Sincronicitatea este definita ca experienta a doua sau mai multe evenimente care aparent nu se afla intr-o relatie cauzala, sau este putin probabil sa apara impreuna din intamplare, si care sunt observate ca producandu-se impreuna intr-un mod semnificativ. Pentru prima oara, conceptul de sincronicitate a fost dezvoltat de catre psihologul elventian Carl Jung.
Jung descrie sincronicitatea ca o “relatie conceptuala” a mintii, definita de realatie dintre idei, care este structurata in felul sau propriu de logica si da nastere la relatii care nu sunt de natura cauzala. Aceste relatii se pot manifesta ca eveimente simultane, care sunt semnificativ interconectate.
V-ati gandit in ultima vreme la cineva cu care nu ati mai vorbit de mult timp, si chiar atunci, ei v-au sunat sau v-au trimis un mesaj?
Aceast lucru nu este o coincidenta intamplatoare, cum ati putea crede. Sincronicitatea se pare ca este o conectare la “abilitatile noastre psihice”. Aceasta inseamna ca putem intui cand o anumita persoana se gandeste la noi, sau vrea sa ne contacteze. De aceea incepem sa ne gandim la ea, dintr-o data, fara nici o expilicatie aparent logica. Intuitia noastra primeste“semnalul”sau “energia” pe care cel care emite atunci cand intentioneaza sa ne contacteze. Acest lucru este posibil deoarece suntem cu totii “conectati” intr-un mod care ne permite sa identificam aceste semnale cu precizie.
Cu totii in acest univers, suntem la nivel de esenta “UNUL” deci suntem intr-un fel cu totii “conectati” impreuna. Asa cum o retea de computere, este conectata la toate subunitatile din sistem, creierele noastre percep constient “reteaua” si sistemul prin care suntem cu totii conectati la univers.
Puteti spune, “ Dar bine, nu sunt conectat fizic cu nimeni!” Acest lucru este adevarat, dar exista dimensiuni si campuri de energie pe care le putem percepe in mod constient cu ajutorul creierelor noastre biologice. Putem percepe in mod constinent trei dimensiuni, dar in ultimul timp s-au dezvoltat teorii stiintifice in care se disting pana la 11 dimensiuni,
Suntem limitati in a vedea si simti doar o fractiune din aceste dimensiuni, ale taramului in care noi existam. Ceva se intampla cu siguranta in spatele scenei, ceva de care nu suntem si nu putem fi constienti, datorita restrictiilor noastre biologice. Ne putem gandi ca suntem legati de dimensiunea fizica de corpurile noastre din “carne si oase”, dar acestea sunt doar simple “vase” fizice intr-o mare de conexiuni infinite. Daca am iesi din aceasta stare temporara, am putea fi capabili sa percepem dimensiuni diferite, dar deocamdata, avem la dispozitie doar luxul spatiului tridimensional.
Mintea noastra subconstienta si la un nivel mai profund, mintea supraconstienta, sunt legatura cu taramul non-fizic al existentei individuale. Mintea subconstienta lucreaza in mod constant, si trimite semnale mintii constiente; cand acest lucru se intampla, noi putem percepe acest lucru in timp real.
Gandurile au energie si frecventa proprie. Gandurile exista mai intai in minte, si dupa aceea se manifesta in realitatea fizica, chiar daca va dati seama sau nu. Daca va uitati de jur imprejur, totul este un rezultat al gandurilor noastre. Tot ceea ce percepem si cream in mod constient, are ca punct de plecare o simpla frecventa a unui gand.
Cand cineva decide sa ne sune sau sa ne trimita un mesaj, persoana respectiva emite un semnal cu o anumita frecventa. Daca suntem prieteni cu acea persoana, probabil ca partajam cu ei frecvente similare. La fel ca un aparat de radio care emite pe o anumita frecventa, mintile noastre emit si receptioneaza unde de frecventa.
Un aparat de radio nu este nici pe departe asemanator cu un creier uman, din punct de vedere al puterii de emisie. In timp ce frecventele radio pot sa se estompeze la o anumita distanta, pentru frecventa unui gand, nu exista limite la cat de departe poate ajunge.
Tinand cont de aspectele enumerate mai sus, este putin mai usor sa intelegem cum sincronicitatile nu sunt doar “ concidente intamplatoare”. In timp ce ele pot aparea ca fiind aleatoare, exista un inteles stiintific mult mai profund, in spatele fiecarei sincronicitati pe care o experimentam in viata noastra.
Fiecare dintre noi poseda aceasta abilitate, denumita intuitie. Dezvoltandu-ne intuitia, devenim mult mai senzitivi fata de mediul in care traim, si ne intarim legatura dintre mintea subconstienta si cea constienta. Cu cat aceasta legatura este mai puternica, cu atat, putem sa observam mai multe sincronicitati aparand in vietile noastre. Puteti avea ganduri “intamplatoare” despre un anumit lucru, si apoi puteti observa cum aceasta apare uneori destul de repede, in realitatea dumneavoastra fizica.
Pe masura ce invatam sa ne folosim intuitia, in fiecare zi, din ce in ce mai mult, devenim mai constienti de anumite aspecte si mici detalii din realitatea noastra de care pana acum nu eram constienti. Devenim mai increzatori in instinctele noastre, si in acelasi timp evaluam mai atenti gradul de risc al fiecarei actiuni pe care o intreprindem. Daca “simtim” ca ceva nu este bine, trebuie sa avem incredere in acest semnal interior si sa avem pregatite si alte alternative de actiune.
Decideti pentru dumneavoastra insiva, daca sincronicitatile sunt doar evenimente aleatorii, iar in cazul in care credeti ca ele reprezinta mai mult decat atat, le puteti folosi in avantajul dumneavoastra. Incepeti prin a va observa tiparele de gandire, si cum se manifesta ele in forma fizica. Tot ceea ce am creat in viata noastra este rezultatul unui gand, bun sau rau. Alegeti sa creati binele si sa eliminati raul, astfel viata poate deveni mult mai usor de trait si gestionat!
Sursa: internet