Abheda Yoga Academy > Oameni deosebiti si maestrii spirituali  > Buddha Gautama – prințul Siddhartha

Buddha Gautama – prințul Siddhartha

 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Nu trebuie să credem ceva doar pentru că a fost spus, nici să credităm tradiţiile pentru că ele au fost transmise din antichitate; nici la ceea ce “se spune” ca atare; nici scrierilor înţelepţilor doar pentru că au fost scrise de înţelepţi, nici imaginaţiilor care presupunem noi că au fost inspirate de o fiinţă spirituală; nici deducţiilor trase din cutare ipoteză hazardată pe care noi am fi putut-o face; nici ceea ce pare a fi o necesitate analogică, să nu credem nici în simpla autoritate a învăţătorilor sau maeştrilor noştri.

  Dar noi trebuie să dăm crezare unei scrieri, unei doctrine sau unei afirmaţii atunci când raţiunea şi experienţa noastră intimă le confirmă. De aceea eu vă învăţ să vedeţi nu ceea ce doar vi s-a spus, ci ceea ce e conform cu experienţa voastră personală şi apoi să acţionaţi în consecinţă şi în mod generos.”

  Gautama Buddha

  Gautama Buddha, fondatorul buddhismului, se pare că a trăit în India din 563 î.C. până în 483 î.C. De fapt, tradiția buddhistă care îi celebrează ziua de naștere pe 8 aprilie îi plasa inițial nașterea în secolul XI î.C., însă abia în era modernă cercetătorii au determinat faptul că s-a născut în secolul șase î.C, probabil în mai, nu în aprilie.
  Potrivit Triptaka, recunoscută de cercetatori ca fiind prima înregistrare existentă despre viața și discursurile lui Buddha, Gautama Buddha s-a născut ca Prințul Siddharta, fiul regelui poporului Sakya. Regatul Sakya era situat la granița de astăzi dintre Nepal și India. Familia lui Siddharta era clanul Gautama. Mama sa, Regina Mahamaya, i-a dat naștere în parcul Lumbini, aflat actualmente in sudul Nepalului. Stâlpul ridicat acolo de un iîmparat indian, în sec. III î.C, pentru a comemora evenimentul, există și în ziua de azi.

  La nașterea lui, s-a prezis că prințul avea să devină fie un mare monarh al lumii, fie un Buddha, luminatul învățător suprem. Brahmanii i-au spus tatălui său, regele Suddhodana că Siddhartha va deveni un mare conducător, daca va fi ținut izolat de lume. Regele a făcut eforturi deosebite pentru a-și apăra fiul de nefericiri si de orice altceva care l-ar putea îndrepta spre o viață religioasă. Siddartha a fost crescut în lux, s-a căsătorit și a avut un fiu. La vârsta de 29 de ani, a decis să vadă lumea și a început să facă excursii cu trăsura, în afara palatului. În călătoriile sale, a vazut un bătrân, un bolnav și un cadavru. Datorită faptului că fusese protejat de realitățile vieții, cum ar fi imbătrânirea, boala si moartea, cel care conducea trăsura a trebuit să ii explice aceste noțiuni.

  În cele din urmă, Siddharta a văzut un călugăr, și impresionat de felul de a fi al acestuia, a decis să plece în lume pentru a descoperi de ce un om poate fi așa de împăcat cu sine, in mijlocul unei asemenea suferințe.

  Siddhartha a părăsit palatul în secret și a devenit ascet. A călătorit spre sud, unde se afla centrul cunoașterii și a studiat meditația, avându-i ca profesori pe Alara Kalama și Udraka Ramaputra. La scurt timp a devenit maestru în sistemele acestora, atingând stadii înalte de realizare mistica, însa nu a fost satisfăcut și a plecat din nou în căutarea nirvanei, cel mai înalt nivel de iluminare. Timp de aproape șase ani, a postit si a avut parte de alte austerități, însa aceste tehnici s-au dovedit ineficace și le-a abandonat. Dupa ce și-a redobândit puterile, s-a așezat sub un copac aflat actualmente la Bodh Gaya, în vestul Indiei și și-a promis sa nu moară înainte de a obține iluminarea supremă. După ce l-a combătut pe Mara, un spirit demonic care l-a ispitit cu voluptăți și dorințe lumești, Siddharta a ajuns la iluminare, devenind Buddha la vârsta de 35 de ani.

  Apoi, Gautama Buddha a călătorit în parcul cu cerbi din apropiere de Benares, India, unde a ținut prima sa ceremonie și a conturat ideile de bază ale buddhismului.

  Potrivit buddhismului, există patru adevaruri nobile:
  1. existența înseamnă suferință;
  2. această suferinț
  ă este cauzată de dorințele umane;
  3. există o încetare a acestor suferințe, reprezentat
  ă de nirvana;
  4. nirvana poate fi atinsă, în această viaț
  ă sau în cele viitoare, prin calea celor opt, respectiv viziuni, hotărâri, limbaj, acțiuni, trai, incercări, idei și concentrare adecvate.

  Pentru restul vieții sale, Buddha a învățat și adunat discipoli în sangha sa, adică în comunitatea sa de călugări.
  A murit la vârsta de 80 de ani, spunându-le călugărilor săi să continue să lucreze la eliberarea lor spirituală, urmându-i învățăturile.
  Buddhismul s-a răspândit ulterior din India în Asia centrală și de est, China, Coreea, Japonia, iar în secolul XX, în vest. Astăzi, se estimeaza că 350 de milioane de oameni din 100 de țări au aderat la credințele și practicile buddhiste.

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Your comment...NameE-mail