Despre Dharma

Am deschis înscrierile la
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii

https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/

după Deepak Chopra

“Orice om are o menire în viață… un har unic sau un talent special pe care îl poate dărui celorlalți. Atunci când acest talent unic fuzionează cu serviciul adus celorlalți, noi experimentăm o stare de extaz spiritual, care este scopul suprem, mai presus de orice.

Când lucrezi, Tu ești un flaut prin care trece șoapta orelor, transformându-e în muzică. … Şi ce înseamnă să lucrezi prin iubire? Înseamnă să țeși haina cu firele extrase din propria ta inimă, conștient că cea care va purta haina va fi iubita ta…

Dharma este un cuvânt sanscrit care înseamnă „menirea în viață”.

Legea dharma-ei afirmă că noi ne-am asumat manifestarea în această formă fizică cu unicul scop de a împlini această menire.

Câmpul potențialității pure este în esența lui însăși divinitatea, iar divinul își asumă o formă umană numai cu scopul de a împlini un anumit țel. Potrivit acestei legi, orice om are un talent unic și o manieră unică de a-l exprima. Există ceva ce putem face mai bine decât oricine altcineva din întreaga lume. Oricărui talent unic (și expresiei sale manifestate) îi corespund o serie de nevoi unice. Atunci când aceste nevoi se suprapun peste expresia creativă a talentului nostru, scânteia produsă dă naștere la abundență și belșug.

Exprimarea talentelor noastre pentru a răspunde acestor nevoi creează prosperitate.

Dacă i-am învăța pe copii acest principiu încă de la începutul vieții lor, am vedea ce efecte remarcabile poate să producă el. Personal, am făcut acest lucru cu copiii mei. Le-am spus întotdeauna că există un motiv pentru care se află în această lume și că ei trebuie să descopere singuri care este acest motiv. Copiii mei au auzit aceste lucruri de la vârsta de patru ani. În plus, i-am învățat cum să mediteze, după care le-am spus: „Aș dori să nu vă temeți niciodată, dar absolut niciodată, în legătură cu felul în care vă veți câștiga existența. Dacă nu veți reuși singuri acest lucru, eu voi avea grijă de voi, așa că nu trebuie să vă faceți griji. Aș dori de asemenea să nu vă concentrați excesiv asupra notelor pe care le obțineți la școală. Nu țin să deveniți cei mai buni. Ceea ce mi-aș dori în schimb foarte mult din partea voastră ar fi să vă puneți întrebarea în ce fel puteți servi umanitatea, și care sunt talentele voastre speciale. Fiecare om are un talent special pe care nu-l mai are nimeni altcineva, și fiecare o mare o manieră specială de a exprima acel talent, pe care nimeni altcineva nu o mai are”. Şi astfel, toți copiii mei au ajuns la cele mai bune școli, au avut cele mai mari note, și fiecare încearcă să își exprime unicitatea, concentrându-se asupra lucrurilor pe care le au de dăruit. Aceasta este

Legea dharma-ei.
………………………..

Dharma are trei elemente.

Primul afirmă că orice om se află pe acest pământ pentru a-și descoperi Sinele real, pentru a realiza că adevărata sa identitate este una spirituală, că în esență este o ființă spirituală care și-a asumat o manifestare în formă fizică.

Nu este corect să spunem că noi suntem ființe umane care au din când în când experiențe spirituale.

Realitatea este inversă: noi suntem ființe spirituale care și-au asumat o formă umană ocazională.

Orice om se află pe această planetă pentru a-și descoperi sinele superior sau sinele spiritual. Acesta este primul înțeles al Legii dharma-ei. Noi trebuie să descoperim singuri că în interiorul nostru se află un zeu sau o zeiță într-o stare embrionară, care dorește să se nască pentru ca noi să ne manifestăm divinitatea.

Cel de-al doilea element al Legii dharma-ei se referă la exprimarea talentului nostru unic.Legea dharma-ei afirmă că orice ființă umană se naște cu un talent unic. Fiecare dintre noi are un talent unic prin expresia lui, atât de unic încât nu mai există nimeni pe această planetă care să dispună de acest talent, sau de expresia lui.

Cel de-al treilea element al Legii dharma-ei se referă la serviciul adus umanității, semenilor noștri, la anumite întrebări pe care orice om ar trebui să și le pună, căutând răspunsul la ele:

„Ce pot face pentru a fi de folos? Cum îi pot ajuta pe cei cu care intru în contact?” Atunci când combinăm capacitatea de a ne exprima talentul unic cu serviciul adus umanității, se poate spune că respectăm plenar Legea dharma-ei. Dacă mai adăugăm și experiența directă a propriei noastre spiritualități, a câmpului potențialității pure, este de-a dreptul imposibil să nu avem acces la o prosperitate infinită, căci aceasta este singura cale prin care poate fi atinsă prosperitatea.

Dacă dorim să folosim la maximum Legea dharma-ei, este necesar să facem mai multe angajamente.

  • Primul angajament : îmi propun să caut până când îmi voi trezi sufletul, îmi voi descoperi sinele superior, care îmi transcende egoul, prin intermediul practicii spirituale.
  • Cel de-al doilea angajament este următorul: voi urmări să îmi descopăr talentele unice, pentru a măbucura de ele și pentru a ajuta cu ele.
  • Cel de-al treilea angajament este acesta: mă voi întreba în permanență ce pot face pentru a fi de folos umanității. Voi răspunde la această întrebare și apoi voi aplica în practică acest răspuns. Îmi voi folosi talentele unice pentru a le fi de folos semenilor mei, îmbinând împlinirea nevoilor lor cu dorința mea de a-i ajuta pe alții.

 

Aplicarea Legii dharma-ei, sau a menirii în viață

Voi pune în aplicare Legea dharma-ei, angajându-mă să respect următoarele etape:

  • 1. Astăzi voi cultiva plin de iubire zeul sau zeița care există în interiorul meu, într-o stare embrionară. Îmi voi acorda întreaga atenție spiritului care îmi animă trupul și sufletul. Îmi propun să mă trezesc față de liniștea profundă din interiorul inimii mele. Oricât de implicat aș fi într-o experiență temporală, îmi propun să nu uit nici o clipă de conștiința eternității.
  • 2. Voi face o listă cu talentele mele unice. Voi adăuga apoi toate acele lucruri pe care îmi place să le fac atunci când îmi manifest talentul unic. Ori de câte ori îmi folosesc talentul unic în serviciul semenilor mei, pierd noțiunea timpului și aduc prosperitate, deopotrivă în viața mea și în viețile celor din jur.
  • 3. Îmi voi pune zilnic întrebarea: „Ce pot face pentru a fi de folos altora?” Răspunsul la această întrebare îmi va permite să-i ajut pe alții, plin de iubire.”

 

după Deepak Chopra

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top