Am putea deveni prima tara din UE cultivatoare de soia nemodificata genetic, daca europarlamentarii romani n-ar milita pentru… soia modificata genetic !

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
03.04.2011
text de 
< 1 minut
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
03.04.2011
 - text de 
< 1 minut


Un organism modificat genetic este un organism asupra caruia s-a intervenit prin ingineria genetica si i-a fost modificat materialul genetic. Tehnicile de modificare a bagajului genetic, simplist explicate, constau in izolarea ADN-ului unei fiinte vii (bacterie, virus, animale sau om) si introducerea lor in materialul ereditar al alteia. Aceste gene se adauga unui virus cu care organismul apoi este contaminat, sau se introduc in nucleul celulei cu o seringa speciala.

Greenpeace sustine ca “Unele dintre pericolele acestor culturi pentru mediul înconjurător sunt creșterea folosirii substanțelor toxice în agricultură, contaminarea genetică, contaminarea solului, pierderea biodiversității, dezvoltarea rezistențelor în insecte și “ierburi rele” sau efectele nedorite în alte organisme. Efectele asupra ecosistemelor sunt ireversibile și imprevizibile”.

Continuarea o puteti citi aici; www.vivanatura.ro

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross