Dejunul Kollath, un deliciu sănătos!

mic dejunul Kollath
mic dejunul Kollath
mic dejunul Kollath

Vă oferim informațiile de o importanță majoră pentru a avea mic dejunul Kollath delicios, echilibrat și sănătos!

Ştim că alimentația ideală ar trebui să fie cât mai naturală

și pe cât posibil crudă. Din nefericire, uneori stomacul tolerează destul de greu cruditățile, mai ales cerealele, deoarece noi nu dispunem, ca păsările, de o pipotă în care boabele să fie predigerate. Pe scurt, omul digeră cu greutate cerealele crude.

Profesorul Kollath, dietetician și doctor în medicină, a descoperit metoda de a face grâul integral digestibil fără nici un fel de fierbere, grație formulei sale.

Mic dejunul Kollath urmărește ca…

făina integrală să fie asimilabilă de corpul uman fără fierbere, iar prin adăugarea de fructe să facă acest dejun cât mai plăcut la gust, completându-i valoarea sa alimentară.

Mod de preparare:

  • 30-40 g (2-3 linguri) de făină proaspătă integrală de grâu;
  • 1-2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie;
  • 100 g de mere, rase în momentul folosirii, sau oricare alte fructe foarte bine coapte, de sezon;
  • 1 lingură de migdale, alune pisate sau nuci, la alegere, pentru a pudra întregul conținut.

Seara, se pune făina integrală de grâu într-un vas din porțelan sau sticlă (bol). Este bine ca făina de grâu complet să fie obținută chiar înaintea preparării, prin râșnirea boabelor de grâu cu ajutorul unei râșnițe de cafea.

Se adaugă 3-5 linguri de apă, niciodată lapte.

Se agită cât mai bine conținutul și se lasă la temperatura camerei până a doua zi dimineață. Astfel, toată noaptea, cerealele se vor umfla, devenind o pastă semifermă, în timp ce au loc transformări chimice de fermentație, cărora li se poate atribui o bună parte din valoarea dietetică a dejunului, precum și digestibilitatea sa.

Într-un alt vas se pun la înmuiat 15-20 g fructe uscate (smochine, stafide, curmale, prune uscate), tăiate în două dacă este cazul.
A doua zi dimineața se va amesteca conținutul celor două vase, folosindu-se totodată și apa de înmuiere a fructelor uscate și se adaugă în continuare cele 2 linguri de suc de lămâie proaspăt. Adăugăm apoi cele 100 g de mere rase, (merele vor fi rase în momentul servirii pentru a se evita oxidarea) sau pere, sau orice fructe de sezon bine coapte, zdrobite: fragi, cireșe, căpșuni, prune, piersici, caise etc.

Se pudrează apoi acest amestec cu nucile, sau alunele pisate. Se poate adăugă fie frișcă proapătă naturală, fie miere.

Dacă veți consuma cu regularitate dejunul Kollath sunt asigurate următoarele efecte:

1. Stare de sațietate timp de cel puțin 4 ore. Nici un fel de stare de falsă foame dimineața, absența stării de supraîncărcare a stomacului;

2. Reglarea armonioasă a greutății. Persoanele care doresc să piardă din greutate nu vor avea senzația de foame înaintea mesei de prânz și vor consuma o porție mai mică de mâncare la prânz; în schimb, cele care vor să se împlinească în mod echilibrat, vor constata că funcția digestivă este mult îmbunătățită, iar greutatea va crește.

3. Constipația, factor principal al autointoxicării, este eliminată;

4. Având loc dezintoxicarea, semnele de oboseală și de epuizare, care sunt indiciul unei acumulări de toxine, dispar;

5. Se mărește eficiența fizică și intelectuală;

6. Se instalează o senzație de bunăstare generalizată, care rezultă dintr-un echilibru biologic mult mai bun.

7. Apare o senzație de bucurie interioară și o satisfacție care îndepărtează orice dorință de a mai consuma excitante psihodinamice (cafea, tutun, alcool);

8. Se mărește capacitatea de concentrare deoarece aparatul digestiv nu mai este îngreunat de un dejun greu. Ştim că digestia acaparează în general 70% din energia nervoasă a corpului.

9. Rezultă o mai bună rezistență la stress sau stări tensionale.

10. Compoziția sanguină se îmbunătățește. Prin multiplicarea celulelor dermei, datorate unei mai bune irigații a țesuturilor subcutanate, tenul devine roz, fără erupții. Eczemele, furunculele și pecinginile dispar;

11. Părul redevine suplu și plin de vitalitate;

12. Unghiile devin strălucitoare și nu se mai rup;

13. Dentiția se ameliorează. Dinții care se dezgoleau se reașează în alveolele lor;

14. Aparatul osos se întărește, asigurând o sudură mai rapidă în caz de fracturi.

mic dejunul Kollath
mic dejunul Kollath

Preparat cu atenție acest dejun poate fi considerat o prăjitură, iar compoziția ingredientelor adăugate poate varia la infinit după inspirație și în funcție de fructele de sezon.

Vitaminele complexului B

Vitaminele complexului B, care se găsesc doar în făina integrală de grâu, se adaugă vitaminelor și mineralelor din fructe. Acizii organici ai fructelor proaspete sunt neutralizați de hidrații de carbon ai grâului.

Prepararea este simplă și ușoară, fără complicații sau fierbere. Este avantajoasă mai ales dimineața, când nu avem mult timp la dispoziție.

SUCCES!

si POFTĂ BUNĂ!

 

O soluție posibilă! Pentru a învăța mai mult despre cum să trăiești armonios, vino la cursurile de trezire a sufletului și cunoaștere de Sine organizate de Abheda Yoga!

Scroll to Top