Remedii ayurvedice antiCOVID în India

Produsele se pot cumpăra de pe internet !

…………………………………………………

Guvernul Indiei a lansat

„Protocolul Național de Management Clinic bazat pe Ayurveda și Yoga pentru managementul Covid 19”,

pregătit de grupul de lucru național în consens cu diferite comitete de experți.

O echipă interdisciplinară de cercetare și dezvoltare Ayush a fost formată de Ministerul Ayush pentru reprezentarea Consiliului Indian de Cercetare Medicală (ICMR), a Institutului All India de Științe Medicale (AIIMS), a Consiliului Cercetării Științifice și Industriale (CSIR)) Departamentul de Biotehnologie (DBT) ș instituțiile Ayush.

Grupul de lucru interdisciplinar Ayush C&D a conceput și formulat protocoale de cercetare clinică pentru studii profilactice și intervenții suplimentare în Covid 19 cazuri pozitive pentru studierea a patru intervenții diferite și anume:

  • Yashtimadhu,
  • Ashwagandha,
  • Guduchi + Pippali și
  • o formulare pe bază de mai multe plante – AYUSH-64.

AYUSH-64 și Kabasur Kudineer au fost identificate pentru tratamentul cu Covid-19.

Rezultatele cercetării studiilor clinice au ilustrat eficacitatea AYUSH-64 în tratarea cazurilor asimptomatice și ușoare ca fiind independente și pentru gestionarea Covid 19 ușoară și moderată ca adjuvant la îngrijirea standard.

AYUSH-64 a arătat o îmbunătățire semnificativă a recuperării clinice ca tratament adjuvant la Standard Care.

Mai mult, Kabasur Kudineer, un preparat siddha, a fost, de asemenea, utilizat în studiile clinice pentru studierea eficacității la pacienții cu Covid-19 de către Consiliul Central pentru Cercetare din Siddha (CCRS) din cadrul Ministerului Ayush.

Acest lucru s-a dovedit util în tratamentul infecției ușoare până la moderate cu Covid 19.

Pentru a oferi avantajul maxim al sistemelor de medicină Ayush, a fost inițiată o campanie la nivel național pentru distribuirea AYUSH-64 și Kabasura Kudineer prin Institutele Naționale și Consiliile de Cercetare din cadrul Ministerului Ayush din toată țara.

Ministerul a emis ordine către toate autoritățile de autorizare Ayush a statelor / controlorii de medicamente și comitetele de experți de acolo pentru a permite producătorilor autorizați pentru AYUSH-64 aflate sub jurisdicția lor să includă noi indicații ale AYUSH-64.

Acest lucru este destinat reutilizării ca o intervenție pentru gestionarea Covid 19 asimptomatică, ușoară până la moderată, pe lângă indicațiile existente și pentru a grăbi procesul de acordare a licențelor / aprobării unor astfel de cereri pentru fabricarea medicamentului AYUSH-64, cu condiția ca sunt îndeplinite standardele prescrise și prevederile relevante din Regulamentul privind medicamentele și produsele cosmetice, 1945.

Până în prezent, 37 de unități de producție din 11 state au fost transferate către tehnologia AYUSH-64 de către CCRAS prin intermediul National Research Development Corporation (NRDC).

Ministerul din Ayush a format un Comitet de Revizuire Tehnică Interdisciplinară (ITRC) pentru Covid 19. Acesta este în scopul examinării cererilor / revendicărilor privind brevetele și brevetate (P&P) ASU & H medicamente / ASU clasice și

Medicamentele H cu indicație nouă sau reutilizarea medicamentelor licențiate P&P, ASU & H pentru Covid 19, transmise de autoritățile de stat / persoane fizice menționate de Secția de politici în domeniul drogurilor din Ministerul Ayush.

Până în prezent, următoarele cereri au fost aprobate în ITRC cu privire la revendicările Covid 19: –

Tableta Divya Coronil a Patanjali Research Foundation Trust, Haridwar, Uttarakhand – recomandată ca măsură de sprijin în gestionarea Covid 19 fără a pretinde vindecare.

Tableta Clevira de M / s Apex Laboratories Private Ltd., Tamilnadu a fost recomandată ca măsură de sprijin pentru starea ușoară până la moderată Covid 19.

Kabasura Kudineer din Sri Sri Tattva, Sriveda Sattva Pvt. Ltd. Bangalore a fost recomandată ca o intervenție pentru prevenire și simptome ușoare până la moderate ale Covid 19.

Conform cererilor primite de la guvernele de stat / UT privind utilizarea fondurilor Misiunii Naționale Ayush (NAM) pentru achiziționarea de medicamente, inclusiv medicamentul AYUSH-64, în contextul pandemiei Covid 19, o sumă de Rs. 2271.551 Lakh a fost aprobat de Ministerul Ayush.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top