Meditatia stafeta – o solutie pentru Marea Translatie?

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Va redam aici oparte din intrebarile ce au fost adresate si raspunsurile oferite.

Exista un motiv special pentru care ne rechemati la meditatia stafeta (click aici pt. detalii)?

Da. Pentru a reusi sa te inalti spiritual, chiar daca esti integrat in multe activitati, meditatia stafeta este o mare sansa, care permite unui grup de oameni sa se foloseasca de forta lor unita si sa evolueze spiritual intr-o noapte – poate – cat in 50 de ani in mod obisnuit.
Desigur ca aceasta este o evaluare generala, fiindca, altfel, fiecare caz este individual si… stiti cum se spune „ Nu aduce anul ce aduce ceasul”.
Adica cineva ar putea sa reuseasca si să obțină realizarea suprema a unei vieti omenesti dupa primele 5 minute de meditatie.
Altcineva, nemultumit de cata yoga a reusit sa practice in luna care a trecut, poate reveni la meditatia stafeta cu aspiratia de a completa sadhana sa si de a face un salt semnificativ printr-un efort intens realizat la sfarsit de saptamana. Si poate reusi, chiar, cu o anumita usurinta (comparativ cu enormul merit spiritual castigat).

Aceste meditatii au legatura cu evenimentele de la sfarsitul anului 2012?
Cu siguranta DA. Acest gen de meditatie este un instrument excelent, as spune-genial si vine ca o usurare exceptională si o lumina spirituala in tenebre. Prin meditatia stafeta, asa cum este ea practicata si sustinuta la Abheda Yoga – Calea Inimii, forta grupului este unita si poate face minuni – si chiar face.

In aceasta perioada, eficienta spirituală a oricarui efort spiritual este foarte mare (desigur, cu conditia de a pratica) . Meditatia stafeta este un mijloc excelent de evolutie spirituala si de pregatire petnru transformarile care urmeaza si care au loc deja.

Totusi, eu nu cred ca pot realiza meditatie ata de mult timp. Stiu ca nu este obligatoriu sa meditez toata perioada de 12 ore, dar chiar si cateva ore mi se par mult pentru mine. Eu stiu ca nu pot ramâne mult timp fara sa imi fie somn sau sa simt postura de meditatie ca fiind nu prea usoara. De ce spuneti ca as putea chiar si eu…?

Aici este o intelegere gresita in legatura cu modul in care se face un astfel de efort spiritual.
Nu se pune problema ca, in mod uzual, veti putea cu totii sa meditati clar si perfect timp de 12 ore. Nici vorba. Meditatia stafeta este un instrument foarte bun mai ales pentru aceia care nu reusesc sa mediteze mult timp.
Aceasta deoarece, in afara de sustinerea grupului, progresul este posibil actionand in fel si chip cu toate instrumentele pe care instructia dumneavoastra din yoga vi le le ofera.

Puteti incepe cu meditatia naturala sau de Cunoastere a Inimiii spirituale si puteti continua cu alte modalitati apeland, mai ales, la procedeele meditative specifice Caii Gratiei, care aici sunt fundamentale.

Puteti alterna posturile de meditatie, folosind atat posturi yoga cat si postura pe scaun.

Eu sint sigur ca o sa imi fie somn. Cum as putea medita astfel?
Puteti folosi , atunci, mai ales procedeele meditative ale Caii Gratiei, fiindca acolo eficienta nu apare datorita abilitatii dvs, ci datorita „cadoului” sau Gratiei divine. Oricum veti primi indicatii la inceput ( si chair si initieri, daca este cazul).
Este foarte posibil sa va fie somn, dar, daca si in aceasta situatie continuati cu meditatia (in orice pozitie, oricat de simplist ati practica) eficienta este foarte mare.

Nu puteti stii cum este pana nu participati si nu cautati sa practicati chiar toata perioada. Eficienta exista, cu conditia ca , totusi, sa nu adormim sau sa ne oprim.

CEA MAI IMPORTANTA REGULA IN MEDITATIA STAFETA: NU VA OPRITI NICIOADATA. CONTINUATI, CONTINUATI, CONTINUATI… orice ar fi si oricat de slaba v-ar putea apare meditatia. Fiindca doar pare slaba. Si asta se va vedea la final si in timpul saptamanii urmatoare (cel putin).
Puteti realiza si asane, cu conditia ca in timpul asanei sa va concentrati la procedeul meditativ si nu la modalitatea de concentrare corespunzatoare executiei asanei.

O regula buna este sa NU va intindeti la sol sau in fotoliu, canapea sau pat.

Daca fac meditatia, s-ar putea sa am o stare euforica sau extatica in timpul ei sau la sfarsit?
Da.
Unele persoane sau uneori.
Dar nu neaparat. Oricum, nu acesta este scopul. Ceea ce se castiga nu este intotdeauna atat de palpabil, de evident. Meritul spiritual si apropierea cu pasi mari de realizarea spirituala nu se traduc, neaparat, prin extaz. Extazul mistic al yoghinilor este o forma a realizarii spirituale, dar nu singura.

Efectele meditatiei vor reverbera in viata noastra cel putin o saptamana sau mai mult, in functie de nivelul nostru spiritual.

Leo Radutz

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top