Despre elita umanității

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Despre elita umanității

CE ESTE ELITA?

Cine sunt cei care aparțin sau fac parte din elita umanității?

Elita era un cuvânt interesant care desemna tot ce are o comunitate mai prețios, oamenii cei mai valoroși, oamenii din vârf.
Pe planetă acum, se consideră că elita sunt cei care sunt în vârful piramidei trofice, adică cei care au mai mulți bani și mai multă putere.
Această perspectivă darwinistă este de fapt o mare păcăleală.

Toți se păcălesc. Și cei care sunt în cazul piramidei trofice, fiind elita; se păcălesc și ceilalți, care cred că aceștia ar fi elita.

Dacă așa am crede, înseamnă că un robot gigantic, cât un munte, indestructibil, care poate distruge orice, nu respectă măcar regulile lui care pot fi mecanice – este elita.

Un aparat de controlat și de distrus ființe chiar ar trebui să fie elita?

De exemplu, crocodilul este considerat de aceștia ca făcând parte din elita animalelor, tocmai pentru că el nu are dușmani naturali și că se află în vârful piramidei trofice.
Dar crocodilul este un animal rudimentar foarte puțin evoluat, dar o foarte puternică mașină de ucis în mediul său, în apă, acolo unde trăiește.
Nu este nimic de discutat în legătură cu el. Este doar o mașină vie de ucis. Stați departe de crocodil, pentru că te poate omorî.

Sunt elite oamenii bogați și care au putere, sau cei care au doar putere (precum politicienii)? Sunt ei elite?

Dacă sufletul lor nu este trezit, dacă ei nu pot înțelege mare lucru, sau chiar dacă sunt penibili, doar niște viețuitori pe planetă care sunt pasionați de puterea asupra celorlalți sau de materialitate? NU! Aceștia nu sunt elite!

Totuși, ei pot impune anumite lucruri asupra tuturor și asupra celor care ar fi cu adevărat elite.
Acestea sunt ființe umane superioare, cu înțelepciune, cu o înțelegere superioară;
adică asupra acestor ființe înțelepte, rafinate, frumoase, poate chiar spirituale sau îndumnezeite, se pot impune așa-zisele elite.

Atunci cum de este posibil ca aceștia să își poată impune voința și să controleze viața ființelor care sunt cu adevărat elite ale umanității?

În primul rând, acest control este relativ.
Așa cum spunea un înțelept: ”puteți să mă aruncați și în infern, dar niciodată nu veți putea lua paradisul din mine, pentru că este interior.”

Pe de altă parte, ce nu înțeleg adevăratele elite, este faptul că:
  • dacă ești într-adevăr elită,
  • dacă faci parte din elita umanității,

Ai înțelepciunea, capacitatea de a găsi și folosi instrumente de a limita ”crocodilul” din lumea umană.
Facem așa încât el să rămână la locul lui în mlaștină sau în balta în care se preocupă cu principala lui activitate rudimentară: aceea de a mânca sau de a învinge orice ființă care trece pe acolo.

Dar apare o problemă, pentru că ființele obțin în viață ceea ce-și doresc;
dacă nu-și doresc putere, forță, nu prea le obțin (va fi un aspect secundar);
dar vor obține altele, precum spiritualitate, înțelepciune, iubire, rafinament, semnificații înalte; fiecare obține în cele din urmă ceea ce-și dorește.

Aceasta înseamnă că ființele pe care noi sugerăm că ar trebui să le considerăm ca fiind elita umanității, acestea nu ar trebui teoretic, să aibă posibilitatea, să câștige suficientă de multă putere ori pentru a controla ”crocodilul” uman.

Aici intervin câteva legi ale manifestării care ne ajută foarte mult.

Mai întâi, s-ar putea ca pe crocodil să nu-l intereseze, el fiind în baltă la el. S-ar putea ca viețile noastre să nu se intersecteze. Dacă noi ocolim balta, nu avem probleme cu crocodilul, cu mașina de ucis.

Dacă totuși avem nevoie de această resursă, se petrece următorul lucru: capacitățile umane au putere de control asupra nivelelor mai joase, cu cât ele sunt mai înalte.

Adică, semnificațiile, emoțiile, controlează inteligența care controlează gândurile, care controlează corpul bioenergetic, care controlează organele și corpul fizic.

Cu cât noi dezvoltăm un corp mai înalt, și asta ne ajută ca să ne poziționăm (fără să ne dorim asta) în elita umanității, cu atât capacitatea noastră de a controla zonele mai rudimentare este mai mare.

Putem culmina cu trezirea spirituală, cu sufletul trezit, cu Sinele Suprem esențial și nemuritor,

Mahatma Gandhi

sau culminând cu starea îndumnezeită, care poate controla orice, dacă este necesar.

Astfel că, atunci când ne dorim și aspirăm către aspecte înalte, vom putea folosi o mică parte din acele aspecte pentru a dobândi și suficientă putere în zone rudimentare.

Un exemplu este faptul că omul, o ființă destul de slabă fizic, folosindu-și înteligența și starea de conștiență pe care o au majoritatea oamenilor în starea de veghe, a devenit stăpânul planetei.
El învinge orice altă ființă animală, nu prin forța lui fizică, dar prin uneltele create cu ajutorul inteligenței.
Și uneori doar prin modul său de acțiune, care-i permite în felul acesta să controleze în cele din urmă, orice animal, chiar oricât de puternic.

Iată o demonstrație evidentă la modul general în planul fizic, chiar la nivel de supraviețuire și de forță brută.
Omul datorită inteligenței și uneltelor sale, este în vârful piramidei trofice.
Și printre oameni se petrece același lucru.

Oamenii care-și folosesc și își dezvoltă instrumente superioare, precum:
  • corpul supramental sau inteligența
  • corpul cauzal sau cultura, semnificațiile,
  • spiritul care cultivă trezirea,

ei pot dacă este necesar să-și procure să construiască și să folosească, cu ingeniozitate și înțelepciune, instrumente care să-i permită să controleze ”crocodilul uman”.

Vă sugerez să reflectați la această opinie.
Și, dacă veți descoperi că este adevărată, vă invit la acțiunea înțeleaptă necesară, poziționându-vă în cele din urmă, în mod firesc, în adevărata elită a umanității, din toate punctele de vedere.

 

 Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top