violetde Acharya Leonard


Sfinx – Intr-un cer violet

Tot ceea ce ne parvine prin intermediul simţurilor şi percepţiilor ne influenţează starea interioară şi noi putem alege (dacă ştim cum) sa fim sclavii a ceea ce vine asupra noastră din exterior sau să putem înţelege şi controla aceste influenţe şi să le folosim în favoarea noastră.
Curentul subtil colorat violet şi curentul subtil colorat mov-indigo generează în fiinţa privitorului sau a practicantului meditaţiei bazate pe culori subtile cea mai înaltă stare, comparativ cu celelalte culori ale spectrului,

Doar albul-strălucitor este mai înalt şi integrator, dar acesta nu este considerat culoare.

Albul strălucitor conţine toate culorile din grupul de sapte culori ale spectrului luminos, adică
roşu,
portocaliu,
galben,
verde,
albastru,
indigo (mov) şi
violet,

Ultimele două – indigo (mov) şi violet au frecvenţa de vibraţie cea mai înaltă şi lucrul specific cu acest curent colorat (aşa-zisa „flacără violet”) generează în fiinţa practicantului cea mai înaltă stare de rezonanţă.

Doar albul stralucitor este mai înalt, dar, aşa cum am mai spus, acesta este o sinteză unificatoare supremă a tuturor culorilor şi nu o culoare propriu-zisă.

Întotdeauna, în cazul unei tehnici, contează efectele, deoarece ele reprezintă motivele pentru care are sens să practicăm ceva.

Altfel, am cădea în păcatul confundării scopului cu mijloacele.

Ei bine, „flacăra violet” sau meditaţia cu curentul subtil colorat mov sau violet aduc în fiinţă starea de transcendenţă, calm şi echilibru imuabil la perturbaţiile exterioare, protecţie subtilă faţă de o bună parte din atacurile subtile, vindecare a unor afecţiuni, puritate interioară, stăpânire de sine în faţa provocărilor fiinţelor rău intenţionate şi reprezintă o bună pregătire pentru realizarea atitudinii supreme Adhi Mudra – Centrarea Perfectă sau a diferitelor forme de meditaţie şi devoţiune.

Pentru cel care practică intens, este posibilă obţinerea unei stări de imuabilitate faţă de otrăvuri în corpul fizic, subtil sau ale minţii.

În plus, aflat apoi în mijlocul vieţii, practicantul descoperă cu uimire cum îi este foarte uşor să facă pasul următor spre spiritualizarea vieţii, deoarece nu mai este o jucărie în faţa emoţiilor interioare, le poate înţelege şi controla mai bine iar provocările oamenilor inferiori „alunecă” prin faţa lui ca şi când ar avea o cuirasă protectoare.

Mai mult, chiar, emoţiile şi trările inferioare sunt transmutate şi sublimate în emoţii şi trăiri superioare, în iubire şi compasiune., meditaţia propriu-zisă cu flacăra violet sau curentul subtil colorat violet fiind o veritabilă practică de alchimie interioară.

Există mai multe procedee de meditaţie cu această culoare sau „flacără violet”, iar cea mai simplă (dar nu cea mai eficientă) este expunerea corpului nud la lumina indigo-violet a unei surse puternice de lumină colorată.

În plus, contează şi ce culori purtăm la nivelul îmbrăcăminţii corporale.
Atunci când purtăm o anumită culoare, aura se îmbogăţeşte într-o anumită măsură, în acea culoare.

Totuşi, nu este cazul să acordăm acestui efect o intensitate prea mare, nici atunci când ne plac efectele psihice ale culorii cu care ne îmbrăcăm şi nici când nu ne plac.

Este, însă, bine să folosim şi acest efect în favoarea noastră.

Deşi „flacăra violet” este foarte importantă ca efecte, absolut toate culorile frumoase şi pure sunt foarte valoroase dacă le folosim, fiecare în felul său.

Iar lumina albă este cea care integrează totul, deci „flacăra alb strălucitoare” este, practic, cea despre care se poate spune că oferă completitudinea.

Pe Calea Inimii – Abheda Tantra se studiază şi se practică mai multe metode de lucru cu toate aceste culori interioare, dintr-un motiv simplu: reprezintă un ajutor important în trăirea scopului (deseori nemărturisit) al oricărei fiinţe umane : armonia. frumuseţea şi spiritualizarea vieţii.

de prof. Leonard Radutz
Societatea Academică AdAnima
17 dec 2009, Bucureşti