Abheda Yoga Academy > ABHEDA YOGA - CALEA INIMII  > Trezirea sufletului – Jivatma

Trezirea sufletului – Jivatma

 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0727.531.412
 • Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • Un nou curs - ABHEDA Yoga pentru copii. DETALII ȘI ÎNSCRIERE
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................ARTICOLUL....................

  Omul are trei nivele de identificare:
  – eul superior – Sinele suprem nemuritor Atman
  – eul intermediar – sufletul cel viu sau jivatma
  – eul inferior sau ego-ul – ahamkara.

  TREZIREA SUFLETULUI ESTE INCEPUTUL INTEGRĂRII ÎN SINELE NEMURITOR ATMAN ORI ANTICAMERA ADEVĂRATEI DESĂVÂRȘIRI INTERIOARE.

  Este reflexia Sinelui ATMAN in fiinta umana obisnuita, limitata. Adica nu este inca Realitatea, dar, cu toate astea, la fel ca imaginea unui obiect reflectata intr-o oglinda, desi noi nu il putem atinge, el pare pentru noi la fel de complex, de complet si de real ca si Sinele insusi.

  Dar cine sau ce este Sinele?

  Suntem NOI INSINE, fiinta care priveste din spatele ochilor nostrii si altor organe de simt, este scanteia divina din noi si, dupa unele acceptiuni pe care noi le consideram foarte adevarate, este chiar Dumnezeu manifestat in noi.

  Si ce daca e asa…?
  Avem nevoie de trezirea sufletului sau este ceva de care sa se preocupe doar oamenii cu inclinatii de studiu, metafizice, filozofice sau religioase?

  Trezirea este importanta pentru fiecare dintre noi fiindca este, fara ca multi dintre noi sa stie, viata insasi (multi oameni nu isi mai dau seama cat de mult s-au “automatizat” in gandire, in reactii, in intelegere) si este, mai ales, sursa tuturor trairilor autentice.

  Ca sa va putem sugera mai mult, ei bine, ganditi-va ca
  nevoia de a iubi si a fi iubiti,
  nevoia de Dumnezeu, de spiritualitate, de a cauta esenta si sensul vietii,
  nevoia de transformare si de cunoastere de Sine,
  dorinta de a face bine si de a ajuta pe ceilalti,
  nevoia de cultura,
  de a vedea un spectacol, o piesa de teatru,
  de a avea o iesire in natura sau un concediu la mare,
  nevoia de a schimba un serviciu dificil, repetitiv, abrutizant cu ceva mai viu, mai normal, mai curat, sau intr-un colectiv mai “luminos”,

  sunt impusuri care vin din profunzimile noastre
  si toate au ca sursa sufletul.

  DECI TREZIREA SUFLETULUI DA ASTFEL DE NEVOI SI ALTELE MAI INALTE SI TOT EA DA SI REZOLVAREA.

   

  Prin trezire accedem la stari intense,
  (e adevarat, nu numai de bucurie, poate și de suferinta- de data asta, profund transformatoare) si chiar la bucurii si satisfactii pe care altfel le puteam obtine greu si doar in functie de ceva exterior (o petrecere, un spectacol etc).

   

  Trezirea sufletului se manifesta ca un inceput al iluminarii sau chiar ca o iluminare.

  Este o stare in care te simti viu, intelept, intelegator si flexibil, in care intelegi usor si “cantaresti” cu usurinta probleme, fapte si situatii din indiferent ce domeniu, fiindca te simti ghidat interior de o forta care atunci cand o o simti face ca toate aspectele mentionate sa fie usor de realizat, ca cel mai firesc lucru din lume.
  Simti adevarul in legatura cu un lucru chiar inainte de a te informa si si a judeca in profunzime, esti greu de indus in eroare iar atunci cand , totusi, aceasta are loc, gasesti cu usurinta drumul cel bun.

  Fiinta care are sufletul trezit este creativa, responsabila, inteleapta si, mai ales, are o mare putere de a iubi.
  Ceea ce este important, fiindca daca intelegem ca este bine si dorim sa avem o mai mare putere de a iubi, acesta nu se realizeaza doar prin simpla vointa decat intr-o anumita masura, dincolo de care ne este greu sa trecem.

  Starea de genialitate nu este departe iar pentru unele fiinte umane este chiar usor de atins atunci cand au sufletul trezit.

  Acharya Leonard

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...

No Comments

Your comment...NameE-mail

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.