​Damar Tantra - Shivambu Kalpa

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
17.11.2008
text de 
13 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
17.11.2008
 - text de 
13 minute

Damar Tantra  este o lucrare străveche în sanscrită despre sistemul terapeutic  „Shivambu” , adică autoterapie cu urină.

Această metodă se spune că a fost expusă într-un dialog de Shiva iubitei sale Zeița Parvati.

În Damar Tantra se afirmă  că toate bolile pot fi vindecate prin utilizarea regulată a propriei urine.

Shivambu  este considerat cu adevărat panaceu, deoarece se spune că autoterapia cu urină este eficientă în peste 175 de afecțiuni de sănătate.

Multe ascoiatii medicale și medici cu nivel  recunoscut în lumea știinifică au girat și indicat ca eficiente terapiile cu urină.

Înțelepciunea populară românească și a numeroase alte popoare are referiri la eficiența terapiei cu urină.

 1. „Parvati! Vă voi expune acțiunile și ritualurile recomandate ale lui Shivambu Kalpa care conferă numeroase beneficii. Cei care cunosc bine scripturile au specificat cu atenție anumite vase în acest scop.

 2. Se recomanda ustensile realizate din urmatoarele materiale: Aur, Argint, Cupru, Bronz, Alama, Fier, Argila, Fildes, Sticla, Lemn din arbori sacri, Oase, Piele si frunze.

 3. Shivambu (propria urină) trebuie colectată într-o ustensilă făcută din oricare dintre aceste materiale. Dintre acestea, ustensilele din lut sunt mai bune, iar cele din cupru sunt de departe cele mai bune.

 4. Practicantul care intenționează terapie ar trebui să renunțe la alimentele sărate sau amare, să nu depună eforturi excesive, să ia o masă ușoară seara, să doarmă pe pământ și să-și controleze și să-și stăpânească simțurile.

 5. Practicantul înțelept ar trebui să se trezească când au trecut trei sferturi din noapte și ar trebui să urineze în timp ce este cu fața spre est.

 6. Cel înțelept ar trebui să lase deoparte prima și ultima porțiune de urină și să colecteze doar porțiunea din mijloc. Aceasta este considerată cea mai bună procedură.

 7. Așa cum există otravă în gura și coada șarpelui, O Parvati, tot așa este și în cazul curgerii lui Shivambu.

 8. Shivambu (auto-urină) este un nectar ceresc, care este capabil să distrugă senilitatea și bolile. Practicantul de yoga ar trebui să o ia înainte de a continua cu celelalte ritualuri ale sale.

 9.  După curățarea gurii și îndeplinirea celorlalte funcții esențiale ale dimineții, ar trebui să bei propria urină limpede, care este anihilatorul senilității și al bolilor.

 10. Cel care bea Shivambu pe durata unei luni va fi purificat intern. Băutul timp de două luni simulează și energizează simțurile.

 11. Băutul timp de trei luni distruge toate bolile și eliberează de toate necazurile. Băindu-l timp de cinci luni, dobândești viziune divină și eliberare de toate bolile.

 12. Continuarea practicii timp de șase luni îl face pe practicant foarte inteligent și priceput în scripturi, iar dacă durata este de șapte luni, practicantul dobândește o putere extraordinară.

 13. Dacă practica este continuată timp de 8 luni, cineva capătă o strălucire permanentă ca cea a aurului, iar dacă se continuă timp de nouă luni, se eliberează de tuberculoză și lepră.

 14. Zece luni de această practică fac din cineva o adevărată comoară de strălucire. Unsprezece luni din ea ar purifica toate organele corpului.

 15.  Un bărbat care a continuat practica timp de un an devine egalul soarelui în strălucire. Cel care a continuat-o timp de doi ani cucerește elementul Pământ.

 16. Dacă practica este continuată timp de trei ani, se cucerește elementul Apă, iar dacă se continuă timp de patru ani, se cucerește și elementul Foc.

 17. Cel care continuă practica timp de cinci ani cucerește elementul Aer și cel care o continuă timp de șapte ani învinge trufia (impuritatea care generază egoismul).

 18. Continuarea practicii timp de opt ani permite cuiva să cucerească toate cel 5 elemente importante ale naturii, iar continuarea ei timp de nouă ani îl eliberează de ciclul nașterii și morții.

