Dragoste sau sex ?

Dragoste sau sex ?

Cât de mare este diferența între a face sex și a face dragoste, sau a face amor și uniunea amoroasă tantrică, autentică?

Atunci când oamenii fac sex, ori când animalele fac sex, contează doar interacțiunea sexuală.

Poate fi plăcut sexul?

Da. Cu siguranță și animalelor le place, nu doar oamenilor;
există o cantitate de plăcere, de bucurie în această activitate, unde interesul este exclusiv către activitatea sexuală sau în principal, către organele sexuale;
în cazul oamenilor mai contează și corpul într-o anumită măsură.
Este o acțiune inferioară, chiar și pentru animale, de joasă vibrație. Din cauza aceasta și rezultatele sunt palide.

Atunci când oamenii fac sex, îi interesează doar interacțiunea corporală sau chiar de multe ori, doar interacțiunea organelor sexuale.

Mulți oameni chiar se feresc să atingă cu alte părți ale corpului cealaltă persoană și realizează doar interacțiunea organelor sexuale.
Uneori manifestă aversiune și dispreț față de persoana care-i oferă corpul pentru a se bucura de el.
Aceasta se întâmplă în cazul unora dintre cei care merg la prostituate.

Cum este când facem dragoste sau când facem amor?

Atunci oamenii în realitate se iubesc. Ei vor atunci să se unească amoros și să fie unul;
acest demers este de fapt ca o îmbrățișare mult mai profundă;

noi când ne îmbrățișăm, am vrea parcă să introducem omul pe care-l îmbrățișăm în inima noastră, în esența noastră;

Îmbrățișarea ne ajută  într-o anumită măsură, dar pe de altă parte, dacă și interacționăm la nivelul organelor sexuale, aceste lucru este mult mai profund.
De altfel, toate organele noastre se proiectează la nivelul organelor sexuale.
Dacă organele sexuale ”se îmbrățișează”, atunci noi, proiectați fiind la acest nivel, simțim că ne îmbrățișăm într-un mod mult mai complet decât atunci când ne îmbrățișăm pur și simplu când ne luăm în brațe.

Totodată, când oamenii se iubesc, ei se identifică unul cu celălalt și ajung chiar să simtă că sunt aceeași ființă.
Astfel că ajungem la uniunea amoroasă tantrică care ne conduce către realizarea spirituală, către îndumnezeire, către fericirea absolută, către eternitate.

Mai mult decât atât, atunci când doi oameni fac dragoste sau mai ales când realizează uniunea amoroasă tantrică, fiecare vede în celălalt o ființă divină (unii mai mult, alții mai puțin);

Dar cei care sunt avansați în această direcție, se raportează într-un mod suprem la cealaltă ființă.

Chiar dacă cealaltă ființă este un om, care are limitele sale: este mai în vârstă sau mai puțin în vîrstă, este mai frumos sau mai puțin frumos, are imperfecțiuni corporale, are limite de orice natură – de energie, de potență, de orice altceva – cu toate acestea, într-un mod miraculos,

cei doi simt că se unesc fiecare cu o ființă divină, adică cu Dumnezeu.

Acesta este de fapt miracolul uniunii amoroase tantrice, aceasta este direcția și este un hocus-pocus posibil în manifestarea umană limitată când, deși suntem limitați, noi putem trăi o stare nelimitată.

Cu această ocazie vom constata și următoarele aspecte:

– dacă atunci când facem sex contează puterea sexuală și orgasmul iar celelalte atribute – plăcerea în cazul sexualității, depinde de înzestrări

– În cazul în care oamenii fac dragoste, orgasmul are o importanță secundară; atunci când e vorba de uniunea amoroasă tantrică, importanța orgasmului este și mai mică, poate fi chiar nesemnificativă față de ceea ce simt cei 2 prin iubire și prin identificare la nivel esențial

Intensitatea, calitatea, rafinamentul stărilor pe care le au oamenii atunci când realizează uniunea amoroasă tantrică, sau măcar când fac dragoste, poate fi de o mie, chiar și de un milion mai mare decât în cazul oamenilor care fac doar sex (chiar dacă este intens când fac sex); este un ”boost”, ceva care dezvoltă puternic calitatea și intensitatea simțirilor umane; de aceea, este de departe absolut preferabil să facem dragoste în loc de sex și de mii de ori preferabil să realizăm uniunea amoroasă tantrică decât să facem sex.

 

 Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top