o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii
https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/
Te-ai întrebat vreodată…
De ce alimentele cumpărate sunt mai gustoase decat cele de casă ?
De ce mâncarea de acasă n-o egalează niciodată la gust pe cea de la fast-food ?
De ce sunt atât de “bune” unele alimente, încât atunci cand le mănânci, pur si simplu NU te mai poți opri ?
Răspunsul este simplu:
Producătorii mezelurilor/cipsurilor/supelor la plic/condimentelor și alimentelor de la fast-food adaugă intenționat un “E” care să ne păcălească papilele gustative si creierul.
Despre ce “E” este vorba ?
Monoglutamatul de Sodiu (MSG) sau E621
Monoglutamatul de Sodiu (E621) face ca un salam, obtinut din fie ce resturi de carne pe care oricine le-ar arunca la gunoi, să fie un aliment atât de căutat, încât să nu te mai poti opri din mâncat.
Ti se pare ca acel aliment este irezistibil de bun.
Mai mult decat atat, te face sa iti doresti sa mananci acel aliment si maine si poimaine si apoi in fiecare zi – ITI DA DEPENDENTA.
Aroma din MSG se numeste “Umami” sau “Al cincilea gust”.
Odată ce papilele tale gustative simt acest gust, transmit creierului o senzatie de placere si euforie, motiv pentru care începi să mănânci din ce in ce mai mult si simti că nu te mai poti opri.
Oamenii care consumă regulat alimente care au MSG adăugat, ajung să dezvolte o asa mare dependentă de alimente, încât mâncatul devine pentru ei principala satisfactie în viață.
Paradoxul este că acești oameni sunt nevinovati pentru starea lor. Ei sunt doar victimele unei manipulări la nivel biochimic, care are printre scopuri, îmbogățirea producătorilor și îndobitocirea consumatorilor.
Partea și mai proastă este că acest “E” nu numai că dă dependentă, ci este si extrem de DĂUNĂTOR pentru organismul uman.
Este monoglutamatul de sodiu în spatele problemelor de obezitate ale americanilor?
Iată o întrebare ce si-au pus-o americanii.
John Erb, fost asistent de cercetare la Universitatea din Waterloo, în Ontario, Canada, a făcut o descoperire uimitoare despre substanțele chimice cauzatoare de obezitate.
Practic a descoperit ce a determinat “epidemia de obezitate” din America.
MSG aditiv alimentar MSG (mono-glutamatul de sodiu) este o otravă lentă.
Se ascunde în spatele 25 sau mai multe nume, cum ar fi MSG, “aromatizante naturale” , este chiar în cafea.
MSG se poate gasi in orice bucatarie, MSG este peste tot!
Stiințific vorbind, MSG-ul este un aditiv alimentar (“potentiator de gust”) format din 79% Acid Glutamic si 21% Sodiu.
Dacă sodiul NU reprezintă un pericol pentru sănătate, acidul glutamic sintetic este, asa cum spune Dr Russell Blaylock, “o otravă mai rea decât nicotina si alcoolul, dar care se găsește din abundentă în bucătăriile fiecăruia dintre noi” .
Acidul glutamic e un aminoacid necesar omului care se găsește în mod NATURAL în organism: în sânge, în creier sau în laptele mamar, dar și în unele alimente: în ouă, roșii, soia, în seminte, ciuperci, în brânză, în pește etc.
Ce boli provoacă ?
Desi se fac eforturi imense pentru a ascunde si a minimaliza efectele dăunătoare ale MSG-ului, studiile arată CLAR că această substantă este una deosebit de dăunătoare pentru sănătate.
Conform oamenilor de știinta, Monoglutamatul de Sodiu poate provoca o mulțime de boli:
Creierul – principalul organ afectat
“Ne prăjește neuronii”
MSG – ul e clasificat ca excitotoxină sau neurotoxină, deoarece excită neuronii atât de tare încât îi distruge – și de aici derivă o serie de boli si dezechilibre ale creierului:
– Bolile Alzheimer si Parkinson
– Hiperactivitatea si deficitul de atentie la copii (ADHD)
– Autismul si Epilepsia
– Atacurile de panică si Migrene
– Oboseala cronică, și nu in ultimul rând…
– Depresia si tuburările de comportament:
Dr. Blaylock a demostrat în cartea “Exitotoxinele: Gustul care ucide” că MSG-ul:
– provoacă o gramadă de boli de creier
– are si un efect devastator în comportamentul de zi cu zi al oamenilor, deoarece că creează dezechilibre puternice în hipotalamus.