 19. Cel care a continuat practica timp de zece ani poate zbura prin aer fără efort. Cel care a continuat-o timp de unsprezece ani este capabil să audă vocea sufletului său (eul său interior).

 20. Cel care a continuat practica timp de doisprezece ani va trăi atâta timp cât va dura luna și stelele. El nu este tulburat de animale periculoase, cum ar fi șerpii, și nicio otravă nu-l poate ucide. El nu poate fi mistuit de foc și poate pluti pe apă la fel ca lemnul.

 21. O, zeiță! Vă voi povesti acum despre alte variante ale terapiei. Te rog să ascultă cu atenție. Cel care ia amrita pudra (gaduchi, Tinospora Condifolia) amestecata cu Urina in mod obisnuit timp de sase luni, este eliberat de toate tulburarile si dobandeste fericirea.

 22. Haritaki pudră (harade, Terminalia Chebula) trebuie luat cu asiduitate împreună cu Shivambu. Această combinație distruge degenerarea senilă și toate bolile. Dacă această practică este continuată timp de un an, te face excepțional de puternic.

 23. Un masha (aproximativ un gram) de sulf trebuie luat împreună cu Shivambu în fiecare dimineață. Cel care continuă această practică timp de trei ani va trăi cât durează luna și stelele. Urina și fecalele lui vor albi aurul.

 24. Pulberea fructelor Koshtha trebuie amestecată corespunzător cu Shivambu și luată în modul prescris. Dacă această practică este continuată timp de doisprezece ani, corpul cuiva va fi liber de ravagiile vârstei de aur, cum ar fi ridurile de pe piele și albirea părului. Omul dobândește puterea a o mie de elefanți și trăiește atâta timp cât luna și stelele continuă să existe.

 25. Dacă se iau în mod regulat piper pudră și Triphla Choorna (pulbere amestecată de Terminalia Belavica, Terminalia Chebula și Phylonthus Embica) amestecate cu Shivambu, se capătă o strălucire ca cea a zeilor.

 26. Esența (bhasma) de mica și sulf trebuie luată cu Shivambu împreună cu puțină apă. Aceasta vindecă toate tulburările cauzate de funcționarea defectuoasă a sistemului digestiv și toate tulburările cauzate de hamour Vata. Cel care ia un astfel de amestec în mod regulat devine puternic, capătă o strălucire divină și poate înșela timpul (scăpa de ravagiile timpului).

 27. Cel care ia Shivambu zilnic și exclude alimentele sărate, acre și amare din dieta sa dobândește rapid realizări divine. Eliberat de toate bolile și posedând un corp comparabil cu cel al lui Shiva însuși, el se va bucura ca zeii din Univers pentru o eternitate.

 28. Cel care ia în mod regulat sucul din frunzele copacului de neem de la sine, precum și amestecat cu Shivambu, atinge starea de Yoghin și dobândește splendoare comparabilă cu cea a zeilor.

 29. Oricine poate scăpa de toate afecțiunile fizice luând în mod regulat Shivambu cu scoarța de copac de neem și dovleac pudră pe durata unui an.

 30. Shivambu trebuie luat cu semințe de lotus, miere și semințe de muștar. Acest lucru va produce cu siguranță ușurința corpului, făcându-l energic.

 31. Cantități egale de semințe de fructe Mahua și Triphala Choorna luate zilnic cu Shivambu vor elimina posibilitatea degenerării senile și toate bolile.

 32. Cel care ia sare gema amestecată cu o cantitate egală de miere în fiecare dimineață și o urmează cu Shivambu, ajunge să posede un corp cu atribute divine.

 33.  Mai întâi trebuie luat un amestec de părți egale de sulf, fructe pudră de anvla (Phylonthus Emblica) și nucșoară pudră (Myristica Beddomci), care ar trebui să fie urmat de o băutură de Shivambu. Acest lucru va elimina toate bolile.

 34. O dietă zilnică de lapte însoțită de băutul Shivambu, continuată neîntrerupt timp de șapte ani, nu numai că elimină toate bolile, dar și hrănește și întărește organismul.

 35. Iar cel care ia amritaka sub formă de pudră (vachhanag, Tinospora Condifolia) după care bea Shivambu poate cu siguranță să cucerească moartea.

