Poveste sufită: Permanența lipsei dorințelor

 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  Realizarea interioară poate fi obținută pe multe căi și toți înțelepții vorbesc la fel (daca sunt intr-adevăr înțelepți).

  Adevărata Realizare spirituală, care înseamnă comuniunea interioară cu Creatorul sau revelarea Sa in Inima noastră se va manifesta și prin lipsa oricăror dorințe, dar aceasta nu datorită unei mortificări a ființei sau o ”uscăciune” interioară, ci, dimpotrivă, datorită unei stări infinit strălucitoare și bogată care este caracterizată de faptul că ne simțim ca și când orice fel de dorința ne-a fost instantaneu, deja împlinită, sau ca și când posedăm, concomitent, fructele oricăror dorințe posibile.

  Un mare mistic sufit trăia în linişte şi singurătate pînă cînd a fost trezit într-o zi de un mesager de la Dumnezeu – un înger.
  Misticul s-a frecat la ochi şi s-a ridicat smerit pentru a vedea prezenţa angelică care stătea înaintea lui:
  “Dumnezeu este foarte mulţumit de tine”, a spus îngerul.
  Rugăciunile tale au fost auzite şi sînt acceptate. Eu sînt aici ca, prin mine, El să îţi îndeplinească dorinţele. Doar cere si ele îţi vor fi imediat îndeplinite”.

  Misticul era puțin derutat. “Ai ajuns un pic cam tîrziu.”, a spus el. “A existat o vreme cînd aveam nevoie de multe lucruri şi aveam multe dorinţe, dar acum nu mai am.

  Dorinţele mele au dispărut.

  Eu l-am simțit pe El în Inima mea şi sunt mulţumit, fiindcă mă simt Întreg, ca și când aș trăi permanent bucuria împlinirii oricăror dorințe, a tuturor dorințelor posibile.

  Nici nu mai conteaza, pentru mine, dacă există sau nu Dumnezeu în exteriorul meu, așa cum e gândit de majoritatea ființelor. De fapt, nu am nevoie de nimic, de absolut nimic din afara mea pentru a ma simți întreg și pe deplin fericit. Și asta, fiindcă toate fericirile posibile trăiesc în mine, așa cum ”frumusețea e în ochii privitorului”.
  Cu toate astea, după ce l-am simțit în mine, îl pot vedea pe El oriunde ochii mei pot privi și chiar și unde ei nu pot privi.

  Eu continui să mă rog, dar fac asta doar pentru că mă simt bine făcând asta.
  Mă rog la fel cum respir.
  Ai venit prea tîrziu, eu nu mai am nici o dorinţă.”

  “Dar Dumnezeu este de acord sa iți ofere orice”, a spus îngerul. “ E o șansă rară. Fii înțelept și cere ceva care îți poate fi de folos.”
  “Ce sa cer?”, a întrebat misticul. “Sînt fericit şi împlinit. Nu-mi lipseşte nimic. Totul este perfect.

  Dar… ai dreptate.

  Da, te rog, spune-I lui Dumnezeu că, paradoxal, eu îmi doresc, totuși, ceva:
  doresc să continui să rămân fără nici o dorinţă.
  Rugămintea mea este, deci:
  Doamne, Te rog, dă-mi permanența lipsei dorinţelor.”

  …………………………………………………………………………….
  Pentru cine nu e familiarizat cu termenul sufi: sufism sau sufi este şcoală iniţiatică a Islamului bazată pe interpretarea esoterică a Coranului.
  Sufiţii erau adepţii unei realizări personale a prezenţei divine în care starea de extaz era obţinută prin meditaţie profundă şi repetarea numelui lui Dumnezeu.
  Sufismul este o tradiţie spirituala în cadrul religiei islamice şi a apărut în sec al VII-lea. Practicanții sufi au fost, la un moment dat, foarte persecutați, torturați sau uciși.
  Un poet sufit de seama este Rumi.

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...