De ce iubesc Abheda Yoga? – 23 despre Abheda

Abheda este o formă de yoga a spiritualității în mijlocul vieții care se bazează pe Marea Recunoaștere:

„Identitatea dintre ființa umană, lume și Dumnezeu”.

1) Metodele principale din Abheda ne vor fi utile chiar și după așa-zisa moarte și sunt valabile (aproape toate) în cele trei lumi – fizică, subtilă (astrală) și cauzală.

Ele au un caracter universal

deci sunt necesare oricărui om pentru a-și înțelege viața, nu doar celor care sunt pasionați ori au afinitate pentru Abheda Yoga.

2) Ne permite să ne trezim spiritual

  • să ne trezim sufletul cel viu – Jivatma să ne conectăm cu Sursa,
  • să ne regăsim pe noi înșine – Sinele Suprem și Nemuritor Atman.

3) Trezește foarte ușor energia fundamentală Kundalini pentru persoanele care sunt în mod acceptabil pregătite și o ascensionează pe coloană fără riscuri.
Oferă un sistem fezabil pentru Kundalini Sadhana valabil și în situațiile unor manifestări foarte intense ale energiei Kundalini.

4) Este o metodă nondualistă, adică…

  • dacă ceva nu este în interior nu va putea fi gasit în exterior
  • dacă modificăm ceva în interior și exteriorul se va modifica în mod corespunzător
  • dacă modificăm ceva în exterior, cel mai probabil interiorul nu se va modifica.

5) Explică posibilitatea și totodată necesitatea de A FI ÎN ACELASI TIMP ÎN IMANENTĂ SI ÎN TRANSCENDENTĂ, adică… în mijlocul vieții celei mai concrete dar si în sfințenie, sacru.

6) Oferă metode clare si teoretice si practice pentru a spiritualiza viata

în fiecare clipă și nu doar atunci când ne e bine ori avem o stare spirituală armonioasă ori înaltă.
Indiferent ce conține viața, noi vom trăi starea în care „suntem în lume dar nu suntem ai lumii”. Astfel ne adâncim cu fiecare clipă trăită în pacea autentică a spiritului care este, de fapt prezentă în orice om.

7) Abheda oferă adevărata Libertate, solutii pentru a evita orice formă de atasament… și de a-l transforma alchimic în calități spirituale, înălțătoare, ce se vor constitui în continuare într-un motor al evoluției noastre. Abheda Yoga transformă alchimic însușiri penibile în calități și virtuți spirituale.

8) Explică și ajută să obținem starea de adevărată fericire nonduală fiind, din acest punct de vedere, o metodă emblematică pentru metodele de transformare spirituală.

9) Explică metode pentru mărirea coeficientilor de inteligentă și de inteligență emoțională chiar până la cotele genialității.

10) Disciplinează mintea îi conferă forța unui laser mental, dezvoltă virtuțile spirituale și foremează caractere de elită.

11) Precizează metode prin care putem înțelege menirea spirituală cele două forme de dharma – interioară și exerioară – și prin care le putem împlini cu succes.

12) Arată că destinul nu există și descrie metodele prin care putem avea o viață înțeleaptă, în acord cu aspirațiile noastre.

13) Explică teoretic și practic și cultivă formele fundamentale de meditatie cele care – foarte probabil – stau la baza multor meditații din univers.

14) Arată în ce mod iubirea este fundamentală pentru orice ființă umană- și mai ales faptul că esențial este ca noi să iubim. Cultivă și rafinează aceasta.

15) Oferă soluții pentru relații de cuplu

astfel încât apropierea dintre bărbat și femeie ar putea să nu producă nicio cădere și nicio impuritate.

16) Familia spirituală kaula. Oferă metode fundamentale pentru evoluția în grup.

17) Oferă o explicație universală referitoare la ce înseamnă Binele universal care generează o morală și o etică universală:

  •  trecerea de la ignoranță la cunoaștere,
  • de la finit la infinit,
  • de la ceea ce este trecător la ceea ce este netrecător.

18) Oferă metode pentru a străpunge ORICARE din cele 5 limitări interioare fundamentale kanchuka – limitarea în spațiu, timp, satisfactie, putere și cunoaștere.

19) Explică devoțiunea, descriind cu claritate într-un mod minunat – care este baza teoretică a procedeelor devoționale bhakti. Eliberează în felul acesta calea devoțională pentru foarte mulți oameni care in mod normal considerau devoțiunea o pierdere de timp.

De fapt deschide calea devoțională pentru aproape oricine, deoarece oricine are dorințe fierbinți și caută metode prin care să și le împlinească.
Aceasta este suficient pentru adevarata devoțiune, dacă știm cum.

20) Metodele eficiente de lucru cu mantrele scurte esențiale sau bija mantrele

21) Arta de orice fel este înțeleasă, armonizată și susținută de practica Abheda, transformând-o între-o cale de transformare, atât pentru creatorul de artă cât și pentru receptorul de artă.

22) Sportul poate fi practicat cu mult mai eficient de către persoanele care practica intensiv Abheda.

23) Munca și Viața devin o Cale spirituală fascinantă

 

 Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top