 36. Iar cel care bea propria sa urina la care s-a adaugat miere si zahar cristal este scutit de toate bolile in sase luni. Vorbirea lui devine plăcută și devine limpede.

 37. Cel care ia mai întâi bucăți sau pulbere de ghimbir uscat și bea Shivambu după aceea, cu siguranță învinge bolile.

 38. Bând Shivambu în fiecare dimineață și mestecând frunze de Nirgundi (Viter Nirgundo) după băutură, un yoghin dobândește putere, devine prevăzător și reușește în toate întreprinderile sale.

 39. Yoghinul care aplică o pastă de Mansheel măcinat cu Shivambu pe tot corpul său se eliberează de boli și părul său devine negru. (adică în ciuda vârstei).

 40. Și acum, O Parvati, îți voi explica procesul de masaj cu Shivambu. Un astfel de masaj efectuat conform procedurii prescrise îi permite Yoghinului să obțină succes în practica sa de Yoga. (adică în eforturile sale de dezvoltare spirituală.)

 41. Shivambu trebuie luat mai întâi într-un vas de pământ și păstrat. Când a mai rămas doar un sfert din el, concentratul rece trebuie folosit pentru a masa corpul.

 42. Există anumite mantre care trebuie recitate în timp ce se acceptă, se beau și se recoltează, despre care acum vă aduc la cunoștință.
  În timp ce iei Shivambu în mâini, această mantră ar trebui recitată: Aum Hrim Klim Bhairavaaya Namaha.
  (Această mantră trebuie recitată în timp ce o bei.) Aum Shrim Klim Uddamareshwaraaya Namaha.
  (Acesta trebuie recitat în timp ce urinează.) A um Sarvashristiprabhave Rudraaya Namaha.

 43. După ce a luat astfel Shivambu, Yoghinul ar trebui să-l aplice pe corp, acțiune care hrănește din abundență membrele și vindecă toate tulburările. Yoghinul care urmează aceste instrucțiuni atinge preeminența printre toți yoghinii și mișcările sale devin total nerestricționate. El dobândește puterea a o mie de elefanți și este capabil să obțină (și să digere) orice hrană pe care o dorește.

 44. Cel care folosește prostesc urina care nu a fost maturată conform instrucțiunilor pentru masarea corpului, constată că tulburările sale se agravează și toate membrele îi devin slăbite din cauza pierderii tonusului muscular.

 45. Prin urmare, urina care nu a fost maturată sau îmbătrânită nu trebuie niciodată folosită pentru masarea corpului. Pe de altă parte, o, Zeiță, dacă în acest scop se folosește urină maturată corespunzător, toate realizările sunt la îndemână.

 46. Băind Shivambu și folosindu-l pentru masaj în conformitate cu procedura prescrisă, practicantul este eliberat de îmbătrânire și moarte.

 47. Urina și fecalele celui care bea Shivambu în mod regulat pot conferi aurei o culoare albă. Practicantul care folosește un amestec de Shiro-amrit, rouă și Shivambu pentru a-și masa corpul capătă o mare putere și eliberare de toate bolile.

 48. Yoghinul care își bea propria urină în fiecare dimineață în mod regulat timp de trei ani și abjură alimentele sărate, fierbinți și amare pentru acea perioadă va cuceri pofta și va fi stăpânul dorințelor sale.

 49. Dragă! Cel care este neclintit în practica sa de a lua câteva grame prăjite de jaggery, de a bea Shivambu și de a-și masa corpul cu el timp de șase luni dobândește capacitatea de a vedea clar lucrurile situate la distanțe mari, de a le putea mirosi de la distanțe mari, nu este supus bolilor și corpul lui devine ușor și suplu.

 50. O, iubită a Zeului Suprem! Cel care ia un gram de Piper Longum și un gram de piper negru în fiecare zi și îl urmează cu o băutură de Shivambu, în doar o lună, va dobândi o voce plăcută și va învinge toate bolile corporale.

 51. Practicantul remarcabil care ia în mod regulat ghimbir uscat sub formă de pudră și apoi bea Shivambu, devine excepțional de puternic și capabil de mari fapte. El devine la fel de puternic ca o mie de elefanți și tinerețea lui îi va ispiti până și pe Apsara să-i implore favorurile.

