Codex Alimentarius

Am deschis înscrierile la
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii

https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/

Cei care spun despre Codex Alimentarius că a fost conceput „pentru protecția consumatorului” și este „inofensiv”, trebuie să știe că acesta nu este un pachet de legi, ci un organism care adoptă recomandări în domeniul alimentației, cum ar fi etichetarea alimentelor.

Creat în 1962, ca măsură de protecție și control a comerțului cu alimente, Codexul a rămas până în prezent subiect de dispută, considerat de mulți specialiști și oameni politici din întreaga lume drept un mod de a controla industria alimentară.

De la adoptarea sa și până în prezent, acest organism a fost subiectul a numerose proteste și chiar a proceselor în justiție care au încercat să anuleze standardele alimentare adoptate la nivel internațional.

De ce este Codex Alimentarius atât de blamat?

În primul rând, din cauză că vor fi scoase în afara legii toate tipurile de medicină alternativă – suplimentele alimentare pe bază de plante, terapiile naturiste și chiar vitaminele.
În urma aplicării acestuia, orice națiune care nu va aplica acest act normativ va suporta sancțiuni economice majore, din moment ce va pierde automat orice dispută cu o țară care se conformează prevederilor sale, se precizează într-un document al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Companiile farmaceutice, în lupta pentru supraviețuire

Din datele oferite de OMS cu privire la organizarea Comisiei “Codex Alimenarius”, reiese că aceasta este compusă din două subcomisii care analizează impactul programelor de nutriție asupra sănătății populației. Una dintre ele, “Codex Committee on Nutrition and Foods for Special Dietary Uses” (CCNFSDU), este condusă de doctorul Rolf Grossklaus.
El este și deținătorul companiei de evaluare a riscurilor “Institutul Federal de Estimare a Riscurilor din Germania”, care oferă consultanță CCNFSDU cu privire la impactul pe care nutrienții îl au asupra persoanelor care iau suplimente alimentare.
Grossklaus este de părere că “nutriția nu este relevantă pentru sănătate”. Oricât ar părea de absurd, doctorul a declarat, în 1994, că nutrienții nu sunt nimic altceva decât toxine și a decis intituirea unei comisii de evaluare a riscurilor.
Astfel, se ajunge ca, cel puțin la nivel de act normativ, toate produsele pe bază de plante folosite în cadrul medicinei alternative să fie scoase în afara legii, iar în cazul în care unele dintre ele sunt păstrate pe piață, cantitățile în care se vor vinde vor fi foarte mici și eliberate numai pe bază de rețetă.

“Lupta dintre remediile medicinei naturale, care este un act medical complementar, nu alternativ, se duce în subsolul banilor din marile companii farmaceutice”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Astfel, continuă acesta, industria chimico-farmaceutică încearcă să “confiște” anumite remedii naturale pe care se le relanseze ulterior pe piață sub forma unor medicamente mult mai scumpe.

Se stie ca aspirina, inițial, era un produs naturist obținut din coajă de salcie și se numea acid salicilic. Companiile farmaceutice l-au “înfiat”, i-au adăugat în compoziție acetil relansându-l pe piață sub forma unui medicament mult mai scump.

PUTEM SA NE OPUNEM ACESTUI COD ALIMENTARIUS?

AVEM MIJOACELE SI PUTEREA SA STOPAM CALCAREA IN PICIOARE A DREPTURILOR DE A HOTARA CUM SI CU CE NE ALIMENTAM ?

Scroll to Top