Carnea nu e bună, am înțeles. Dar peștele cum e?

Am deschis înscrierile la
o nouă grupă de Abheda Yoga si meditație
Cu Leo Radutz!
Din 15 septembrie - in Bucuresti si Online. CLICK pe link pentru detalii

https://alege.abhedayoga.ro/yoga-septembrie/

Ok, am înțeles, carnea e toxică și este un cadavru al unei ființe vii omorâte nejustificat.
Dar cu peștele și fructele de mare cum e? Știu că peștele nu simte durerea si nu e considerat carne
.”

Păi… de ce să mai mănânci pește?

Că nu e carne e o iluzie: Sigur că e carne, nu e cartof, la fel și așa-zisele „fructe de mare” care sunt carne toată ziua.
Unii spun că nu contează chestia cu carnea care face rău (alții zic și de fumat tot așa).
Atunci rămâne oricum faptul că mănânci un cadavru al unei ființe vii, omorâte pentru fantezia ta, fiindcă nu era neapărat necesar să o mănânci.
Aveai ce să mănânci.
De exemplu, ce ai face dacă ai fi la Polul Sud, ai rămâne fără mâncare și de foame și de frig îți moare tovarășul?
Atunci are sens să îi mănânci cadavrul fiindcă nu e altă soluție dar lui nu o să-i trebuiască.
Dar noi avem ce mânca. Karma datorată uciderii animalui ne revine și nouă, cei care plătim pentru ucidere.

Peștele simte durerea: chiar poate mai tare decât mamiferele, el are un sistem nervos foarte sensibil și chiar simțuri superioare omului.
Doar că nu țipă sau nu plânge.
E drept, karma datorată uciderii unei ființe este proporțională cu nivelul său de conștiință.
Peștele are un nivel mai redus decât al unui câine, de exemplu. Dar e destul de mult și inutil, în opinia mea. Nu e nici sănătos și nici spiritual.

Din punct de vedere ecologic:

La modul general, pescuitul – oceanic, mai ales – este una din foarte marile cauze ale măririi cantității de CO2 din atmosferă și motivul unor mari dezechilibre în natură.
Iar acest lucru nu este necesar, este doar o obișnuință  exploatată de o industrie, obișnuința unor oameni de a mânca pește, scoici și „fructe de mare”.

In acest sens, vă sugerăm să vizionați documentarele  excepționale  „Cowspiracy” și „Seaspiracy”, care pot fi găsite și pe Netflix și care sunt cu adevărat interesante.

Desi, sa sumarizăm:

  • nu este nevoie
  • carnea este mai toxică în corpul nostru decat alimentele vegetale
  • reculul karmic ce apare datorită uciderii animalului
  • motivul esențial al spiritualității practice, adică yoga funcționează mai bine la vegetarieni
  • dezastrul ecologic și mărirea semnificativă a amprentei de carbon.

Nu există limită de suportabilitate

„Scăpările” la ucis animale nu prea au sens.
Mulți oameni care practică yoga se întorc la obișnuința de a mânca carne după o singură „încercare” cu carne.

Nivelul oamenilor obișnuiți e asa puternic că acest obicei îi „înghite” imediat.
Oamenii se hrănesc cu carne de mii de ani și foarte rar au reușit  ceva semnificativ din punct de vedere spiritual.

 

„Este nevoie de strictețe ca să fii diferit de ceilalți, altfel o sa obții ceva la fel ca și ceilalți.

Leo Radutz

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Scroll to Top