India a creat primul minister de yoga din lume!

Veti putea fi in contact cu noi,
primind articole despre yoga si tantra,
anunturi despre cursuri și evenimente
pe grupul de Telegram

Yoga Meditatie Tantra cu Leo Radutz
https://t.me/yogaromania

Urmandu-si promisiunea de a promova traditiile terapeutice ale Indiei, Prim-ministrul acestei tari,  Narendra Modi a creat saptamana aceasta, un minister dedicat in exclusivitate yogai si terapiilor alternative.

Agentiile de presa relateaza ca ministerul AAYUSH, va include medicina traditionala Indiana – Ayurveda, yoga, naturopatia, unani, siddha si homeopatia traditionale. La conducerea acestui minister a fost numit Shripad Yesso Naik.

Naik a declarat ca va acorda o deosebita importanta dezvoltarii acestui sistem, si ca el va fi orientat catre introducerea yogai in viata de zi cu zi a intregii populatii indiene.

Prim-ministrul Indiei, Modi, este un binecunoscut practicant de yoga, aratand prin acest gest, o mare deschidere fata de traditiile milenare ale Indiei.

Urmand acelasi trend de promovare al practicii yoga, in cadrul  prezentarii sale care a avut loc in fata Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, din luna septembrie ac, Modi a propus ca ziua de 21 iunie sa devine Ziua Internationala a Yogai,

“Yoga nu trebuie sa fie doar un exercitiu fizic pentru noi, ea ar trebui sa fie un mijloc de a ne conecta cu lumea si cu natura” a spus Modi cu ocazia discursului sau la ONU.Ea ar trebui sa produca o schimbare in stilul nostru de viata, sa creeze mai multa constientizare in noi insine, si chiar sa ne ajute sa combatem schimbarile climatice.”

Misiunea Indiei la ONU a inceput cu elaborarea unui proiect de rezolutie pe tema Zilei Internationala a Yogai si va face toate demersurile posibile pentru adoptarea sa pana la sfarsitul anului. Pana in prezent, rezolutia a primit sprijinul din tari precum: Statele Unite, China, Nepal, Bhutan si Canada.

Formarea ministerului Aayush (prescurtare de la Ayurveda, yoga, unani, siddha si homeopatie) face parte dintr-o remaniere a cabinetului majoritar in care Modi a adaugat 21 de ministri pentru guvernul sau, el introducand si  o noua reforma prin separarea portofoliilor de finantare si aparare.

 

Sursa: http://www.huffingtonpost.com/

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top