Puterea vindecătoare a apei

Creierul are în componența sa 90% apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare. De asemenea, neurotransmițătorii – responsabili de transmiterea acestor mesaje – contin tot 90 la sută apă. Este de înteles de ce, când nu bem apă, nu mai simțim cu timpul senzația de sete. Neurotransmițătorii deshidratați nu mai transmit corect mesajul “mi-e sete”, așa încât setea începe să mistuie corpul, încep durerile (și ele semnale de deshidratare) și patologia multor organe. Celulele corpului nostru nu se ating între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca și nervii.

 Când apa din corp este murdară, ce se intâmplă? Celulele comunică printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei și alt tip de apă în afara ei. Schimbul între acestea purifică celula și o ajută să funcționeze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică. Când membrana unei celule nu este bine hidratată, corpul declanșează un mecanism de urgență, ca formă de apărare și de hidratare. Corpul se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbracă într-o peliculă protectoare, ca o crema, care impiedică uscarea. Ce este aceasta peliculă? Surpriză. Este colesterol. Corpul nostru se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, în 90 la suta din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de ut apă corect, ceea ce înseamnă ca în 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratării. Studiile făcute pe celulele canceroase au aratat că acestea nu mai comunică între ele.

Celulele deshidratate se află într-un fel de sferă întunecată, după care devin mutante și se ajunge la cancer. Sarea este foarte importantă pentru organism, pentru că aceasta efectuează schimbul la nivel celular; apa merge în celulă și în afara ei cu ajutorul sării. Aceasta inseamna ca a bea apă și a avea saruri naturale în organism este vital pentru sănătatea celulară. Pentru a se hidrata, sângele trage apă din organele vitale.

Ce se întamplă la nivelul sistemului digestiv dacă nu bem apă inainte de masa (o cană, cu o jumătate de ora înainte de masă)? Nu trebuie să bem apă în timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv, iar sângele este compus 80 la sută din apă. Sângele trebuie să absoarbă tot soiul de componente vitale pentru sănătatea sa. Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă. Altfel, sângele se ingroașă și de aceea, pentru a se hidrata trage apă din organele vitale. Remarcăm, așadar, că în organismul nostru fiecare celulă, fiecare componentă “luptă” pentru a-și întreține viața proprie, ceea ce face ca, în ultimă instanță, să conducă spre viața întregului organism. Sângele nu face excepție de la acest principiu, așa încât – iată – vedem de ce este atât de important să bem apă cu o jumatate de oră înainte de masă. Sângele nu va mai extrage apă din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va rămâne sănătos.

Cercetările efectuate arată că 90% din durerile de stomac sunt cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscări greoaie sau cei “cu fața împietrită” au o proastă funcționare a nervilor, cauzată de lipsa apei în corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Când cartilagiul este deshidratat, începe să pocnească. Oasele au nevoie de apă în aceeastă măsură și multe dintre durerile de oase, precum și sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare. Ce se întâmplă când luăm un calmant pentru dureri sau când avem un șoc? Luăm calmantul cu apă și ni se dă apă cand suntem în stare de șoc. De fapt, cand iei un calmant pentru durere, ceea ce calmează durerea este apa, nu calmantul. 90 la sută din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: “Te rog, am nevoie de apă!”. Studiile arată că tensiunea arterială mare, problemele legate de vasele de sânge sunt cauzate de lipsa apei din corp.

Organismul uman este construit din apă în proporție de peste 70% per total, dar multe dintre organele noastre, precum este creierul, au o componenta numita “apă” în proportie de 90 la sută. Cand nu bem suficientă apă, neurotransmitatorii (compusi din apă în proportie de 90 la suta) nu mai pot transmite corect mesajul “mi-e sete”. Organele corpului nostru se deshidratează, apar durerile localizate la diferite organe, luăm medicamente și nu știm că primul tratament de care avem nevoie este chiar… APA“Majoritatea bolilor sunt cauzate de deshidratare”, au concluzionat studiile efectuate de către un doctor german, care a și scris cartea “Nu ești bolnav, ți-e doar sete“.

Deci, ce ar trebui să facem:
1) Beți între 2 și 3 litri de apă plată zilnic.
2) Beți o cană cu apă cu o jumătate de oră înainte de masă.
3) Nu beți apă în timpul mesei și nu beți apă imediat dupa masă, dar beți în total cel putin doi litri de apă purificată zilnic.

Sursa, http://suntsanatos.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top