Cum sa ne raportam armonios fata de celulele corpului nostru!

celule“După știința Inițiatică, o celulă este o creatură vie, un mic suflet inteligent care știe cum să respire, să se hrănească, să producă secreții, proiecții… Priviți cum lucrează celulele stomacului, creierului, inimii, ficatului, organelor sexuale: ele sunt cu adevărat specializate. Ansamblul tuturor acestor creaturi, suma activitatilor lor, are legatura cu inteligența noastră. Inteligența noastră se bazează si pe inteligența acestor toate mici celule: noi depindem de ele și ele de noi, formăm o unitate. În planul fizic, noi nu putem face nimic fără consimțământul celulelor noastre, ziua în care se vor opri din lucru, funcționarea organismului este perturbată: nutriția, eliminarea, respirația…

Omul este sinteza tuturor inteligențelor care sunt acolo, asezate în el. De aceea trebuie să capete obiceiul de a vizita celulele sale, să vorbeasca acestui popor care este acolo, îl ascultă și care așteaptă, este la dispoziția sa dar pe care el le-a neglijat, abandonat și de care aproape își bate joc. Cel care fumează, de exemplu, sau care bea fără măsură, deranjează aceste frumoase suflete care locuiesc în plămânii sau în inima sa și ele plâng, îl imploră să se oprească, dar ele continuă să le violenteze, până la provocarea unei boli.

Trebuie deci să vă arătați foarte atent și plin de dragoste pentru propriul vostru popor; în acel moment când ceva nu este în regulă, el vă previne prin anumite semne la care trebuie să vă luați precauții, evitând astfel multe incoveniente. Altfel, nimeni nu vă previne și, în ultimul moment, când nu mai e nimic de remediat, vă intrebați cum se face ca n-ati primit nici un semnal avertizor. Dacă veți ști însă cum să vă conduceți în raport cu celulele voastre, ele vă vor preveni de cele mai mici lucruri, pentru că ele vă iubesc.

Gândurile și cuvintele frumoase pe care le trimiteți fiecărui organ și membru al vostru produc modificări benefice. Dacă în fiecare zi, timp de câteva minute, vă obișnuiți să vă gândiți la celulele voastre și să le vorbiți, vă veți putea ameliora sănătatea voastră.

Faceti de exemplu acest exercitiu: plasați-vă mâna pe plexul solar, și în acestă poziție adresați-vă celulelor voastre: cereți-le să remedieze tot ce nu merge în voi, dar multumiți-le de asemenea pentru treaba lor bună. Ele vă vor înțelege pentru că plexul solar dirijează toate procesele inconștiente ale organismului: secreția, creșterea, circulația, digestia, eliminarea, respirația… Veți putea astfel să vorbiți celulelor voastre, să fiți înțeleși de ele și aceasta cu atât mai mult cu cât credința și puterea gândului vostru vor fi mai mari”.

{Maestrul Omram Michael Aivanhov}
aivanhov

Scroll to Top