Flacăra violet – invincibila viziune colorată a curenţilor subtili

Sfinx – Intr-un cer violet

Tot ceea ce ne parvine prin intermediul simțurilor și percepțiilor ne influențează starea interioară și noi putem alege (dacă știm cum) sa fim sclavii a ceea ce vine asupra noastră din exterior sau să putem înțelege și controla aceste influențe și să le folosim în favoarea noastră.
Curentul subtil colorat violet și curentul subtil colorat mov-indigo generează în ființa privitorului sau a practicantului meditației bazate pe culori subtile cea mai înaltă stare, comparativ cu celelalte culori ale spectrului,

Doar albul-strălucitor este mai înalt și integrator, dar acesta nu este considerat culoare.

Albul strălucitor conține toate culorile din grupul de sapte culori ale spectrului luminos, adică

– roșu
– portocaliu
– galben
– verde
– albastru
– indigo (mov)
– violet

Ultimele două – indigo (mov) și violet au frecvența de vibrație cea mai înaltă și lucrul specific cu acest curent colorat (așa-zisa “flacără violet”) generează în ființa practicantului cea mai înaltă stare de rezonanță.

Doar albul stralucitor este mai înalt, dar, așa cum am mai spus, acesta este o sinteză unificatoare supremă a tuturor culorilor și nu o culoare propriu-zisă.

Întotdeauna, în cazul unei tehnici, contează efectele, deoarece ele reprezintă motivele pentru care are sens să practicăm ceva.

Altfel, am cădea în păcatul confundării scopului cu mijloacele.

Ei bine, “flacăra violet” sau meditația cu curentul subtil colorat mov sau violet aduc în ființă starea de transcendență, calm și echilibru imuabil la perturbațiile exterioare, protecție subtilă față de o bună parte din atacurile subtile, vindecare a unor afecțiuni, puritate interioară, stăpânire de sine în fața provocărilor ființelor rău intenționate și reprezintă o bună pregătire pentru realizarea atitudinii supreme Adhi Mudra – Centrarea Perfectă sau a diferitelor forme de meditație și devoțiune.

Pentru cel care practică intens, este posibilă obținerea unei stări de imuabilitate față de otrăvuri în corpul fizic, subtil sau ale minții.

În plus, aflat apoi în mijlocul vieții, practicantul descoperă cu uimire cum îi este foarte ușor să facă pasul următor spre spiritualizarea vieții, deoarece nu mai este o jucărie în fața emoțiilor interioare, le poate înțelege și controla mai bine iar provocările oamenilor inferiori “alunecă” prin fața lui ca și când ar avea o cuirasă protectoare.

Mai mult, chiar, emoțiile și trările inferioare sunt transmutate și sublimate în emoții și trăiri superioare, în iubire și compasiune., meditația propriu-zisă cu flacăra violet sau curentul subtil colorat violet fiind o veritabilă practică de alchimie interioară.

Există mai multe procedee de meditație cu această culoare sau “flacără violet”, iar cea mai simplă (dar nu cea mai eficientă) este expunerea corpului nud la lumina indigo-violet a unei surse puternice de lumină colorată.

În plus, contează și ce culori purtăm la nivelul îmbrăcăminții corporale.
Atunci când purtăm o anumită culoare, aura se îmbogățește într-o anumită măsură, în acea culoare.

Totuși, nu este cazul să acordăm acestui efect o intensitate prea mare, nici atunci când ne plac efectele psihice ale culorii cu care ne îmbrăcăm și nici când nu ne plac.

Este, însă, bine să folosim și acest efect în favoarea noastră.

Deși “flacăra violet” este foarte importantă ca efecte, absolut toate culorile frumoase și pure sunt foarte valoroase dacă le folosim, fiecare în felul său.

Iar lumina albă este cea care integrează totul, deci “flacăra alb strălucitoare” este, practic, cea despre care se poate spune că oferă completitudinea.

Pe Calea Inimii – Abheda Tantra se studiază și se practică mai multe metode de lucru cu toate aceste culori interioare, dintr-un motiv simplu: reprezintă un ajutor important în trăirea scopului (deseori nemărturisit) al oricărei ființe umane : armonia. frumusețea și spiritualizarea vieții.

de prof. Leonard Radutz
Societatea Academică AdAnima
17 dec 2009, București

Scroll to Top