 52. Consoarta lui Shiva! Cel care bea Shivambu după ce a luat Abhaya prăjit și pudră (Haritaki, Terminalia Chebula) reușește să-și purifice întregul corp, corpul său ajunge să semene cu trupurile zeilor și dobândește o stare de spirit veselă.

 53. Iar cel care bea cu tărie Shivambu după ce a luat un amestec din părți egale din pulberile de Amrita, Triphala, Kadu, ghimbir uscat, semințe de chimen și rădăcini de Piper Longum și ține o dietă numai cu orez și lapte, se va dezvolta într-un an. o înțelegere a scripturilor.

 54. Cel care urmează această practică timp de trei ani capătă o mare putere și valoare, devine un adevărat zeu pe Pământ. El devine omniscient, dobândește toate realizările spirituale, poate expune chiar și scripturile și științele pe care nu le-a studiat și toate cele trei lumi îi sunt vizibile.

 55. Practicantul care bea Shivambu cu pulberea celor cinci părți ale plantei Sharapunkha (Devnaal), capătă preeminență în rândul yoghinilor și se bucură de extaz spiritual.

 56. O, Mare Zeiță! Pulberile de ghimbir uscat și zahăr cristal trebuie amestecate cu ghee și miere și luate cu sucul de frunze de Nargundi (Vitex Nirgundo), urmate de o băutură de Shivambu. Dacă acest lucru se face timp de o lună, cineva devine puternic în membre și dobândește un proces fizic incomensurabil. După un an de această practică, cineva se bucură de toate fructele benefice ale Yoga.

 57. Cantități egale de semințe de mare negru și alb trebuie luate cu semințe de Karanj (Pongamia Glabvi) și sucul de frunze de Neem, iar aceasta ar trebui să fie urmată de o băutură de Shivambu. Practicantul care urmează aceste instrucțiuni va atinge în decurs de două săptămâni perfecțiunea corpului.

 58. După ce a băut 1/32 de gram de opiu prăjit pe foc deschis cu Shivambu, înțeleptul se poate bucura de actul sexual după cum și când vrea. Cel care ia această băutură în mod regulat dobândește control complet asupra ejaculării spermei, asupra respirației sale și asupra pasiunilor puternice ale poftei și mâniei; el va putea călători mult timp peste tot pământul. (adică va trăi o viață lungă și activă).

 59. Zeiță! Triphala Choorna amestecat cu Nirgundi (Vitex Nirgundo) și ambele soiuri de turmeric trebuie luate cu Shivambu. Cel care face asta timp de trei luni devine omniscient, capabil să discerne distincții fine și la fel de strălucitor ca un milion de Kamadevas.

 60. Cel care urmează în mod regulat practica de a linge o pastă de Bhringaraj (Eclipta Errecra) și miere și de a bea Shivambu după aceea, în șase luni va putea înșela timpul (deveni eliberat de ravagiile vârstei) și va deveni prevăzător.

 61. Cel care ia în mod regulat o pulbere din scoarța copacului Neem, rădăcinile de Chitraka (Plumago Zeylancia) și rădăcina de Piper Longum cu Shivambu atinge o asemenea eminență spirituală încât merită să fie venerat chiar și de zei.

 62. Rădăcina de Apamarg roșu (Achyranthus Aspara) și rădăcina de Chakramarda (Chenopadium Albium) trebuie băute cu suc de Neem și aceasta ar trebui să fie urmată de o băutură de Shivambu. Cel care face acest lucru în mod regulat va rămâne liber de toate bolile și nu va fi supus efectului bătrâneții precum ridurile sau albirea părului, care va rămâne negru. El va putea parcurge o distanță de zece yojane (125 de kilometri) fără efort. El va putea auzi sunete de la distanțe mari și, astfel, va putea cunoaște evenimentele de la distanță. El va putea ghici gândurile altora și, o, Zeiță! Tinerele de sânge regal, cu fețe rivalizate cu luna în frumusețe, vor fi atrase de el.

 63. Cel care linge un bob din sucul de Kaner alb (Nerium Odorum) și apoi ia o băutură de Shivambu în fiecare zi, va fi eliberat de epilepsie (și tulburări mentale) în decurs de un an.

 64. Sucul de semințe albe de Gunja (Abrus Precatorious), sucul de frunze de Sharapunkha (Devala), semințele pudrate de Chakramarda (Chenopadium Album) și rădăcinile pudrate de Matulung (Mahalung) trebuie luate în cantități egale și umezite cu Shivambu pentru pregătiți o pastă. Această pastă trebuie turnată în pastile de mărimea unui bob de mazăre. Una dintre aceste pastile trebuie luată în fiecare zi, iar Shivambu trebuie luată după aceea. Dacă această practică este continuată timp de o lună, practicantul, preeminent în rândul yoghinilor, va realiza o astfel de purificare a corpului său, încât să-l elibereze de toate bolile.

 65. Semințele pulbere de Karanja (Pongamia Glabra), guma arborelui Banian (Ficus Bengalensis) și puțin opiu trebuie amestecate și lins în fiecare dimineață, iar aceasta ar trebui să fie urmată de o băutură de Shivambu. Yoghinul care urmează această practică va dobândi în șase luni tinerețea unui băiat de șaisprezece ani. El poate deveni invizibil atunci când alege și poate deveni vizibil după dorința lui.

 66. Sucul din frunzele de Kavali trebuie amestecat cu sucul frunzelor de Bhringaraj și luat cu miere, zahăr cristal și ghee. Amestecul este ca o pastă groasă și trebuie lins. Cel care ia acest amestec în mod regulat va fi eliberat de semnele bătrâneții, iar părul său va rămâne negru.

 67. Semințele de muștar alb și turmericul amestecate cu ambele tipuri de semințe de chimen trebuie pudrate și luate în mod regulat. Acest lucru îl va elibera pe unul de toate semnele bătrâneții într-o lună.

 68. Semințele de tobe, Jatamansi și muștar alb trebuie pudrate amestecate cu miere și ghee. Acest lucru ar trebui luat în mod regulat. Această practică face ca corpul cuiva să devină la fel de frumos ca cel al semi-zeilor cunoscuți sub numele de Gandharva.

 69. Kalanemi (Guggul) și Bhargika (Clerodendron Serrotum) ar trebui să fie pudrate și transformate într-o pastă prin amestecare cu unt. Dacă acest lucru este luat în mod regulat cu Shivambu, practicantul dobândește o personalitate plăcută.

 70. Varietatea de mușchi cunoscută sub numele de Jalakesar și semințele de Sapindus Laurifolius trebuie pudrate și amestecate cu Shivambu. Cel care ia acest amestec în mod regulat dobândește personalitatea fermecătoare a faimosului rege Udayan, regele Vatsas, și nu va fi supus procesului de îmbătrânire.

 71. Zeiță, dacă Yoghinul îl ia pe Nasya (își curăță căile nazale) cu Shivambu în fiecare dimineață, el va fi vindecat de toate bolile cauzate de excesul de oricare sau toate cele trei umori Kapha (Flegmă), Vaata (Aer) și Pitta ( Bilă). Ii va fi stimulat pofta de mancare si daca corpul ii este slab, acesta va fi foarte intarit.

 72. Dacă practicantul sistemului își masează corpul de trei ori în timpul zilei și de trei ori în timpul nopții cu Shivambu, îi va fi conferită longevitatea.

 73. Dacă își masează corpul cu Shivambu de trei ori în fiecare perioadă a unei zile și a unei nopți (24 de ore) va fi puternic în corpul său și în toate articulațiile corpului, va fi constant într-o stare de fericire extatică, el va avea mereu sentimente prietenoase pentru toți și corpul lui va străluci cu un luciu auriu.

 74. Chiar dacă bea Shivambu doar o dată pe zi și își masează corpul cu el o dată pe zi, devine capabil de mari eforturi. Dacă această practică este urmată timp de trei ani, corpul lui va căpăta strălucire, va deveni maestru al tuturor artelor și științelor, va dobândi veridicitatea și fericirea vorbirii și va trăi atâta timp cât luna și stelele vor continua să existe. .

 75. Parvati! În timpul primăverii, Haritaki pudră (Terminalia Chebula) trebuie luat cu miere; și ghimbir uscat sub formă de pudră similare trebuie luate cu miere. Aceasta ar trebui să fie urmată de  acțiunea de a bea de Shivambu. Această practică va elibera cu siguranță una dintre cele douăzeci de tulburări cauzate de excesul de Kapha (Flegmă) patruzeci de tulburări cauzate de excesul de Pitta (bilea) și optzeci de tulburări cauzate de excesul de Vata (aer).

