De unde apar gândurile?

Scris de 
Acharya Leonard
 - text de 
2 minute
ABHEDA este o revoluție etică, morală și de suflet care poate schimba cu adevărat lumea... dacă începem întâi cu noi.” - Acharya Leonard

De multe ori constatăm o „defilare” de  gânduri în mintea noastră, cu gânduri neașteptate, unele cu legătură cu ultimele preocupări ale noastre dar multe fără nicio legătură.

Dacă nu observăm nicio legătură, totuși, de unde „ne vin” gândurile?

Ei bine, în opinia noastră ele vin din corpul nostru mental, supramental și cauzal și există forme gând stocate acolo din timpuri imemoriale, din această existență sau din alte existențe.

Ele plutesc în corpurile menționate așa cum plutesc obiectele în jurul pământului în imponderabilitate. Din când în când unele obiecte sunt atrase pe pământ. și devin pentru un timp mai scurt sau mai lung, vizibile pe cer ca niște meteoriți. Așa apar și gândurile.

Dar ce le face pe acestea să apară azi și nu ieri sau altădată?

Există mai multe cauze ce le fac să apară, aparent inexplicabil..

1. Gândurile care au fost „hrănite” de curând cu o atenție mărită vor tinde să apară.

2. Gândurile care sunt în legătură cu emoții puternice sau în legatură cu corelații mentale iri cu instincte care ne preocupă au de asemenea o tendință de a se manifesta.

3. Gândurile care au legătură cu anumite aspecte karmice care au fost activate și se manifestă apar aparent fără rost, de obicei și ele sunt în legătură cu reculul karmic al unor fapte din trecut.

4.Gândurile care sunt în legătură cu programări neurolingvistice ori cu obiceiuri ale noastre.

5. Dinamizările ocazionale sau permanente ale unor centrii de forță, organele energizate sau perturbate pot atrage gânduri specifice.

6. Gândurile conexe cu gândurile menționate mai sus.

7. Gândurile pe care le alegem noi în mod conștient și le împuternicim prin atenție și concentrare.

8. Gânduri inspirate de conexiunea cu aspectul profund al conștiinței trezite și ele sunt numite de oameni, de obicei, inspirații dar reprezintă, de fapt, o conexiune din ce în ce mai profundă cu Adevărul Universal.

 

Forța suverană de control a gândurilor este, însă, sufletul trezit sau chiar Sinele esențial iar calea cea mai directă de  a obține aceasta este meditația fundamentală Anuttara.

Acharya Leonard

Abheda Yoga este o cale deosebită, rară, care poate cu adevărat să ne transforme. Putem dezvolta chiar și ceea ce nu am primit prin naștere și genetică sau nu am reușit să realizăm prin educație și alte influențe formatoare.
Acharya Leonard
Copyright Abheda Yoga 2021 © Toate drepturile rezervate.
magnifiercross