.

Totusi dieta cu o masă pe zi are un risc mult mai mic în această directie decât alte diete.

Există posibilitatea să constatăm că luăm această unică masă îmbelșugată și totuși slăbim sau ne menținem greutatea.

Deficientele nutritive pot sa apara atunci cand dietele neobișnuite si reduse sunt tinute pe termen lung. Este necesar ca această unică masă să aibă un conținut variat, chiar dacă este vegetarian.

Uneori – în funcție de situația particulară a fiecăruia – corpul poate incepe sa piarda din masa musculara dar dacă menținem această dietă ca pe ceva normal, in timp ce suntem activi, muncim și trăim viața în mod firesc, multe din aparentele posibile probleme ale unei astfel de diete par a nu fi existat niciodată.

Depinde de aspectul particular al fiecăruia și de felul în care activează de-a lungul zilei.

De exemplu, unii dintre soarecii care au mancat o singura data pe zi au avut cresteri ale greutatii corporale, ale insulinei si ale nivelurilor de grasimi din sange.

De asemenea, în cazul unor șoareci a avut loc o degradare oxidativa a tesutului gras – ceea ce era de dorit – dar si a ficatului. In plus, chiar si metabolismul si ciclul veghe-somn a fost schimbat de restrictia alimentara impusa de dieta cu o singura masa pe zi – și acestea fiind efecte de așteptat.

În cazul omului, dacă se respectă condițiile de activitate precizate și eventual practica yoghină sistematică, mintea devine mai clară și somnul mai scurt și mai odihnitor.

Dar dacă constatăm că avem stări de rău și că nivelul energetic, agerimea mentală și poate și de conștiință scad pe zi ce trece, este bine să cerem sfatul unei persoane competente pentru a găsi o soluție de a continua regimul sau de a-l modifica temporar.

Vă dorim succes în acest mod de a trăi viața!

Bibliografie

www.brightside.me

www.yogaesoteric.net

www.medicalnewstoday.com

www.sfatulmedicului.ro

Aksungar, F. B.,et al.(2017). Comparison of intermittent fasting versus caloric restriction in obese subjects:

Arnason, T. G.,et al.(2017). Effects of intermittent fasting on health markers in those with type 2 diabetes

Baron, K. G.,et al.(2011). Role of sleep timing in caloric intake and BMI.

Bi, H.,et al.(2015). Breakfast skipping and the risk of type 2 diabetes: A meta-analysis of observational studies

Carlson, O.,et al(2007). Impact of reduced meal frequency without caloric restriction on glucose regulation in healthy, normal weight middle-aged men and women.

 

<, 225px" srcset="https://abhedayoga.ro/wp-content/uploads/2021/11/Layer-2-2-333x350.png.webp 333w, https://abhedayoga.ro/wp-content/uploads/2021/11/Layer-2-2-190x200.png.webp 190w, https://abhedayoga.ro/wp-content/uploads/2021/11/Layer-2-2.png.webp 706w" alt="" width="225" height="236" /> 

Leo Radutz,

fondatorul sistemului Abheda,

inițiatorul Revoluției OMului Bun

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top