Visul lucid

Am deschis înscrierile la
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii

https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/

Daca vi s-a intamplat vreodata sa aveti un vis unde erati constienti de faptul ca visati, se poate spune ca ati avut experienta unui vis lucid. Cand ni se intampla pentru prima oara acest lucru, poate fi o experienta socanta, si de obicei cel care viseaza se trezeste repede, deoarece nu se simte  confortabil cu aceasta experienta. Poate fi foarte ciudat pentru prima oara, sa devii constient ca esti intr-un vis deoarece starea in care visam, este perceputa in acel moment drept realitate.

Visul lucid, mai este cunoscut si sub numele de proiectie astrala, si reprezinta practica mentala de a fi perfect “treaz” in timpul unui vis. Cei care practica aceasta prin Meditatie sau YogaVisului (Yoga Niddra), sunt capabili sa devina din ce in ce mai constienti in timpul somnului. In Buddhismul Tibetan se crede ca efortul depus in timpul unui vis, te ajuta sa castigi abilitati care sunt necesare in momentul in care sufletul se pregateste pentru calatoria finala, de aceea visul lucid este de o importanta majora in practica si evolutia spirituala.

Exista cateva metode pe care, folosindu-le, va puteti amplifica probabilitatea de a avea un vis lucid. Practicand si dezvoltandu-va aceasta abilitate, puteti folosi orele in care corpul vostru se odihneste in  avantajul dumneavoastra, explorand minunatul univers astral.

Pentru a obtine aceasta stare de constiinta treaza in timpul visului lucid, este necesar sa ne dezvoltam  o disciplina de a antrena mintea si corpul. Tehnica de baza in accesarea acestei stari este aceea de a vedea tot ceea ce se intampla pe parcursul zilei, in momentul in care suntem in stare de veghe, ca si cum s-ar petrece intr-un vis. Acest lucru ajuta creierul sa invete sa recunoasca starea de a fi constient in loc de a o asuma in mod automat. Fiind constienti de aceasta stare, ea va fi mult mai usor sa fie simulata in timpul visului lucid.

O alta tehnica mult mai specifica este aceea de a ne reaminti visele. Se presupune ca in timpul visului, sinele calatoreste in locuri in care a mai fost si repeta experientele trecute.

Se stie ca este foarte greu sa ne reamintim visele, daca deja ne-am trezit. Chiar si dupa doar 5 minute avem probleme in a ne readuce aminte ceea ce am visat. Pentru a ne creste abilitatea de a ne aminti visele este recomandat sa cream un jurnal al viselor, o agenda pe care o vom tine aproape de  pat,  astfel incat in momentul in care ne-am trezit, sa ne notam repede continutul visului, inainte de a pierde definitiv  orice detaliu semnificativ. Dupa ce ne reamintim un vis este mult mai usor sa rechemam in memorie detaliile acestuia si sa observam diferite tipare sau teme care apar in visele noastre.

O alta practica importanta este aceea de a medita asupra experientelor recente si a viselor;  in tot acest timp, trupul trebuie sa ramana perfect nemiscat, deoarece orice miscare va afecta corpul astral, si va cauza pierderea memoriei  a ceea ce am visat. Cand ne antrenam mintea si corpul pentru a ne reaminti visele lucide, este important sa nu ne descurajam, sau sa ne pierdem rabdarea in dorinta noastra de a obtine rezultate imediate. Cheia este o practica sustinuta si constanta, mintea trebuie sa fie libera de orice ganduri perturbatoare si sa se poata elibera de negativitate.

In momentul in care ne-am amplificat capacitatea de a visa lucid, vom aspira sa o practicam ca pe o sadhana, obtinand diverse puteri si intuitii, vizitand numeroase locuri din planul astral,  comunicand cu spirite de lumina, sau cau alti locuitori ai planurilor astrale, fiind capabili sa zburam sau sa ne schimbam forma, la vointa.

Se crede ca prin stapanirea acestui mod de a visa, ne extindem starea de constiinta ,corpul este eliberat de stimulii fizici iar mintea de stimulii conceptuali pe care ii acceseaza in timpul visului, astfel in acest mod putem atinge stari cat mai pure si elevate de  constiinta.

……………..

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top