Așadar, ai toate șansele să devii o persoană deprimată, iritată, stresată si obosită cronic, dacă in dieta ta zilnică se găsește MSG!
Și se găseste garantat dacă mănânci la fast-food si consumi alimente procesate!
În ce alte moduri te afectează MSG-ul?
– Afectează Glanda Pituitara – care este responsabilă pentru buna functionare a celorlalte glande din organism. Astfel că, MSG-ul dereglează întreg echilibrul hormonal al organismului: si de aici – o reactie în lanț care va afecta sănătatea întregului organism.
– Duce la OBEZITATE, din două motive:
1. Strică echilibrul hormonal al organismului – deoarece afectează glanda pituitară.
2. Creste cu 40%-50% apetitul – cel putin asa arată studiile. Pofta de mancare crește deoarece se dezechilibrează mecanismele naturale care ne dau poftă de mancare. Astfel că, MSG-ul te va face să-ti doresti să mănânci din ce în ce mai mult, chiar dacă nu ai nevoie.
– Afectează vederea: studiile arată ca un consum excesiv de MSG duce în timp la scăderea vederii la distanță – Miopia
– Provoaca hipertensiune – deoarece are un efect vasoconstricor asupra sistemului cirulator (îngustează vasele de sânge).
Mai mult decât atât…
Pe lângă că este foarte periculos pentru sănătate si provoacă atâtea boli, MSG-ul dă și DEPENDENȚĂ. – Acesta este si unul din principalele motive pentru care producătorii îl introduc în alimente.
Cum ne ferim?
Probabil acum te întrebi, cum ai putea să te ferești de efectele dăunătoare ale acestui E621 ?
Foarte simplu:
Citiți eticheta!!!
Dacă obișnuiesti să nu citești eticheta, este timpul să-ți faci un obicei nou când mergi la cumpărături.
Pentru a te feri de efectele dăunatoare ale MSG-ului și a nu deveni dependent de alimentele procesate,meste ESENȚIAL să citești eticheta alimentelor pe care le cumperi.
Partea proastă este că… producătorii de alimente nu sunt prosti. Ei nu au niciun interes ca TU să știi că alimentele pe care le cumperi sunt injectate cu un “E” care, pe lângă că te îmbolnăvește, îți dă si dependență. Din acest motiv producătorii folosesc denumiri alternative pentru MSG prin care încearcă să ne ascundă faptul că alimentele pe care ei le vând conțin acest aditiv.
Partea bună e că poți afla mai jos denumirile care maschează faptul că un aliment conține MSG!
Alimentele care au înscrise pe etichete următoarele ingrediente conțin ÎNTOTDEAUNA MSG:
– Glutamat
– Glutamat de sodiu
– Aroma de fum
– Potentiator de aroma
– Gelatina
– Extract de drojdie
– Acid Glutamic
– Potentiator de gust
– Glutamat Monosodic
– Proteină vegetală hidrolizată
– Cazeinat de Sodiu
– Arome naturale
– Cazeinat de calciu
-Proteine texturate
– E621
– Aromă naturală de pui, vacă sau porc
Și eu ce mai mănânc ?
1. Cea mai bună alegere o reprezintă întotdeauna HRANA VIE.
2. Alege întotdeauna alimentele de casă, în locul celor din comerț!
3. Citește eticheta și alege alimentele fără “E-uri” și cu termen de valabilitate scurt.
4. Consumă cât mai puține alimente procesate: dulciuri, supe la plic, cipsuri, mezeluri, sosuri cumpărate, condimente procesate si sucuri răcoritoare.
5. Consumă alimente vegetale care conțin gustul umami în mod natural (ciuperci shiitake)
5. Renunță pentru totdeauna la Junk-Food:
Mâncarea de tip Fast-Food are de obicei un conținut ENORM de MSG, de aceea este și atât de bună, încât îți dă dependență !
Sănătate să avem!
Leo Radutz, fondatorul sistemului Abheda, inițiatorul Revoluției OMului Bun