Poți să-ți schimbi propriul ADN - epigenetica confirmă!

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
14.10.2013
text de 
3 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
14.10.2013
 - text de 
3 minute

Daca inca mai credeati ca va aflati la “cheremul” propriului cod genetic, iata o veste buna: lucrurile nu stau chiar asa! In acord cu epigenetica (stiinta care studiaza modul in care factorii de mediu din afara ADN-ului influenteaza schimbarile modului in care genele se exprima), celulele stem si chiar ADN-ul pot fi modificat prin intermediul campurilor magnetice, prin armonizarea inimii si printr-o atitudine mentala pozitiva. Cercetatorii de top din intreaga lume au cazut de acord asupra faptului ca teoria determinista este un concept depasit.

 

 Inlaturarea mentalitatii de victima a propriilor gene

ADN-ul cu care ne-am nascut nu reprezinta singurul factor determinant pentru sanatatea si bunastarea noastra. Biologul Bruce Lipton aduce in discutie diferenta importanta dintre determinismul genetic si epigenetic, intr-un interviu acordat revistei SuperConsciousness.

“Diferenta dintre acestea doua este semnificativa deoarece aceasta credinta fundamentala numita determinism genetic inseamna literalmente ca vietile noastre, cu aspectele lor fizice, psihice si emotionale, sunt controlate de catre codul nostru genetic. Acest gen de sistem de gandire creioneaza oamenii ca fiind victime: daca genele controleaza functionarea vietii noastre, inseamna ca viata noastra este controlata de factori care se afla in afara controlului nostru si asupra carora nu putem interveni. Aceasta mentalitate duce la victimizare si la ideea ca bolile care apar in familie se propaga catre generatiile urmatoare pe cale genetica. Insa, dovehzile cercetarilor de laborator ne arata ca acest lucru este fals”.

Teoria lui Lipton este confirmata de catre Carlo Ventura, profesor si cercetator laUniversity of Bologna in Itala. Dr. Ventura a demonstrat prin teste de laborator ca ADN-ul celulelor stem poate fi alterat folosind frecventele campului magnetic.

“Este asemenea unei masini a timpului. Progamezi cumva invers aceste celule catre o stare de incertitudine in care orice fel de decizie este cumva posibila; chiar si decizia de deveni in mod virtual orice fel de celula a organismului. Si doar ganditi-va la extraodinarul potential al acestei descoperiri.”

El adauga faptul ca doi laureati Nobel au descoperit chiar ca “celule non-stem adulte pot fi reprogramate epigenetic inapoi catre o stare din care ele pot da nastere la celule neuronale, cardiace, scheletale, musculare sau celule producatoare de insulina.”

 

 genom-xxxADN-ul poate fi schimbat prin intentie

Conform descoperirilor facute la Institutul HeartMath din Boulder Creek, California, epigenetica cuprinde mult mai mult decat ADN-ul, mediul si experineta de viata. Dupa doua decenii de studii, cerecetatorii au descoperit ca factori precum iubirea si aprecierea ori anxietatea si furia influenteaza de asemenea amprenta unei persoane. Intr-un experiment, participantii selectati au putut sa isi modifice ADN-ul prin stari mentale pozitive.

Un subiect de la care s-au prelevat trei mostre de ADN a fost rugat sa creeze coerenta cardiaca – o stare mentala, emotionala si fizica benefica de echilibru si armonie – cu ajutorul tehnicilor HeartMath ce folosesc respiratia prin inima si emotii pozitive intentionate. Subiectul a reusit, dupa cum a fost instruit, sa schimbe intentionat intr-o anumita masura doua mostre de ADN, lasand-o pe a treia neschimbata.”

Grupul de control ce continea voluntari cu coerenta cardiaca scazuta nu au putut modifica ADN-ul.

Putem avea celule sanatoase printr-o dieta de „nutrienti quantici”.

Daca dorim sa ne hranim corpurile la nivel celular  (si sa nu promovam starea de boala), cei de la Institutul HearthMath recomanda o dieta bogata in „nutrienti quantici”. Cand suntem stresati sau avem o stare negativa, rezervele noastre de energie sunt redirectionate de la sarcinile lor importante pentru a fi folosite in regenerarea sau vindecarea corpului. Putem sa contracaram aceasta deprivare celulara de energie prin concentrarea mentala asupra unei stari de apreciere, recunostinta si dragoste catre corpul nostru. Aceste emotii pozitive ne imbunatatesc starea energetica si ne hranesc corpul, pana la nivel celular ajungand la nivelul AND-ului. Cei de la HearthMath au denumit aceste emotii pozitive „nutrienti quantici”. Iata deci cat de important este sa cultivam sentimente si emotii pozitive, pe toata perioada zilei, dar mai ales atunci cand ne confruntam cu situatii dificile!

 

sursa: http://www.naturalnews.com/

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross