Trailanga Swami - despre puterile paranormale

Amrita Devi10/06/2021

RADIO OM BUN
un radio pentru suflet, minte si spirit

Acum citim articolul
„ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” Acharya Leonard

Trailanga Swami a fost un sfânt indian din Benares

recunoscut ca un Avadhuta -

o persoană care a atins un stadiu al dezvoltării lor spirituale în care se află dincolo de preocupările lumești.

„Cei care uită propria natură, esența lor dumnezeiască, uită puterea din ei înșiși. Natura noastră reală este cel mai adesea greșit înțeleasă de alții. Ei preferă să creadă într-un miracol al supranaturalului, decât în ​​puterea interioară a puterilor pe care le posedăm cu toții ”.

S-a remarcat prin puterile sale paranormale deosebite

Trailanga Swami, cunoscut și cu numele de Shivarama, a fost renumit pentru realizările sale spirituale excepționale și pentru puterile paranormale deosebite care s-au evidențiat ca urmare a nivelului său spiritual deosebit.

El a dus o viață lungă de 300 de ani și obișnuia să mănânce foarte rar, deși avea peste 140 kg. De asemenea, a dovedit capacitatea de a manca până și otrăvuri fără a fi afectat în nici un fel.

Putea să citească gândurile oamenilor ca pe o carte deschisă.

Datorită capacităților sale, el era căutat de mulți oameni care veneau să îi ajute cu diversele lor probleme.

Despre miracolele sale au rămas însemnări care atestă aceste fapte. În "Autobiografia unui yoghin", Yogananda povestește despre momentele în care Trailangaji ar fi fost închis într-o închisoare și apoi, după un timp, a fost văzut mergând de-a lungul  unui acoperiș. Au fost mai multe situații în care a fost văzut cum dispare și apare în alt loc. La fel cum deseori era văzut stând pe apă sau scufundandu-se în adâncuri, unde stătea ore în șir în meditație.

Se crede că a fost o încarnare a lui Shiva.

Viața sa

S-a născut în satul Andhra Pradesh în jurul anului 1529 după unele surse, iar după ale surse în 1607, într-o familie în care părinții săi, Narashingha Roa și Vidyavati Devi, erau mari adoratori ai lui Shiva.

Era văzut ca un copil lipsit de griji, care se plimba adesea gol pe malurile Gangelui.

După moartea părinților săi a urmat o practică spirituală asiduă timp de 20 de ani.

În anul 1737 se stabilește în Varnasi și părăsit corpul fizic în Decembrie 1887.

O lecție despre valoarea capacităților paranormale

Deși el a dovedit că posedă capacități paranormale deosebite, a fost un moment în care a atras atenția asupra faptului că nu acestea sunt importante, ci  dimpotrivă ele pot fi capcane în calea evoluției spirituale.

Aceasta s-a întâmplat într-o zi în care Trailanga Swami stătea de vorbă cu un discipol în Ashramul său din Benares.

În Ashram se afla o statuie de marmură în mărime naturală a lui Swami și alături de aceasta o statuie a lui Kali.

La un momentdat statuia lui Kali a prins viață și a intrat în camera în care cei doi stăteau de vorbă. A stat puțin, apoi a ieșit și s-a întors la locul ei, devenind din nou din piatră.

Discipolul a fost foarte impresionat de această experiență. Însă, Trailangai l- a întrebat pur și simplu:

"Ce ai acum?"

Prin aceasta a vrut să întrebe de fapt ce i-a adus această experiență, dorind să sublinieze că acest eveniment nu l-a ajutat să fie mai înțelept, mai profund sau să determine schimbări semnificative în viața lui.

Prin urmare, ceea ce este important este să avem o permanentă raportare la Sine, ceea ce ne oferă adevărate valori și virtuții spirituale. Putem fi astfel în permanență în contact cu sacrul și să îl manifestăm în viața noastră în tot ceea ce facem, să fim stabili și detașați, să simțim care sunt acțiunile integrate, să putem manifesta empatie și compasiune și, în cele din urmă, să ne simțim liberi, fericiți, nelimitați.

Capacitățile paranormale de multe ori, din păcate, ne seduc cu mirajul lor și ne pot îndepărta de adevăratele valori spirituale. E posibil să apară semințele trufiei, chiar o amplificare semnificativă a ego-ului care să ducă la căderea spirituală.

 

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
Top magnifiercross