Într-o buna zi, măgarul unui țăran căzu într-o fântână.
Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce țăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, țăranul hotarî că măgarul și-așa era bătrân, iar că fântâna, oricum secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata. Si ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanii. Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepu sa arunce de zor pamant inauntrul fantanii.
Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, dupa cateva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu.Taranul privi in adancul fantanii si ramase uluit de ce vazu. Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui.
In curind, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanii, sari peste ghizduri si iesi frematand…

In timp ce altii cad la pamant, tantricul se ridica tocmai cu ajutorul pamantului…

Solutia este chiar in problema.

Viata va arunca poate si peste tine cu pamant si cu tot felul de greutati… Secretul pentru a iesi din fantana este sa te scuturi de acest pamant si sa-l folosesti pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutatile noastre este o ocazie pentru un pas in sus. Putem iesi din adancurile cele mai profunde daca nu ne dam batuti. Foloseste pamantul pe care viata ti-l arunca peste tine ca sa mergi inainte.
Aminteste-ti de cele 5 reguli pentru a fi fericit:

  1. Curata-ti inima de ura, frica, egoism.
  2. Scuteste-ti mintea de preocupari inutile.
  3. Simplifica-ti viata si fa-o mai frumoasa.
  4. Daruieste mai mult si asteapta mai putin.
  5. Iubeste mai mult si… scutura-te de pamant, pentru ca in viata asta, tu trebuie sa fii solutia, nu problema.

O solutie posibila pentru a invata cum sa te folosesti de „pamant” pentru a te ridica, in acelasi timp in care altii cad tocmai datorita „pamantului”….

vino la cursurile de trezire a sufletului si cunoastere de Sine organizate de Abheda Yoga. 🙂