De ce este benefic să practicăm yoga

Acharya Leonard20/10/2015

RADIO OM BUN
un radio pentru suflet, minte si spirit

Acum citim articolul
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Pentru mare majoritate a oamenilor, si aici vorbim de cei care nu au venit niciodata in contact cu aceasta invatatura minunata, yoga este sinonima cu posturile complicate ale corpului, cu miresmele exotice ale Indiei sau cu asceti care mediteaza in pesteri.

Pentru a defini yoga, care este un concept atat de vast, trebuie sa ne apropiem de ea cu respect, deoarece aceasta practica inglobeaza in ea o cunoastere straveche de mii de ani.

Yoga nu este o religie si nici o gimnastica a corpului, ea este o stiinta holistica care ne poate schimba viata in bine la nivel fizic, mental, emotional si spiritual. Insa orice transformare se petrece in timp, si necesita dedicare, interes si implicare din partea noastra. Nu este suficient doar sa participam la cursul de yoga, cu toate ca acolo vom primi informatii deosebit de pretioase, insa, in afara practicilor invatate la curs, consecventa si disciplina sunt atitudini esentiale pentru a beneficia cu adevarat de tot ceea ce ne poate oferi yoga.

Pe masura ce vom invata mai multe asane, adica posturi yoghine specifice, metode de control al respiratiei, respectiv pranayama, si diverse tehnici de meditatie, ne vom inarma cu o serie de instrumente pe care le putem folosi in viata de zi cu zi, scopul fiind in cele din urma includerea yogai in rutina noastra zilnica.

Beneficiile acestor practici nu vor inceta sa apara. Ele sunt minunate si pot fi resimtite inca de la primele ore de curs.

In primul rand vom putea observa o crestere a nivelului energetic, putere sporita de concentrare, capacitatea de a ne odihni mai bine, o minte mai calma si mai echilibrata, relaxare profunda, cresterea imunitatii, reglarea unor probleme de sanatate si o stare de bine generalizata.

In afara de aspectele enumerate mai sus, vom resimti o reducere semnificativa a stresului, cresterea nivelului de oxigenare a creierului, ceea ce va duce automat la un mai bun focus mental, cresterea flexibilitatii articulatiilor, imbunatatirea tonusului muscular si a posturii corporale.

Efectele se vor vedea si in zona emotionala, deoarece vom fi mai capabili sa ne controlam reactiile emotionale, vom fi mai optimisti, mai plini de viata si vom deveni mai putin receptivi la starile negative ale celor din jurul nostru.

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam ca ne vom simti mult mai conectati la sursa noastra interioara, la adevaratul nostru Sine Spiritual care in yoga poarta denumirea de ATMAN, sau Sinele Suprem individual. Realizand aceasta conexiune, viata noastra se va transforma profund, deoarece vom fi mult mai constienti de cine suntem cu adevarat si vom  putea sa ne redefinim scara de valori spirituale punandu-l pe Dumnezeu pe primul plan.

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross