Suntem, la nivel corporal, ceea ce gândim și simțim

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Ceea ce noi gândim cu intensitate, mai devreme sau mai târziu aceea devenim.
Ceea ce noi simțim ne influentează semnficativ nu numai corpurile subtile ci, în mod clar și științific demonstrabil, corpul fizic. Emoțiile se propagă până când influentează structura celulară a corpului.

Această constatare științifică ne confirmă ceea ce Yoga multimilenară ne precizează de la început.
Daca întreținem mult timp gânduri rele, negative și emoții distructive, acestea se vor amprenta în ființa noastră.
Dacă, însă, reușim să avem trăiri elevate, spirituale, gânduri benefice, stenice, constructive, care se raportează la calități și realități armonioase, atunci, de asemenea, această „realitate” interioară se va amprenta în corpul nostru și în mintea și emoțiile noastre și ne va deveni proprie.

Mai mult, uimitor este că însuși ADN se schimbă, într-o anumită măsură, în funcție de trăirile, gândurile și energiile experimentate de om.
……………………………………………………………………….
Există mii și mii de receptori în fiecare celulă din corpul nostru. Fiecare receptor este specific unei peptide, sau proteine.

Când avem sentimente de furie, tristețe, vinovăție, bucurie sau nervozitate, fiecare emoție în parte generează în avalanșă propriile sale neuropeptide. Aceste peptide expansionează în corp și se conectează cu acei receptori care modifică structura fiecărei celule în întregime. Acest lucru devine interesant în momentul în care celulele se divid. Dacă o celulă a fost expusă la o anumita peptidă mai mult decât altele, noua celulă, care este produsă prin intermediul divizării sale va avea mai mulți de receptori care se potrivesc  cu peptida specifică. De asemenea, celula va avea, mai putini receptori pentru  alte peptide  decât celula din care a provenit și la care aceasta  nu a fost expusă la fel de des.

Astfel, dacă am bombardat celulele în mod constant cu peptide provenite de la o atitudine negativă,  am programat efectiv celulele pentru a primi mai multe dintre aceste peptide în viitor. Chiar mai rău, î felul acesta am diminuat numărul de receptori ai peptidelor  specifice atitudinilor pozitive, ceea ce ne face mai înclinați spre negativitate.

Acesta este motivul pentru care sunt necesare mai mult de câteva zile de gândire pozitivă pentru a avea un impact semnificativ asupra modelelor de atitudine pe termen lung.

Fiecare celulă din corpul uman se înlocuiește la fiecare 2 luni. Deci, dacă aveți un istoric de gândire negativă, depresie, pesimism sau frustrare perpetuă, planul de lucru  va dura mai mult de câteva zile înainte de a vedea instalarea unor rezultate permanente.

Putem începe de azi. Pornim remodelarea structurii biologice a celulelor nostre prin yoga și ne orientăm spre fericire și optimism ignorând  emoții ori  și gândurile negative de care am putea fi dependenți în acest moment.

adaptare dupa:  http://www.highexistence.com/thoughts-program-cells/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top