Există glanda fericirii?

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
30.06.2017
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
30.06.2017
 - text de 
2 minute

 

V-ați întrebat vreodată care este glanda fericirii? Se pare că există o glanda care este asociată acestei stări, și care se găsește foarte aproape de inima noastră, această glanda este timusul.

Timusul este organul central al sistemului nostru imunitar. Denumirea lui vine din  cuvântul grecesc ““thymos”, care înseamnă“energia vieții“. El este foarte dezvoltat la nou-născuți și copii, de aceea se mai numește și glanda copilăriei. Însă odată cu procesul de creștere și dezvoltare al organismului, în special după pubertate, timusul involuează și se transformă în grăsime corporală. El este primul organ care îmbătrâmește.

Unde este localizat timusul?

Putem găsi foarte ușor organul fericirii, acesta se află la două degete sub scobitura de la baza gâtului, chiar deasupra sternului. Situat foarte aproape de inimă, el este răspunzător de producerea globulelor albe, care au un rol esențial în susținerea sistemului imunitar și de asemenea este în directă legătură cu inima, plămânii, circulația și nervul vag.

La nivel emoțional, timusul influențează abilitatea noastră de a ierta, de a empatiza și felul în care percepem iubirea, modul în care o primim sau o dăruim.  

Din punct de vedere subtil, această glandă se suprapune cu chakra inimii – Anahata Chakra cu cele 12 petale de lotus ale sale., și este locul prin care trec importante meridiane energetice.

Când există un dezechilibru la nivelul timusului acesta se reflectă în atitudinea noastră sub formă de neacceptare, lipsă de încredere în sine, stimă de sine scăzută, emoții greu de controlat, gelozie, posesivitate, capacitate scăzută de a manifesta iubirea și o permanentă stare de disconfort în relații.

În schimb, atunci când timusul funcționează armonios, chakra inimii se echilibrează automat, și devenim conștienți de ceea ce repezentăm noi, de cine suntem cu adevărat, putem simți iubirea divină și putem primi și oferi iubirea necondiționată. Devenim capabili de iertare, de acceptare, de vindecare interioară, de dăruire și de încredere în noi și în puterile noastre, fără a ne mai crea situații conflictuale, fiind în armonie cu sinele nostru profund și trăind în prezent.

Cum putem să ne activăm organul fericirii?

Putem stimula acest organ pritr-un masaj ușor. Timusul conservă energia din corp, iar rolul acestui masaj este de a intensifica vibrația energiei. Când se produc dezechilibre la nivel energetic, când ne simțim devitalizați, ne putem reveni cu ușurință masându-l.

În afară de masaj mai există și altă modalitate de stimulare a timusului, printr-o lovire ușoară cu pumnul, în regiunea glandei, timp de câteva minute. Vom urmări să executăm succesiuni de câte trei bătăi cu pauze între ele, iar pe parcursul acestei stimulări ne vom raporta la o stare stenică, optimistă și vom avea gânduri pozitive, care să ne producă plăcere.

Atunci când ne activăm organul fericirii, putem simți ușoare furnicături în tot corpul, sau putem deveni conștienți de o stare de bine, de fericire deplină. Printr-o practică constantă a acestor exerciții sau prin executarea unor asane din yoga care stimulează centrul de forță Anahata, corespunzător timusului, cum ar fi Bhujangasana (postura Cobrei) sau Matsyasana (postura Peștelui) vom simți mai ușor starea de iubire și ne vom bucura de un echilibru emoțional deplin.

 

sursa: aici

 

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross