Ivermectina-efecte dovedite anti covid 19

Istoric

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină 2015

Ivermectina a fost descoperită în anii ’70. De atunci s-au făcut studii decenii întregi asupra efectelor benefice în tratarea unor paraziți și a păduchilor. În urma acestor studii, cei care au inventat-o, japonezul Satoshi Omura și americanul William C. Campbell, au primit  premiul Nobel în 2015.

Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină 2015 a fost oferit lui William C. Campbell și Satoshi Ōmura „pentru descoperirile lor privind o nouă terapie împotriva infecțiilor cauzate de paraziții ascarizi”, iar lui  Tu Youyou „pentru descoperirile sale privind o nouă terapie împotriva malariei”.

Deci premiul Nobel pentru folosire Ivermectinei pentru uz uman.

Din 2014 și până astăzi, peste 109 milioane de oameni din întreaga lume au fost tratați cu Ivermectină în cadrul unor programe realizate sub supravegherea Organizației Mondiale a Sănătății.

Universitatea Oxford testează ivermectina împotriva COVID-19 - Socola

William C. Campbell, expert în biologia paraziților,  împreună cu Ōmura au făcut studii pe culturile de Streptomyces. Campbell a demonstrat că o componentă a uneia dintre culturi este foarte  eficientă împotriva paraziților animalelor domestice și de fermă. Agentul bioactiv a fost izolat, purificat și denumit Avermectin. Acesta a fost prelucrat chimic și transformat într-un compus mai eficient numit Ivermectin. Ivermectina a fost testată ulterior pe oameni cu infecții parazitare, arătându-și  în mod evident eficiența. Astfel, cercetările celor doi, Ōmura și Campbell, au dus la descoperirea unei noi clase de medicamente cu o eficacitate extraordinară împotriva bolilor parazitare.

Tratamentul cu Ivermectină s-a dovedit a fi foarte eficient, atât la animale, cât și la oameni, împotriva unei varietăți de paraziți, cum ar fi  a celor care provoacă oncocercoza (cecitatea râurilor), filarioza limfatică (elefantiazis), scabia sau paraziții intestinali. De asemenea, a redus considerabil a doua cauză a orbirii din lume. River Blindness este o boală gravă cauzată de un vierme care, înainte de a fi eradicată, provoca orbire și distrugea țesuturile cutanate ale celor infectați. În lipsa tratamentului, oamenii mureau.

Mărturii ale medicilor

Comunist obiectiv Scor ivermectina comprimate pret - blkmrktdesigns.com

Medicul Ion Alexie, stabilit în Las Vegas, Statele Unite ale Americii, este unul dintre medicii care a avut rezultate bune în urma tratamentului cu Ivermectină.

„Eu o folosesc din octombrie, o iau ca să nu mă îmbolnăvesc, să nu fac COVID. Și nu sunt singurul. Le dau și pacienților mei, dar mai sunt și alți medici care iau Ivermectină tot preventiv”, a declarat acesta pentru PLAYTECH.

Mai mult decât atât, el spune că în unele spitale din Statele Unite tratamentul este considerat a fi unul salvator. Doar după câteva zile de tratement, bolnavii de COVID-19 își revin în mod miraculos.

„Depinde foarte mult și de stadiul bolii. Dar vreau să vă dau un exemplu. Aici la spitalul la care lucrez a venit un pacient pe 23 ianuarie noaptea, l-am internat și avea plămânii distruși de boală. Saturația de oxigen era foarte mică, aproape de a fi intubat. După două zile și jumătate de Invermectină a ajuns la o saturație de oxigen aproape normală, cât să primească printr-o canulă nazală. Eu chiar cred că Ivermectina ajută”.

Carmen Dorobăț, medic infecționist la Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Parascheva din Iași vorbește despre efectele benefice ale Ivemectineie pentru PLAYTECH.

„Pe 27 decembrie, un protocol din Statele Unite spunea că acest medicamant e bun profilactic, în timpul infecției, dar și post infecție, o dată pe lună. Dintre țările europene, Olanda și Franța mai folosesc pentru uz uman. La noi încă nu sunt studii, dar poate ar trebui luat în calcul. Chiar m-am documentat și la efecte adverse sunt reacții alergice, fenomene digestive, iar în cazul celor care suferă cu inima – modificări pe electrocardiogramă. Mai mult, se pare că Ucraina și Germania ar începe să folosească Ivermectină ser”.

Efecte benefice

Ivermectin: How false science created a Covid 'miracle' drug - BBC News

Invermectină  este un puternic antiviral și antiinflamator. Ca urmare a acestui fapt, și anume că are efect atât antiviral, cât și antiinflamator, face ca perioada de recuperare să se scurteze foarte mult. Dr. Schwartz  a demonstrat că medicamentul ajută la „eliminarea” virusului în doar șase zile.Așadar, pacienții tratați cu Ivermectină se refec mai rapid și se negativează într-un timp foarte scurt, iar intensitatea simptomelor se reduc imediat după administrare. S-a observat că pacienții cu febră mare, cu stare de oboseală și slăbiciune accentuată și-au revenit după o zi sau două de tratament.

Rata de mortalitate scade cu 75-90%.

Are eficiență în orice stadiu al bolii, atât în faza incipientă, cât și în stadii avansate ale bolii.

Studii clinice

Ivermectina - un medicament magic in COVID-19? | LaTAIFAS

Studiile clinice au evidențiat efectul puternic antiviral și antiinflamator prin diminuarea proteinei C-reactive( CRP), a feritinei și dimerilor D la pacienții cu COVID la administrarea unei doze mici de Invermectină. Acestea indică o reacție a sistemului imunitar în urma tratamentului administrat. S-a demonstrat clar efectul antiviral și efectele asupra markerilor de activare ai sistemului imunitar, cât și o reducere semificativă a mortalității.Concluzia a fost că tratamentul cu Invermectină oprește replicarea virusului.

Tratamentul a fost administrat în multe țări și s-a urmărit evoluția pacienților și eficacitatea tratamentului.

Sunt încă în desfășurare multe studii clinice umane asupra efctelor Invermectinei.

Ea a fost folosită mult timp ca antibiotic pentru uz veterinar. Însă, s-a demonstrat a fi foarte eficientă ca antiviral și antiinfamator pentru oameni.

În urma studiilor efectuate s-a obținut o ATU(Autorizație temporară de utilizare). Se așteaptă finalizarea studiilor clinice în curs pentru a obține o autorizație definitivă. Efectele, însă, sunt deja încurajatoare, cu efecte benefice foarte evidente.

Expertii Universității din Liverpool au confirmat eficiența Ivermectinei în reducerea și eliminarea virusului din organism. În timpul studiului făcut pe cei căruia i s-a administrat acest tratament s-a evidențiat o reducere a riscului de deces cu până la 75% pentru pacienții care aveau o formă severă sau medie a bolii, potrivit celor de la Financial Times.

Andrew Hill, microbiolog la Universitatea din Liverpool, Marea Britanie demonstrează eficacitatea crescută a Ivermectinei în tratarea Covid-19. Împreună cu chipa sa lucrează din februarie 2020 pentru a evalua diferite tratamente pentru covid-19. Din decembrie pregătesc o meta-analiză a ivermectinei, un tratament promițător împotriva covid-19 pentru cazurile severe, dar și pentru profialxia bolii.

 “Mă numesc dr. Andrew Hill, lucrez în Departamentul de farmacologie și terapie de la Universitatea din Liverpool. Și am analizat tratamente covid-19 de la începutul epidemiei, din februarie. Am testat o mulțime de medicamente, care din păcate nu au funcționat: hidroxiclorochină, lopinavir, remdesivir, nitazoxanidă, farapiravir… o listă de eșecuri, din păcate. Și acum aproximativ șase săptămâni [raportat la data interviului, 24 ianuarie 2021 – n.n.], am început să lucrez la ivermectină. Am fost surprins de rezultatele pe care le observam, atât ca tratament preventiv, cât și ca tratament curativ. Am înființat o echipă de proiect cu 20 de țări diferite. Medicii care lucrează în țările în curs de dezvoltare din întreaga lume ne-au trimis rezultatele și ne-au împărtășit informațiile. O cooperare reală între medici, adesea cu foarte puține resurse, care arată rezultate similare în diferite țări.”

Doza recomandată

Doza optimă la care pacienții au reacționat foarte bine și s-au recuperat rapid a fost de 0,4 mg/kgcorp timp de 5 zile.

 Efecte adverse sau contraindicații

Acest medicament a fost administrat la sute de milioane de oameni și s-a  observat că este destul de bine tolerat.

O contraindicație ar fi în cazul femeilor însărcinate, pentru că în urma studiilor efectuate pe animale s-a constatat că poate determina malformații congenitale.

 

Ivermectina- alternativă la vaccin sau tratament

Bătălia turbată pe ivermectină. Oamenii vor să fie tratați cu pastile pentru câini

Specialiștii au subliniat faptul că Invermectina nu este o altenativă la vaccin, acesta având rolul de a proteja persoanele care nu sunt infectate, în timp ce Invermectina se administrează pentru a-i trata pe cei care sunt purtători ai virusului.

Alte remedii eficiente anti COVID 19

Sărurile pe bază de Zinc sau Magneziu sunt recunoscute de medici ca fiind eficiente și cu acțiune rapidă.

Profesorul Michael Holick de la Universitatea din Boston confirmă faptul că vitamina D3 reduce cu 40-50% formele severe ale bolii.

Ivermectina este,îin concluzie, un medicament ieftin și eficient contra virusului covid-19.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top