• Înscrierile la noi cursuri ABHEDA Yoga pentru începători se fac ACUM
 • pentru a primi informații si articole puteti trimite email-ul dv la abheda.yoga@gmail.com sau sms cu emailul dv. la 0788.377.773
 • suntem pe Facebook AICI
  • ...................Gataa ... citim ARTICOLUL....................

  Urmandu-si promisiunea de a promova traditiile terapeutice ale Indiei, Prim-ministrul acestei tari,  Narendra Modi a creat saptamana aceasta, un minister dedicat in exclusivitate yogai si terapiilor alternative.

  Agentiile de presa relateaza ca ministerul AAYUSH, va include medicina traditionala Indiana – Ayurveda, yoga, naturopatia, unani, siddha si homeopatia traditionale. La conducerea acestui minister a fost numit Shripad Yesso Naik.

  Naik a declarat ca va acorda o deosebita importanta dezvoltarii acestui sistem, si ca el va fi orientat catre introducerea yogai in viata de zi cu zi a intregii populatii indiene.

  Prim-ministrul Indiei, Modi, este un binecunoscut practicant de yoga, aratand prin acest gest, o mare deschidere fata de traditiile milenare ale Indiei.

  Urmand acelasi trend de promovare al practicii yoga, in cadrul  prezentarii sale care a avut loc in fata Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, din luna septembrie ac, Modi a propus ca ziua de 21 iunie sa devine Ziua Internationala a Yogai,

  “Yoga nu trebuie sa fie doar un exercitiu fizic pentru noi, ea ar trebui sa fie un mijloc de a ne conecta cu lumea si cu natura” a spus Modi cu ocazia discursului sau la ONU.Ea ar trebui sa produca o schimbare in stilul nostru de viata, sa creeze mai multa constientizare in noi insine, si chiar sa ne ajute sa combatem schimbarile climatice.”

  Misiunea Indiei la ONU a inceput cu elaborarea unui proiect de rezolutie pe tema Zilei Internationala a Yogai si va face toate demersurile posibile pentru adoptarea sa pana la sfarsitul anului. Pana in prezent, rezolutia a primit sprijinul din tari precum: Statele Unite, China, Nepal, Bhutan si Canada.

  Formarea ministerului Aayush (prescurtare de la Ayurveda, yoga, unani, siddha si homeopatie) face parte dintr-o remaniere a cabinetului majoritar in care Modi a adaugat 21 de ministri pentru guvernul sau, el introducand si  o noua reforma prin separarea portofoliilor de finantare si aparare.

   

  Sursa: http://www.huffingtonpost.com/

  Filmul despre Abheda Yoga Academy si Kundalini varianta rezumată - (20 min) Dacă doriți, AICI puteți găsi filmul intreg...