1. Manifestarea unei puteri sau capacități prin simplul apel
Un exemplu este faptul că putem să ne trezim dimineața, fără ceas, folosind puterea conștiinței (diferită de puterea programării neurolingvistice sau NLP, care se realizează prin repetare).
Este suficient să ne spunem seara „Draga mea conștiință, te rog, ajută-mă ca mâine să mă trezesc la ora 7”, fără a repeta neapărat.
Vom constata cu uimire, în cele mai multe cazuri, că ne vom trezi spontan la ora 7, sau chiar la 7 fără câteva minute.
Condiții favorizante: să nu fim foarte obosiți, să avem o atitudine smerită și interiorizată atunci când rostim mental ceea ce ne propunem.
2. Existența frumosului în natura vie
Acest lucru demonstrează că viul NU putea apărea prin „evoluția speciilor” sugerată de Darwin, fiindcă ar fi apărut mai mereu exemplare cu o structură utilitară eficientă și nu frumoasă.
Majoritatea formelor de viață manifestă frumusețe evidentă și acest lucru nu ar fi fost posibil dacă legea era a „celui puternic care învinge pe cel slab”.
Dacă universul viu ar fi apărut prin evoluția bazată pe „dreptul forței” atunci am fi găsit în natură multe grupuri cu indivizi având caracteristici intermediare între cele două puncte extreme de evoluție a speciei ori a speciilor.
Am fi găsit de exemplu, oameni din Neanderthal ori alte tipuri de oameni parțial dezvoltați trăind în diverse locuri ale planetei… dar așa ceva nu există.
3. Existența proceselor revelate de kinesiologie,
când o acțiune benefică atrage energii din noi care nu pot fi atrase în cazul unei acțiuni cu semnificație rea.
4. Universul este, dintr-o anumită perspectivă, antientropic
Principiile termodinamicii postulează ideea că Universul tinde către o dezorganizare tot mai mare și că se răcește în permanență.
Atât viul cât și universul aparent neviu tind către o organizare tot mai complexă (stelele de hidrogen devin stele de heliu si după mai multe transfomări, stele de fier – în alchimie metalele obișnuite se tranformă, în timp, în aur).
Viul tinde chiar și către o temperatură mai mare, indiferent de felul de manifestare a universului exerior.
5. Neverificarea uzuală a teoriei probabilităților arată că o conștiință intervine în șirul de evenimente aparent mecanic
În procesele din jurul nostru observăm că apar conciențe uluitoare, care contrazic teoria probabilităților, revelând, în felul acesta, intervenția unei conștiințe cosmice.
6. Faptul că atunci când schimbăm ceva în interior (de exemplu, prin tapas), anumite aspecte se vor modifica în mod evident în exteriorul nostru
În timp ce, dacă schimbăm ceva în exterior, în cele mai multe cazuri nu va exista o modificare a vieții și ambinaței noastre interioare, aparent fără motiv.
8. Toate modalitățile autentice din yoga ce ne ajută să realizăm trecerea de la finit la infinit
și manifestarea puterilor paranormale care par că sfidează structura universului, așa cum este ea precizată de savanți.
8. Revenirea din moarte clinică
eveniment destul de des manifestat în spitale – dovedește că sediul conștiinței nu este în creier.
Pe durata morții clinice persoana a putut să înteleagă, să memoreze și, uneori, chiar și să „vadă” evenimnete fără a manifesta activitate cerebrală. .
9. Descoperirea universului exterior în întregime în noi
și pe noi în orice obiect din univers, prin meditație profundă.
Desigur, pentru a verifica aceasta, trebuie să învățăm să medităm și să și facem acest lucru foarte bine. 🙂
Leo Radutz