Pățania măgarului bătrân

Pățania măgarului

În cele ce urmează, pățania măgarului bătrân ne va îmbogăți cu o minunată comoară a înțelepciunii.

„Într-o bună zi, măgarul unui țăran căzu într-o fântână.
Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore întregi, în timp ce țăranul căuta să vadă ce e de făcut. Până la urmă, țăranul hotarî că măgarul și-așa era bătrân, iar că fântâna, oricum secată, tot trebuia să fie acoperită odată și-odată. Și că nu mai merita osteneala de a-l scoate pe măgar din adâncul fântânii. Așa că țăranul își chema vecinii, că să-i dea o mână de ajutor. Fiecare dintre ei apucă câte o lopată și începu să arunce de zor pământ înăuntrul fântânii.
Măgarul pricepu de îndată ce i se pregătea și se puse și mai abitir pe zbierat. Dar, spre mirarea tuturor, după câteva lopeți bune de pământ, măgarul se potoli și tăcu. Țăranul privi în adâncul fântânii și ramase uluit de ce văzu. Cu fiecare lopată de pământ, măgarul cel bătrân făcea ceva neașteptat: se scutura de pământ și pășea deasupra lui.
În curînd, toată lumea fu martoră cu surprindere cum măgarul, ajuns până la gura fântânii, sări peste ghizduri și ieși fremătând…”

În timp ce alții cad la pământ, tantricul se ridică tocmai cu ajutorul pământului…

Soluția este chiar în problemă

Viața va arunca poate și peste tine cu pământ și cu tot felul de greutăți… Secretul pentru a ieși din fântână este să te scuturi de acest pământ și să-l folosești pentru a urca un pas mai sus. Fiecare din greutățile noastre este o ocazie pentru un pas în sus. Putem ieși din adâncurile cele mai profunde dacă nu ne dăm bătuți. Folosește pământul pe care viața ți-l aruncă peste tine că să mergi înainte.

Amintește-ți de cele 5 reguli pentru a fi fericit:

  1. Curăță-ți inima de ură, frică, egoism.
  2. Scutește-ți mintea de preocupări inutile.
  3. Simplifică-ți viața și fă-o mai frumoasă.
  4. Dăruiește mai mult și așteaptă mai puțin.
  5. Iubește mai mult și… scutură-te de pământ, pentru că în viață asta, tu trebuie să fii soluția, nu problema.

O soluție posibilă pentru a învăța cum să te folosești de „pământ” pentru a te ridica, în același timp în care alții cad tocmai datorită „pământului”….

vino la cursurile de trezire a sufletului și cunoaștere de Sine organizate de Abheda Yoga. 🙂

Scroll to Top