Virasana - postura pentru voință mărită și curaj

Scris de 
Ananda Kali
 - text de 
< 1 minut
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

POSTURA EROULUI este una dintre posturile indicate în mod special pentru a fi practicate cât mai mult timp. Ea permite, în cazul în care este realizată cu consecvenţă, amplificarea unor calităţi deosebite (întânite, din nefericire, tot mai rar în zilele noastre).

Indicaţii, efecte şi beneficii ale acestui procedeu

Postura activează în mod armonios centrul de forţă al vitalităţii Muladhara Chakra, trezind în fiinţă o stare de eroism, curaj, forţă, fermitate şi dominare asupra obstacolelor.

Bărbaţii se vor bucura la această postură de posibilitatea de a-şi amplifica virilitatea iar femeile îşi vor completa farmecul personal şi felul lor de a se simţi şi de a fi percepute cu valenţe necesare în această lume a eficienţei şi a necesitaţii acţiunii hotărâte şi ferme (mai ales în plan spiritual).

Această postură acţionează în primul rând asupra articulaţiei coxo-femurale şi a extremităţii nervului sciatic, precum şi a glandelor genitale. Este de mare ajutor în ameliorarea nevralgiei nervului sciatic.

Tehnica de execuţie

Începem cu execuția pe partea stângă - flexăm piciorul stâng - dreptul peste stângul. Realizăm această variantă câteva minute și apoi trecem la postura alternă.
În varianta pe partea dreaptă - flexăm piciorul drept - stângul peste dreptul.

Ne sprijinim uşor cu degetele pe sol realizând triunghiul isoscel.
Ne interiorizăm şi urmărim să avem coloana vertebrală dreaptă.
Relaxăm toţi muşchii care nu participă la execuţia posturii: labele picioarelor, gambele, coapsele şi muşchii feţei.

Concentrarea și conștientizarea în timpul execuției

Conform ințierii de la curs

Concentrarea și conștientizarea imediat după execuție

Conform inițierii de la curs

Greşeli posibile şi remedii

Urmărim să nu ne așezăm cu fesele pe călcâi și păstrăm, atât cât este posibil, coloana vertebrala dreaptă.

Contraindicații

Nu există, în afara situaţiilor în care avem probleme de natură articulară sau musculară ce interzic solicitările fizice la nivelul anumitor zone.

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross