„Hai să îmi dedic viața ajutorării celorlalți!”

FII BUN, DAR, FII BUN LA CEVA!

Este necesar sa conștientizezi necesitatea propriei evolutii spirituale, pentru a-i putea ajuta eficient pe ceilalti.
Practic, lucrezi spiritual, in primul rand pentru tine. Fiecare dintre noi (chiar dacă ignorăm asta) avem o raspundere referitoare la imensul numar de fiinte care trebuie ajutate. Pe masura ce acest progres are loc, vei găsi căi (mai mult sau mai putin eficiente) prin care acest progres sa se transpuna in ajutorarea celorlati.

În mod obișnuit, doctrina altruismului -“hai sa imi dedic viata ajutorarii celorlalti” nu este suficienta, chiar daca poate aduce unele rezultate.

Boddhisattva – o perspectivă a „Omului Bun” care a trecut testul timpului

Perspectiva boddhisattva este foarte speciala și, probabil, cea mai corectă. Ea include faptul ca nu ii poti ajuta pe altii prea mult daca nu te ajuti mai intai pe tine.
Un orb nu poate conduce sau ajuta un alt orb decat foarte putin.

Boddhisattva-șii sunt fiinte spirituale exemplare, care realizeaza antrenamentul lor spiritual nu pentru propriul lor bine, ci pentru binele tuturor fiintelor din Univers.

MAI MULTE despre PRACTICILE BODDHISATTVA aici

Astfel ei urmaresc sa se transforme spiritual, in primul rand pe ei. Daca ei nu se transforma, nu vor putea ajuta pe nimeni sa se transforme.

În acelasi timp, ei realizeaza eforturi spirituale de ajutorare a celorlalti si de antrenare a lor intr-o spirala ascendenta de evolutie spirituala tot mai accelerata. Ei fac aceasta, insa, in deplin respect si iubire a tuturor fiintelor din Univers.

Ei jura că

nu vor realiza pasul final de dobândire a Supremei Perfecțiuni, a Eliberării spirituale, chiar și atunci când le va fi foarte ușor să îl realizeze, decat atunci când toate ființele din Univers se vor fi eliberat deja.

Astfel orice efort spiritual realizat de ei este, chiar si el, complet golit de orice urma de egoism.

Dacă ti-a trecut prin minte măcar o dată ideea “Hai sa imi dedic viata ajutorării celorlalți!” –  găsește o idee care ar putea face lumea mai bună și pune-o în practică!

 

 Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top