Căderea spirituală – cauze şi soluţii

Am deschis înscrierile la
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii

https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/


bomba

Căderea spirituala – cauze și soluții

Cei care cad o fac diferit, in functie de …viteza cu care urcau si …”inaltimea” pe care o cucerisera.

Asa-zisa cădere spirituala este un risc al evolutiei spirituale.
De regula, o persoana care a inceput de la un anumit nivel si a avut sansa de a creste spiritual, dupa ce cade spritual, cunoaste, uneori, un nivel inferior nivelului la care era inainte de a incepe etapa benefica evolutiva (dar are o experienta mai bogata si …stie calea).

Adica si aici se verifica afirmatia:

“Cu cât cazi mai de sus, cu atât te lovesti mai tare…”

Este deci o diferenta intre cei care sunt pe o cale spirituala de evolutie accelerata si cei care nu sunt si traiesc viata in mod obisnuit, de azi pe maine, facand mai mereu ceea ce societatea timpului lor ii invata, castigand si pierzand bani, facand fapte bune sau rele, mai mult sau mai putin atasati de fructele actiunilor lor.
O parte mai citesc sau cauta in arta si cultura “aroma” vieții, altii în putere, altii în cresterea copiilor, dar, din pacate, cei mai multi nu apuca sa sesizeze ca viata insasi este calea spirituala si ca

este important sa treci de incercari dar este esential cum treci prin incercari,

deoarece testele zilnice pe care le sustinem sunt realizarile noastre si, in plus,

felul in care le trecem ne transforma.

Majoritatea oamenilor care s-au imbogatit spun ” nu ma intreba cum am facut primul milion” si ei, chiar, cred ca nu este foarte important cum l-au facut ci faptul ca acum “au reusit”.

Ei bine, metoda ” frate cu dracul pana treci puntea” este o pacaleala, fiindca “pana treci puntea” te schimbi, te transformi, iar adevarata semnficatie a faptelor tale “impregneaza” aparenta reusita.

In final, “aurul” obtinut este “aur blestemat” care va purta cu el intentiile, si semnificatiile faptelor prin care a fost obtinut.

Perspectiva “sarac si curat” este foarte valabila, e adevarat , in parte, deoarece ar trebui sa corectam si sa spunem

“fie si sarac, dar sa fiu curat”…
fiindca poti fi bogat sau sa reusesti in orice directie corecta chiar daca esti “curat”…

Tentatia de a “nu ramane curat” e un test spiritual si, cu cea mai mare siguranta putem afirma ca putem reusi intr-o directie fara a face nici o fapta mizerabila.
Uneori nu este posibil, dar acest lucru nu este din cauza noastra, ci datorita faptului ca actiunea respectiva nu este in acord cu vointa divina. Deci, trebuie sa ne oprim din a mai realiza respectiva actiune.

Pentru persoanele aflate pe o cale spirituala, esecul poate veni, in primul rand prin abandonarea practicii spirituale si prin pierderea nejustificata a increderii in maestrul spiritual sau in profesorul lor.

orgoliu2

Acest lucru este foarte posibil atunci cand

– nu se pun in practica informatiile spirituale si se realizeaza un demers majoritar intelectual sau nici macar acesta

-cand nu se pune pe primul loc, ca importanta, evolutia spirituala si se activeaza excesiv in domenii lumesti: bani, afaceri, politica

– cand nivelul spiritual sau frecventa dominanta de rezonanta a persoanei respective scade, din cauza anturajului, a bolii, alimentatiei (deseori un abuz de alimentatie cu carne si alcool au generat astfel de caderi), folosirea drogurilor,

-cand se fac compromisuri cu propria constiinta acceptand situatii de genul ” da, vreau sa fiu orgolios” “da, vreau sa ma racoresc afirmandu-mi superioriatea” “da, sunt gelos si vreau sa se respecte asta” “da, vreau sa posed cat mai mult si asta e una din marile mele placeri” “da, vreau sa ma afirm in fata celorlalti sau sa am mai multa putere sociala, fiindca este important pentru mine”

-cand nu se respecta continența sexuala sau se cauta a inversa curgerea energiei spirituale esentiale a ființei Kundalini Shakti

si altele.

O fisura, odata realizata, creste mult iar ceea ce parea , la inceput, putin semnificativ, creste in vigoare si , dupa o vreme, micul “vierme” din Inima devine un veritabil “balaur” care poate fi distrus, totusi, dar cu mult mai mult efort decat daca demersul corectiv s-ar fi produs imediat ce a aparut tendinta.

gheorghe_balaur_1jpg

Cum ne putem feri de pericolele interioare ce ne pot genera caderea spirituala?

In primul rand prin
respectarea si aplicarea in pratica a sfatului unei persoane competente.

Dar aceasta nu este mai mereu cu noi si, in majoritatea timpului, vom fi proprii nostri maestri spirituali.

Respectarea regulilor etice si morale,
cum sunt nonviolenta, adevarul, nonacumularea, nonfurtul si-foarte important-continența sexuala. Putem spune ca foarte des lipsa de infranare sexuala sau lipsa pastrarii continentei sexuale face ca eficiența practicii spirituale sa scada mult si sa dea impresia de ineficienta.
Aceasta inseamna, de fapt, ca este noi ne mai confruntam cu tentdințele inferioare (deci inca nu avem un grad de puritate si de realizare spirituala foarte mare), dar nu le dam curs.

Este ceva ce o fiinta cat de cat constienta poate sigur realiza, deoarece depinde de vointa ei.

Este adevarat ca, datorita tendintelor inferioare care au facut sa apara nevoia de a face o actiune ce contravine acestor principii spirituale, prin stoparea demersului de a realiza ceva negativ cel mai probabil va apare o frustrare, mai mica sau mai mare, care , in timp, se poate acumula si uneori (doar uneori) poate genera unele probleme.

Acest lucru se rezolva prin practica spirituala.

Daca abandonam practica sau avem un demers exclusiv intelectual, uneori frustrarile acumulate vor genera apoi o “revolta” la care unele persoane nu pot rezista.

Deci practica transformarii interioare sau antrenamentul spiritual este esentiala si ea ne fereste de probleme si frustrari, oferindu-ne, în acelasi timp nestematele unor calitati noi ce se dezvolta in noi.

Elemente ajutatoare ar putea fi: ofranda de lumina, postul alimentar, diverse metode de purificare alimentara, ingerarea consecventa a unor plante potrivite scopului propus (desigur, este vorba de plante legale, nu plante ilegale sau droguri ), citirea de informatii si texte spirituale și frecventarea unor anturaje cu preocupari spirituale.

Cateva efecte negative ce pot apărea din cauza căderii spirituale :

– amplificarea orgoliului la cote exceptionale
– abandonarea chiar si a celei mai mici cantitati de practica sau antrenament spiritual și nerespectarea principiilor spirituale sau a unei parti din acestea
-“sclavia” fata de unele obiceiuri rele, cum ar fi lipsa continentei sexuale, legaturi amoroase lipsite de iubire, gelozie exacerbata, droguri, alcool, tutun, alimentatie nesanatoasa
-aparitia unei nevoi aberante de a face rau celui care ti-a facut bine
-ignorarea cu buna stiinta a dovezilor evidente ale valorii principiilor spirituale si ale eficientei Caii, motivand aceasta cu existenta unor aspecte rele sau imperfectiuni imaginare sau reale
-dezvoltarea unei prespective false si vadit deformate asupra maestrului spiritual sau a profesorului, perspectiva care ignora cu multa “grija” semnificatia majoritatii dovezilor despre valoarea activitatii acestuia .

Ce facem in situatia in care ne dam seama de caderea noastra, dar nu simtim in noi puterea specifica de a depasi obstacolele sau de a ne “ridica” (nu intra in discuție cazurile de autoindulgență) ?

Nu este nefiresc sa intampinam greutati mari si nu este nici o rusine in a recunoaste aceasta. “Rusine” este atunci cand stim si putem actiona si nu actionam, dar, altfel, a cere ajutorul este perfect indreptatit si corect si vom primi, cu siguranta, o anumita sustinere.

Raspunsul este valabil pentru toate situatiile in care ne dorim ceva bun, corect, dar care ne depaseste complet posibilitatile actuale.

Solutia este apelarea unei constiinte superioare si, uneori, a ajutorului colectiv.

inger-gardian
Exemple de constiinte superioare pot fi:

Dumnezeu însuși, Iisus Cristos, diferiți îngeri din ierarhiile angelice, începând cu îngerul gardian sau păzitor al evoluției spirituale, mari puteri cosmice sau alte entități cunoscute ca fiind perfect divin integrate, mari maeștri spirituali pe care noi îi recunoaștem ca atare.

Ajutorul colectiv este posibil a fi apelat atunci când avem acces sau facem parte dintr-un colectiv sau grup spiritual care cunoaste anumite practici potrivite (chiar si cuplul de persoane de sex opus bazat pe iubire si transfigurare este un astfel de grup).

Practicile “potrivite” pot fi chiar și rugaciunea sau apelul către Dumnezeu sau un model divin.

Acest ajutor colectiv este bine sa se realizeze, pentru a fi mai eficient, la unison-deci în acelasi timp si cu acelasi tip de efort spiritual pentru toti participantii.

 

Va dorim sa evitati in intregime obstacolele spirituale interioare si sa obtineti cat mai repede starea de perfectiune !

Este posibil sa simti si sa practici cea mai inalta spiritualitate, morala si etica, fiind in mijlocul vietii si bucurandu-te din plin de ea?

Da, este posibil!

Este posibil sa fii o fiinta buna, inteligenta, cu succes social si chiar cu multi prieteni si persoane care te apreciaza si te iubesc sincer… fara sa faci compromisuri si fara sa iti ” pierzi sufletul” urmarind banii, puterea, gloria sau aprecierea celorlati?

Da, este posibil!

Calea Inimii – Abheda Yoga este o forma esentiala de practica ce conduce foarte direct la realizarea esentei lumii fenomenale, generand integrarea spirituala in mijlocul vietii, trezirea sufletului si cunoasterea de Sine.

Ea propune oferirea posibilitatii de raportare autentica la viata si la Sine, de a putea fi cat mai mult “noi insine”, la cel mai bun potential posibil, cat mai corecti si cat mai autentici.

Calea Inimii – Abheda Yoga ofera posibilitatea unui real progres spiritual.

Scroll to Top