De unde apar gândurile?

Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
30.08.2021
text de 
2 minute
Scris de 
Leo Radutz
 in data de 
30.08.2021
 - text de 
2 minute

De multe ori constatăm o „defilare” de  gânduri în mintea noastră, cu gânduri neașteptate, unele cu legătură cu ultimele preocupări ale noastre dar multe fără nicio legătură.

Dacă nu observăm nicio legătură, totuși, de unde „ne vin” gândurile?

Ei bine, în opinia noastră ele vin din corpul nostru mental, supramental și cauzal și există forme gând stocate acolo din timpuri imemoriale, din această existență sau din alte existențe.

Ele „plutesc” în corpurile menționate așa cum plutesc obiectele în jurul pământului în imponderabilitate. Din când în când unele obiecte sunt atrase pe pământ. și devin pentru un timp mai scurt sau mai lung, vizibile pe cer ca niște meteoriți. Așa și anumite gânduri atrase de atenția noastră  pe  firmamentul conștiinței.

Dar ce le face pe acestea să apară azi și nu ieri sau altădată?

Există mai multe cauze ce le fac să apară, aparent inexplicabil..

1. Gândurile care au fost „hrănite” de curând cu o atenție mărită vor tinde să apară.

2. Gândurile care sunt în legătură cu emoții puternice sau în legatură cu corelații mentale ori cu instincte care ne preocupă au de asemenea o tendință de a se manifesta.

3. Gândurile care au legătură cu anumite aspecte karmice care au fost activate și se manifestă apar aparent fără rost, de obicei și ele sunt în legătură cu reculul karmic al unor fapte din trecut.

4.Gândurile care sunt în legătură cu programări neurolingvistice ori cu obiceiuri ale noastre.

5. Dinamizările ocazionale sau permanente ale unor centrii de forță, organele energizate sau perturbate pot atrage gânduri specifice.

6. Gândurile conexe cu gândurile menționate mai sus (!).

7. Gândurile pe care le alegem noi în mod conștient și le împuternicim prin atenție și concentrare.

8. Gânduri inspirate de conexiunea cu aspectul profund al conștiinței trezite și ele sunt numite de oameni, de obicei, inspirații dar reprezintă, de fapt, o conexiune din ce în ce mai profundă cu Adevărul Universal.

 

Forța suverană de control a gândurilor este, însă, sufletul trezit sau chiar Sinele esențial iar calea cea mai directă de  a obține aceasta este meditația fundamentală Anuttara. Mai există, însă și alte căi, studiate și aplicate, de asemenea, în Abheda.

Leo Radutz

Îți place ceea ce facem?

Ai vrea să susții Abheda ori Revolutia Omului Bun ?
*Abheda este un ONG care își desfășoară activitatea cu ajutorul donațiilor.
Donează foaarte ușor aici
" Găsește o idee
  care ar putea face
  lumea mai bună
  și pune-o în practică ! "
© Copyright Abheda Yoga 2023. Toate drepturile rezervate.
magnifiercross