Gāyatrī Mantra

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
3 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

AUM

BHUR

BHUVAH SVAHA

TAT SAVITUR VARENYAM

BHARGO DEVASYA DHIMAHI

DHIYO YO NAH PRACHODAYAT

AUM

Noi medităm asupra Gloriei transcendentale a Divinităţi Supreme, care este în interiorul inimii Pământului, în interiorul vieţii Cerului şi în interiorul sufletului Cerului, fie ca el să stimuleze şi să lumineze minţile noastre.

Gayatri Mantra este una din cele mai încărcate de semnificaţii mantre cuprinse în Vede. Nimic în Hinduism nu se compară din punct de vedere al încărcăturii spirituale cu Gayatri Mantra, care este o glorificare a lui Savitri – Soarele/Dumnezeu.

A fost citată în Rig Veda (3.062.10), scrisă cu cca. 3000 de ani în urmă, însă a fost transmisă oral cu multe generaţii în urmă. Gāyatrī Mantra este considerată ca fiind mantra supremă.

Ea este considerată esenţa şi încununarea celorlalte Mantre. Se spune despre ea că ajută la păstrarea focului interior prin conexiunea permanentă la Energia Universală.

Gayatri (în sanscrită गायत्री, gāyatrī) este forma de feminin pentru gāyatra, cuvântul sanscrit pentru cântec sau imn.

La origine, Gayatri era personificarea feminină a lui Brahman, unii considerând-o mama tuturor zeilor vedici (Suprema Shakti), dar şi o personificare a realităţii imuabile, de dincolo de această lume a manifestărilor. Forme şi reîncarnări divine ale zeiţei Gāyatrī sunt Āditi, Lakṣmī, Pārvatī şi Sarasvatī.

Este înfăţişată adesea deasupra unui lotus, semnificând bunăstare. Gayatri Mantra este îmbrăţişată atât de hinduşii din lumea întreagă cât şi de budism, fiind considerată mijloc bun pentru atingerea unei stări sublime apropiate de iluminarea spirituală deplină.

Se spune că numărul optim de repetare a versurilor mantrei pentru o obţine o pace spirituală deplină este de 108 ori, se poate cânta şi de 3, 9, 18 ori, după cum timpul permite. De obicei se cântă în toate cele trei momente principale ale zilei: dimineaţa, la amiază şi seara.

Silabele acestei mantre au un efect deosebit în armonizarea chakrelor. Rishis (yoghinii avansati) au selectat cuvintele acestei mantre şi le-a aranjat astfel încât rostirea lor sa capete forţă şi din curgerea lor repetitivă.

Gayatri Mantra:

  1. ॐ भूर्भुवस्व: |
    तत्सवितुर्वरेण्यम् |
    भर्गो देवस्य धीमहि |
    धियो यो न: प्रचोदयात्

Aum Bhūr Bhuvah Svaha


(Aum) Tat Savitur Varenyam


Bhargo Devasya Dhīmahi


Dhiyo Yo Nah Prachodayāt, (Aum)

Traducerea în limba română ar fi:

AUM

Noi medităm asupra Gloriei transcendentale a Divinităţi Supreme, care este în interiorul inimii Pământului, în interiorul vieţii Cerului şi în interiorul sufletului Cerului, fie ca el să stimuleze şi

să lumineze minţile noastre.”

Prin urmare, toate acţiunile de bun augur încep cu Gāyatrī Mantra.Swami Sivananda despre Gāyatrī Mantra (1887 - 1963)"Dintre toate mantrele, cea mai puternică este Marea Mantra lui Gāyatrī. Este viaţa şi sprijinul fiecărui hindus. Este sprijinul fiecărui căutător al Adevărului, care crede în ea indiferent de castă, religie, ţară sau sectă. Nu contează decât credinţa şi puritatea inimii celui care o recită. Gāyatrī Mantra este o armură spirituală impenetrabilă, o fortăreaţă care îi protejează pe cei ce o recită, permiţându-le să se unească cu Divinitatea şi îi binecuvântează cu strălucirea iluminării spirituale. Repetând-o regulat zilnic, aceasta va atrage asupra voastră auspicii favorabile. Este greşit să credem că această mantra este destinată doar castei ortodoxe a brahmanilor. Ea este universală fiindcă este o rugăciune pentru lumină adresată Spiritului Suprem atotputernic, este cu adevărat lumina transcendentală călăuzitoare destinată umanităţii. Soarele de care vorbeşte Gāyatrī Mantra este tat savitur, Măreţul Soare, absolutul şi impersonalul Brahman. De aceea Gāyatrī Mantra este cea mai măreaţă dintre mantre, iar zeul care oficiază este însuşi Para-Brahman. Totuşi, ea poate fi de folos şi altor aspiranţi. Teja lui Brahmachari, prosperitatea lui Grihastha şi tăria şi mângâierea lui Vaanaprastha se sprijină pe Gāyatrī Japa. Dacă eşti cinstit, sincer şi ai credinţă, viaţa ta va fi binecuvântată. Dragi aspiranţi! Realizaţi puterea miraculoasă a acestei mantra, valoarea acestei moşteniri şi nu neglijaţi divina Shakti pe care ne-au transmis-o rishi din vechime. Începeţi ziua cu Gāyatrī Japa şi veţi simţi puterea pe care v-o dă. Recitaţi fără întrerupere o mala din Gāyatrī Mantra zilnic. Vă va feri de primejdii, vă va da putere să depăşiţi obstacolele şi veţi atinge culmea puterii, liniştii şi fericirii. Dumnezeu spune în Veda Samano Mantraha: «Să fie o mantra bună la toate», şi acea mantra este Gāyatrī. Dacă învăţătura secretă a Upanishadelor este esenţa celor patru Vede, Gāyatrī Mantra, cu cele trei Vyahritis (Bhur, Bhuva, Svaha), este esenţa Upannishadelor. Gāyatrī este mama Vedelor şi cea care şterge toate păcatele. Nu este nimic mai purificator pe Pământ decât Gāyatrī Mantra. Ea are aceleaşi efecte ca şi recitarea Vedelor şi Anga, împreună. Doar această mantra, recitată sincer şi cu conştiinţă clară, aduce eliberarea de ciclul morţii şi al renaşterii." Gayatri Mantra este cea mai sacră dintre toate Mantrele vedice. În ea este întrupată întreaga învăţătură a Veda-elor. Această mantră conferă o sănătate perfectă,frumuseţe,putere,vigoare,vitalitate,precum şi o aură magnetică a feţei(radiaţie ca cel care a practicat mult Pranayama). Această mantră mai distruge cele trei surse ale ignoranţei(granthi-uri):avidya(lipsa cunoaşterii), kama(dorinţele), karma (acţiunile- egoiste).

S-ar putea sa iti placa si

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross