Si viata continua… (film artistic)

Dupa filmul de succes „Nosso Lar”, brazilienii ecranizeaza o alta carte scrisa de mediumul Chico Xavier si dictata de spiritul Andre Luiz. „SI VIATA CONTINUA” analizeaza increngatura de legaturi karmice, stari afective puternice si fapte imorale in care sunt prinsi membri a doua familii. Personajele principale sunt Evelina si Ernesto, rapusi aproape simultan de aceeasi boala necrutatoare. Se regasesc in lumea spiritelor, unde se familiarizeaza cu noile realitati subtile, isi reconsidera viata petrecuta in trup uman si inteleg complexitatea relatiilor karmice dintre rudele si prietenii ramasi in lumea celor vii. Cele doua spirite incearca sa-i ajute pe cei dragi, cu sfaturi binevoitoare si invata sa-si invinga pornirile sentimentale nepotrivite, preluate din viata lor terestra, abia incheiata. In final, intelepciunea divina decide inchiderea conturilor karmice, intr-un mod surprinzator: uciderea si ura sunt compensate prin nastere si iubire de prunci.

Un amendament la doctrina spiritista: odata ce spiritul isi recapata amintirea vietilor anterioare, el nu se va mai identifica exclusiv cu personajul ultimei vieti abia incheiate, ci isi va redobandi personalitatea universala. Deci, spiritul nu este chiar aceeasi persoana cu omul!

Personajele sunt inspirate din realitate. Merita sa meditam la adevarurile spirituale desprinse din film si sa ne autoexaminam gandurile si comportamentul, pentru a evita greselile comise de eroii peliculei. Ideea principala este ca viata continua si dupa moarte, plina de entuziasm, sperante, dar si eforturi, realizari, in toate planurile Vietii Cosmice, urmand Legile lui Dumnezeu, dintre care cea mai dura este Legea Karmei (a cauzei si efectului).

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top