 76. Și o, Mare Zeiță, alimentele amare și înțepătoare ar trebui evitate în timpul primăverii. Acest lucru va asigura hrănirea și dezvoltarea corespunzătoare a tuturor membrelor.

 77. Cel care urmează în mod regulat practica de a linge o pastă de Bhringaraj (Eclipta Errecra) și miere și de a bea Shivambu după aceea, în șase luni va putea înșela timpul (deveni eliberat de ravagiile vârstei) și va deveni prevăzător.

 78. Mare Zeiță! În timpul verii, cantități egale de Haritaki pudră (Terminalia Chebula) și peepar (Piper Longum) trebuie luate împreună cu Jaggery și aceasta ar trebui să fie urmată de o băutură de Shivambu. Aceasta va readuce corpul la starea sa normală, va vindeca toate bolile, va conferi acuitate vizuală și ușurință corpului și va conferi practicantului capacitatea de a călători prin aer.

 79. În timpul sezonului ploios (în jurul lunii iulie-august), Haritaki pudră (Terminalia Chebula) ar trebui să fie luată cu rădăcini pudrate de peeper (Piper Longum) și sare Saindhav. După aceea, Shivambu ar trebui să fie beat. Yoghinul care urmează această practică se va elibera de boli și corpul său va deveni strălucitor. Dacă ia praful împreună cu laptele, el nu va fi consumat și nici măcar atins de foc.

 80. În timpul sezonului Sharad (septembrie-octombrie) ar trebui luate fructe pudră de Haritaki (Terminalia Chebula) pudră de Terminalia Belavica și zahăr pudră de cristal amestecate împreună și apoi o băutură de Shivambu. Această practică va purifica corpul, îl va elibera de boli și va conferi capacitatea de mișcare foarte rapidă pe pământ. Și o, consoartă a șefului dintre zei, toate realizările conferite de Yoga vor fi dobândite într-o perioadă foarte scurtă.

 81. În timpul sezonului Hemanta (noiembrie-decembrie) pudră de ghimbir uscat, pudră de anvla (fructul Phylonthus Embica) și pudră de Haritaki (Terminalia Chebula) trebuie amestecate împreună și luate înainte de a bea Shivambu. Yoghinul care urmează această practică devine eliberat de toate bolile, toate tulburările rezultate din anomalii ale fluidelor corporale sunt corectate, claritatea vederii de vorbire fericită îmbunătățită și cunoștințele tuturor științelor sunt dobândite fără niciun efort.

 82. În timpul sezonului Shishir (ianuarie-februarie), înainte de a bea Shivambu, trebuie să luați pulbere amestecată de rădăcini de peepar (Piper Longum), Haritaki (Terminalia Chebula) și ghimbir uscat. Aceasta purifică corpul, conferă puterea a o sută de elefanți și previne ravagiile bătrâneții. Practicantul devine omniscient și obiectul de afecțiune al tuturor entităților vii.

 83. Zeiță, în timpul perioadei de ingerare regulată a Shivambu, trebuie să renunți cu atenție la următoarele: Legume constând fie din frunze, fie din flori, grame și leguminoase precum Kodra, grame de cai, linte, grame negre etc. cereale care sunt susceptibile de a provoca flatulență , alimente înțepătoare, ascuțite, amare, sărate și acre actul sexual. Evitarea tuturor acestor lucruri va ajuta la succesul practicii yoghine. Orice relaxare a acestei abstinențe este de natură să provoace rău.

 84. Dragă! Ți-am expus sistemul terapeutic numit Shivambu Kalpa. Aceasta este o cunoaștere secretă care trebuie păzită cu atenție. Nu ar trebui să fie împărtășit tuturor (ci numai celor care merită.) ”

 85. Aici se încheie discuția despre Shivambu Kalpa Vidhi, așa cum este expusă în Damar Tantra.

"Urina umană este de bază, amară și ușoară. Distruge bolile oculare, face corpul puternic, îmbunătățește digestia și distruge tusea și răceala." – Harit (capitolul 1 despre urină)


Bea apă din propria cisterna, țâșnind apă din propria fântână. ”– (Proverbele Bibliei 5:15)

S-ar putea sa-ti placa si ..

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross