Creierul are în componenţa sa 90% apă, ceea ce explică într-un fel capacitatea acestuia de a transmite mesajele catre toate organele cu viteze uluitoare. De asemenea, neurotransmiţătorii – responsabili de transmiterea acestor mesaje – contin tot 90 la sută apă. Este de înteles de ce, când nu bem apă, nu mai simţim cu timpul senzaţia de sete. Neurotransmiţătorii deshidrataţi nu mai transmit corect mesajul „mi-e sete”, aşa încât setea începe să mistuie corpul, încep durerile (şi ele semnale de deshidratare) şi patologia multor organe. Celulele corpului nostru nu se ating între ele, pentru că înoată în apă, la fel ca şi nervii.

 Când apa din corp este murdară, ce se intâmplă? Celulele comunică printr-un sistem de tip bio-laser. Există un tip de apă în interiorul celulei şi alt tip de apă în afara ei. Schimbul între acestea purifică celula şi o ajută să funcţioneze corect. Dacă nu bem apă regulat, celulele se intoxică. Când membrana unei celule nu este bine hidratată, corpul declanşează un mecanism de urgenţă, ca formă de apărare şi de hidratare. Corpul se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Membrana se imbracă într-o peliculă protectoare, ca o crema, care impiedică uscarea. Ce este aceasta peliculă? Surpriză. Este colesterol. Corpul nostru se protejează de deshidratare cu ajutorul colesterolului. Studiile efectuate au aratat ca, în 90 la suta din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de ut apă corect, ceea ce înseamnă ca în 90% din cazuri colesterolul este crescut din cauza deshidratării. Studiile făcute pe celulele canceroase au aratat că acestea nu mai comunică între ele.

Celulele deshidratate se află într-un fel de sferă întunecată, după care devin mutante şi se ajunge la cancer. Sarea este foarte importantă pentru organism, pentru că aceasta efectuează schimbul la nivel celular; apa merge în celulă şi în afara ei cu ajutorul sării. Aceasta inseamna ca a bea apă şi a avea saruri naturale în organism este vital pentru sănătatea celulară. Pentru a se hidrata, sângele trage apă din organele vitale.

Ce se întamplă la nivelul sistemului digestiv dacă nu bem apă inainte de masa (o cană, cu o jumătate de ora înainte de masă)? Nu trebuie să bem apă în timpul mesei. Corpul nostru are nevoie de sânge pentru a efectua procesul digestiv, iar sângele este compus 80 la sută din apă. Sângele trebuie să absoarbă tot soiul de componente vitale pentru sănătatea sa. Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă. Altfel, sângele se ingroaşă şi de aceea, pentru a se hidrata trage apă din organele vitale. Remarcăm, aşadar, că în organismul nostru fiecare celulă, fiecare componentă „luptă” pentru a-şi întreţine viaţa proprie, ceea ce face ca, în ultimă instanţă, să conducă spre viaţa întregului organism. Sângele nu face excepţie de la acest principiu, aşa încât – iată – vedem de ce este atât de important să bem apă cu o jumatate de oră înainte de masă. Sângele nu va mai extrage apă din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie, iar corpul va rămâne sănătos.

Cercetările efectuate arată că 90% din durerile de stomac sunt cauzate de deshidratare. Oamenii care au miscări greoaie sau cei „cu faţa împietrită” au o proastă funcţionare a nervilor, cauzată de lipsa apei în corp. La nivelul cartilagiilor, componenta apei este de 90%. Când cartilagiul este deshidratat, începe să pocnească. Oasele au nevoie de apă în aceeastă măsură şi multe dintre durerile de oase, precum şi sindromul de alunecare al discului lombar sunt cauzate de deshidratare. Ce se întâmplă când luăm un calmant pentru dureri sau când avem un şoc? Luăm calmantul cu apă şi ni se dă apă cand suntem în stare de şoc. De fapt, cand iei un calmant pentru durere, ceea ce calmează durerea este apa, nu calmantul. 90 la sută din durerile din corpul nostru sunt semnale prin care corpul spune: „Te rog, am nevoie de apă!”. Studiile arată că tensiunea arterială mare, problemele legate de vasele de sânge sunt cauzate de lipsa apei din corp.

Organismul uman este construit din apă în proporţie de peste 70% per total, dar multe dintre organele noastre, precum este creierul, au o componenta numita „apă” în proportie de 90 la sută. Cand nu bem suficientă apă, neurotransmitatorii (compusi din apă în proportie de 90 la suta) nu mai pot transmite corect mesajul „mi-e sete”. Organele corpului nostru se deshidratează, apar durerile localizate la diferite organe, luăm medicamente şi nu ştim că primul tratament de care avem nevoie este chiar… APA„Majoritatea bolilor sunt cauzate de deshidratare”, au concluzionat studiile efectuate de către un doctor german, care a şi scris cartea „Nu eşti bolnav, ţi-e doar sete„.

Deci, ce ar trebui să facem:
1) Beţi între 2 şi 3 litri de apă plată zilnic.
2) Beţi o cană cu apă cu o jumătate de oră înainte de masă.
3) Nu beţi apă în timpul mesei şi nu beţi apă imediat dupa masă, dar beţi în total cel putin doi litri de apă purificată zilnic.

Sursa, http://suntsanatos.ro