Dejunul Kollath, un deliciu sănătos!

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
4 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard
mic dejunul Kollath
mic dejunul Kollath

Vă oferim informațiile de o importanță majoră pentru a avea mic dejunul Kollath delicios, echilibrat și sănătos!

Ştim că alimentaţia ideală ar trebui să fie cât mai naturală

şi pe cât posibil crudă. Din nefericire, uneori stomacul tolerează destul de greu crudităţile, mai ales cerealele, deoarece noi nu dispunem, ca păsările, de o pipotă în care boabele să fie predigerate. Pe scurt, omul digeră cu greutate cerealele crude.

Profesorul Kollath, dietetician şi doctor în medicină, a descoperit metoda de a face grâul integral digestibil fără nici un fel de fierbere, graţie formulei sale.

Mic dejunul Kollath urmăreşte ca...

făina integrală să fie asimilabilă de corpul uman fără fierbere, iar prin adăugarea de fructe să facă acest dejun cât mai plăcut la gust, completându-i valoarea sa alimentară.

Mod de preparare:

  • 30-40 g (2-3 linguri) de făină proaspătă integrală de grâu;
  • 1-2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie;
  • 100 g de mere, rase în momentul folosirii, sau oricare alte fructe foarte bine coapte, de sezon;
  • 1 lingură de migdale, alune pisate sau nuci, la alegere, pentru a pudra întregul conţinut.

Seara, se pune făina integrală de grâu într-un vas din porţelan sau sticlă (bol). Este bine ca făina de grâu complet să fie obţinută chiar înaintea preparării, prin râşnirea boabelor de grâu cu ajutorul unei râşniţe de cafea.

Se adaugă 3-5 linguri de apă, niciodată lapte.

Se agită cât mai bine conţinutul şi se lasă la temperatura camerei până a doua zi dimineaţă. Astfel, toată noaptea, cerealele se vor umfla, devenind o pastă semifermă, în timp ce au loc transformări chimice de fermentaţie, cărora li se poate atribui o bună parte din valoarea dietetică a dejunului, precum şi digestibilitatea sa.

Într-un alt vas se pun la înmuiat 15-20 g fructe uscate (smochine, stafide, curmale, prune uscate), tăiate în două dacă este cazul.
A doua zi dimineaţa se va amesteca conţinutul celor două vase, folosindu-se totodată şi apa de înmuiere a fructelor uscate şi se adaugă în continuare cele 2 linguri de suc de lămâie proaspăt. Adăugăm apoi cele 100 g de mere rase, (merele vor fi rase în momentul servirii pentru a se evita oxidarea) sau pere, sau orice fructe de sezon bine coapte, zdrobite: fragi, cireşe, căpşuni, prune, piersici, caise etc.

Se pudrează apoi acest amestec cu nucile, sau alunele pisate. Se poate adăugă fie frişcă proapătă naturală, fie miere.

Dacă veți consuma cu regularitate dejunul Kollath sunt asigurate următoarele efecte:

1. Stare de saţietate timp de cel puţin 4 ore. Nici un fel de stare de falsă foame dimineaţa, absenţa stării de supraîncărcare a stomacului;

2. Reglarea armonioasă a greutăţii. Persoanele care doresc să piardă din greutate nu vor avea senzaţia de foame înaintea mesei de prânz şi vor consuma o porție mai mică de mâncare la prânz; în schimb, cele care vor să se împlinească în mod echilibrat, vor constata că funcţia digestivă este mult îmbunătăţită, iar greutatea va creşte.

3. Constipaţia, factor principal al autointoxicării, este eliminată;

4. Având loc dezintoxicarea, semnele de oboseală şi de epuizare, care sunt indiciul unei acumulări de toxine, dispar;

5. Se mărește eficiența fizică şi intelectuală;

6. Se instalează o senzaţie de bunăstare generalizată, care rezultă dintr-un echilibru biologic mult mai bun.

7. Apare o senzaţie de bucurie interioară şi o satisfacţie care îndepărtează orice dorinţă de a mai consuma excitante psihodinamice (cafea, tutun, alcool);

8. Se măreşte capacitatea de concentrare deoarece aparatul digestiv nu mai este îngreunat de un dejun greu. Ştim că digestia acaparează în general 70% din energia nervoasă a corpului.

9. Rezultă o mai bună rezistenţă la stress sau stări tensionale.

10. Compoziţia sanguină se îmbunătăţeşte. Prin multiplicarea celulelor dermei, datorate unei mai bune irigaţii a ţesuturilor subcutanate, tenul devine roz, fără erupţii. Eczemele, furunculele şi pecinginile dispar;

11. Părul redevine suplu şi plin de vitalitate;

12. Unghiile devin strălucitoare şi nu se mai rup;

13. Dentiţia se ameliorează. Dinţii care se dezgoleau se reașează în alveolele lor;

14. Aparatul osos se întărește, asigurând o sudură mai rapidă în caz de fracturi.

mic dejunul Kollath
mic dejunul Kollath

Preparat cu atenţie acest dejun poate fi considerat o prăjitură, iar compoziția ingredientelor adăugate poate varia la infinit după inspiraţie şi în funcţie de fructele de sezon.

Vitaminele complexului B

Vitaminele complexului B, care se găsesc doar în făina integrală de grâu, se adaugă vitaminelor şi mineralelor din fructe. Acizii organici ai fructelor proaspete sunt neutralizaţi de hidraţii de carbon ai grâului.

Prepararea este simplă şi uşoară, fără complicaţii sau fierbere. Este avantajoasă mai ales dimineaţa, când nu avem mult timp la dispoziţie.

SUCCES!

si POFTĂ BUNĂ!

 

O soluție posibilă! Pentru a învăța mai mult despre cum să trăiești armonios, vino la cursurile de trezire a sufletului și cunoaștere de Sine organizate de Abheda Yoga!

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross