Asset 1

Despre ingerii gardieni ai evolutiei spirituale

Atunci cand venim pe lume, indiferent de religia in care ne-am nascut, Dumnezeu ne inzestreaza cu ingeri pazitori. Cu totii avem ingeri pazitori, fara nici o exceptie, ei fiind creati special sa ne asiste de-a lungul vietii, astfel  ingerii sunt in permanenta alaturi de noi, in absolut orice situatie, indeplinindu-si cu multa iubire si daruire rolurile de ingeri protectori sau de invatatori spirituali. Cei care ne ghideaza pe calea spirituala mai sunt cunoscuti  si sub numele de ingeri gardieni ai evolutiei spirituale.

Darurile spirituale pe care ni le ofera acesti ingeri ne ajuta sa ne orientam pasii pe calea spirituala care ne este cea mai potrivita, ne invata sa il recunoastem pe Dumnezeu ca sursa a vietii si sa vedem scanteia divina care exista in fiecare dintre semenii nostrii.

O definitie foarte frumoasa a ingerilor, o da Giuseppe del Ton care spune ca “ Ingerii sunt fiinte de lumina, spirite pure, inteligente, creatoare, vointe perfect integrate in Vointa Divina”, al caror rol este de a fi intermediari intre Dumnezeu si om, intre Cer si Pamant.

Dionisie Areopagitul care este considerat autorul “Ierarihei celeste” ne spune ca membrii ierarhiilor ceresti sunt precum niste oglinzi transparente, “apte sa primeasca raza Luminii Pricipiului Divin, umplandu-se de splendoarea ei si raspandindu-si la randul lor stralucirea catre cei care ii urmeaza din punct de vedere ierarhic.”

In continuare, Dionisie Areopagitul, ne invata ca ierarhiile ceresti participa la guvernarea intregii creatii, ele fiind mult mai aproape de Principiul Divin, reflectand intr-o proportie mult mai mare vointa divina, decat se produce aceasta in cazul oamenilor: intr-adevar, “ Iluminarile Pricipiului Divin se implinesc mai intai in ei si apoi prin ei ni se transmit noua oamenilor, revelatiile superioare”

Ingerii fac parte din a treia triada, care cuprinde Intiietorii, Arhanghelii si Ingerii. Ei poseda caracterul de mesageri si sunt cei mai apropiati de noi, de aceea mai mult lor decat  celorlalti li se potriveste numele de ingeri, sarcina lor fiind aceea de a se ocupa de ceea ce este manifestat in planul fizic.

Rolul ingerilor este acela de a ne calauzi si de a ne ajuta sa facem fata problemelor imediate, pe drumul vietii. In categoria “ingerilor pazitori” pot intra si alti ingeri care fac parte in ierarhia cereasca precum: Serafimi, Heruvimi, Puteri sau Arhangheli, Pe langa sarcinile pe care la au corespunzator gradului ceresc, aceste entitati superioare, actioneaza uneori si pe post de ingeri pazitori, sau ingeri gardieni ai evolutiei spirituale,  ajutandu-ne sa ducem la bun sfarsit unele misiuni importante pe care  le avem de indeplinit in aceasta viata si care tin in mod special de menirea spirituala.

Orice am face, oriunde ne-am afla, oricand, nu trebuie sa uitam de prietenii nostrii invizibili pe care i-am primit pentru a ne ajuta, cu absolut tot ceea ce avem nevoie in aceasta viata. Este bine sa le cerem ajutorul si sa ne bucuram de ceea ce primim. Niciodata ei nu vor fi deranjati, din contra ei vor fi foarte bucurosi ca au ceva de facut pentru noi, oricand cu orice ( chiar si cand vrem de exemplu sa ne cumparam ceva si avem nevoie de un sfat total dezinteresat). Ajutorul lor nu are limite.

Prin  urmare, sa nu uitam sa ne bucuram de acesti prieteni minunati, miraculosi si divini pe care ii avem in dar de la Dumnezeu. Cereti-le ajutorul si veti permite miracolelor sa intre in viata dumneavoastra!

Asset 1