1. Bicarbonatul de sodiu
Este o substanța naturală, de origine sau identic naturală, benefică și cu multe utilizări autentice. Problema este că mărește nivelul de sodiu (ca și când am lua multă sare de bucătărie) deci în cazul nei acidități gastrice crescute sau rebele la un oment dat trebuie să ne orpim din administrare.
Cum se ia?
Amestecăm o lingurita mica sau o jumatate de lingurita într-un pahar de 100-200 ml cu apa si bem amestecul.
2. Cartoful
Cartoful sub forma de suc - 1-3 cartofi cruzi, fără coajă, orice culoare (roșii sau galbeni), se curăță
- se introduc in blender sau storcator.
- sau se dau pe răzătoarea mică și apoi se storc cu mâna într-un pahar
- sau - cel mai simplu - se mușcă din cartof, se mestecă, se suge sucul și se scuipă celuloza.
De recomandat este consumul imediat dupa ce am obtinut compozitia, pe stomacul gol.
Vindecă gastrita sau ulcerul în cca 3 săptămâni !
3. Lamaia
Paradoxal, lamaia are un efect benfic în aciditate stomacală, protejeaza stomacul in timpul unei mese și dupa.
4. Migdalele
Acidul gras din compozitie creaza un strat protector pe peretii interni ai stomacului si contribuie la neutralizarea acidității in exces. Consumăm un pumn de sâmburi de migdale și vom simți efectele.
5. Bananele
Sunt alcaline, deci bune în aciditate. Pentru reducerea aciditatii stomacale este foarte bine sa introducem in alimentatie bananele, consumate zilnic pe cat posibil.
6. Mierea de albine
Mierea de albine este foarte buna, ea diminueaza intensitatea durerii cauzate de aciditate. Se ia o singura lingurita inaintea meselor principale ale zilei.
7. Ceaiul de musetel
Dupa fiecare masa principala putem consuma cate o cana cu ceai de musetel, deoarece are efecte calmante. Putem lua pana la 2-3 cani pe zi.
8. Galbenelele
Galbenelele calmeaza și senzația de arsură și colicile. Se face o simpla infuzie din doar o lingurita de amestec si o cana cu apa calduta. Se consuma, pentru efectele dorite, 2-3 cani pe zi, intre mese.
9. Florile de salcam
Salcamul are un efect de neutralizare. Se folosesc doar florile, nu si codita si se face o infuzie cu o lingura de flori de salcam si apa nu foarte fierbine, doar călduță. Se consuma 2-3 cani pe zi.
10. Ceaiul de busuioc
Asemeni celui de mai sus, se consuma in mod regulat si nu se intrerupe tratamentul; se foloseste 30 gr de busuioc, cu apa calduta nu fierbine și se consumă la sfarsitul meselor principale.
11. Curele cu sucuri de legume au un prețios efect alcalinizant al întregului organism.